לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-07-2007, 09:03
  bigmouth42222 bigmouth42222 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.07.07
כמה שאלות כלליות על בניית מפרט

(קראתי כבר את המדריך לזיהוי מפרט בעייתי, ועדיין נותרו אצלי כמה שאלות)

1. על פי אילו פרמטרים אני בוחר מארז וספק כוח?
  2. איך אני יכול לדעת אם המארז שלי כולל כבר ספק כוח? יש טעם לקנות מארז עם ספק כוח מובנה או שזה נחשב בלאי?
  3. ב-IQPC מציעים בנוסף גם "קירור למעבד" ו"קירור למארז". יש בהם צורך?
  4. שמתי לב שבמפרטים שמציעים כאן לא כותבים כלום על כרטיס רשת/כרטיס קול. זה בגלל שמגיעים כאלו מובנים כבר בלוח האם? איך אפשר לדעת?
  5. מה הפרמטרים שעל פיהם אני צריך לבחור זיכרון, פרט לגודל שלו, לתדירות ולשאלה האם הוא DDR2? למשל, הנה שני זכרונות מ-IQPC, שהשני עולה כמעט פי שניים מהראשון, ובפרמטרים שציינתי הם לכאורה זהים:
    1. CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT
    2. CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4
  6. מה הפרמטרים שעל פיהם צריך לבחור כרטיס מסך? במדריך לזיהוי מפרט בעייתי אמרו שצריך להקפיד על קניית כרטיס של 128 ביט ולא 64 ביט עבור משחקים מודרניים, אבל את הנתון הזה (מספר הביטים) אני לא רואה עבור חלק ניכר מהכרטיסים, לא ב-KSP ולא ב-IQPC (וגם כשאני נכנס לפירוט באתר החברה אני לא מוצא אותו).
תודה רבה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-07-2007, 09:49
  eyal-r eyal-r אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.04
אז ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bigmouth42222 שמתחילה ב "כמה שאלות כלליות על בניית מפרט"

ציטוט:
1. על פי אילו פרמטרים אני בוחר מארז וספק כוח?

אתה צריך לבחור ספק שהוא לא ג'ינרי הווה אומר ספק עם מותג מוכר
לרוב ולצערנו כל המחשבים היום נמכרים מארז+ספק שעלות מסתכמת ב 150 שקל.
ספק הכוח שאתה בוחר תלוי במפרט שלך, בעיקר מסתכלים על כרטיס המסך והצריכה שלו.
נ.ב
עם אתה רואה ספק כוח 500W במחיר מדהים של 150 שקל - תבין לבד זהו ספק לא איכותי - ג'ינרי.

ציטוט:
2. איך אני יכול לדעת אם המארז שלי כולל כבר ספק כוח? יש טעם לקנות מארז עם ספק כוח מובנה או שזה נחשב בלאי?

זה רשום עם זה כולל לדוגמא ללא ספק עם ספק
יש טעם או אין טעם זה הכל תלוי במפרט שלך, זה לא נחשב בלאי.
ציטוט:
3. ב-IQPC מציעים בנוסף גם "קירור למעבד" ו"קירור למארז". יש בהם צורך?

לרוב אין צורך בקירור למעבד אלא אם כן אתה מבצע OC רצחני.
מאוורר למארז מגיע בדר"כ - לרוב לא חייב (תלוי במארז

ציטוט:
4.שמתי לב שבמפרטים שמציעים כאן לא כותבים כלום על כרטיס רשת/כרטיס קול. זה בגלל שמגיעים כאלו מובנים כבר בלוח האם? איך אפשר לדעת?

כן. שוב הכל כתוב באתר היצרן.
בגדול כל הלוחות היום מגיעים עם קול ורשת.
ציטוט:
5.מה הפרמטרים שעל פיהם אני צריך לבחור זיכרון, פרט לגודל שלו, לתדירות ולשאלה האם הוא DDR2? למשל, הנה שני זכרונות מ-IQPC, שהשני עולה כמעט פי שניים מהראשון, ובפרמטרים שציינתי הם לכאורה זהים:
CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT
CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C

בעיקר תזמון וגוף קירור מובנה שיושב על הכרטיס ותדר עבודה מהיר יותר.

6. מה הפרמטרים שעל פיהם צריך לבחור כרטיס מסך? במדריך לזיהוי מפרט בעייתי אמרו שצריך להקפיד על קניית כרטיס של 128 ביט ולא 64 ביט עבור משחקים מודרניים, אבל את הנתון הזה (מספר הביטים) אני לא רואה עבור חלק ניכר מהכרטיסים, לא ב-KSP ולא ב-IQPC (וגם כשאני נכנס לפירוט באתר החברה אני לא מוצא אותו).

לפי דרישותך למשחקים קלים/ כבדים וכ"ו
יש באתר היצרן.
ישן 24-07-2007, 11:05
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
1-2 עלפי התקן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bigmouth42222 שמתחילה ב "כמה שאלות כלליות על בניית מפרט"

אם הלוח שלך בתקן mATX אז צריך מארז בתקן mATX או ATX (גדול יותר)
אם הלוח שלך בתקן ATX המארז חייב להיות בתקן ATX גם כן.

ATX פשוט גדול יותר.

ספק כוח בוחרים קודם כל עלפי תקן, לכל הפחות ATX 12V v2.0 רצוי v2.2
רצוי גם שיהיה ניתן לאתר את ספק הכוח באתר היצרן, כלומר שניצתן בכלל
לזהות מי היצרן של ספק הכוח ושיש ליצרן הזה אתר אינטרנט רציני.

מבחן פשוט נוסף: מחיר, אם זה פחות מ 130 שקל בערך זה כנראה מוצר זבל.

הכי טוב: ספק כוח בתקן ATX 12V v2.2 שיש עליו סקירות טובות רבות באינטרנט,
זה מקפיץ את המחיר לאזור ה 400 שקל.

לבסוף כמו כל חלק במחשב: אחריות רצינית ל 3 שנים.

5 - דומה לנ"ל, זכרון תקני רגיל במתח עבודה של 1.8 וולט, כמות 2 ג"ב, של יצרן
מוכר.

6 - עלפי הצורך, שימוש כללי, וידאו HD, משחקים.

ישן 24-07-2007, 11:11
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine מנהל Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה

חבר מתאריך: 27.05.02
My two cents...

א. מארזים וספקי כוח זה בד"כ דברים שבוחרים לפי הסקירות עליהם. הפרמטרים החשובים צריכים להיות העומק שלהם, עם כמה מאווררים הם באים, כמה מקום יש להתקין מאווררים חדשים, ויש עוד הרבה מאוד פיצ'רים שמקלים על ההרכבה והשימוש במארז. אם בנית פעם מחשב, תבין למה אני מתכוון. למשל, קופסת התקנים 3.5" שיוצאת החוצה, מאוד נוח, או למשל צורת הרכבת הכוננים האופטיים בסונטה 2 שלי, מאוד נוח (גם ב ThermalTake Soprano שראיתי הם ניסו לעשות את זה, זה יצא נורא ואיום, זבל של מארז...). כמו כן, כשכתוב לך במפרט: "מארז מהודר כולל יציאות USB", זה אומר שמדובר במארז גרוע וג'נרי שרובו כנראה פלסטיק זול.
ספקי כוח זה גם דבר שלומדים מסקירות. חשוב שיהיו מודולריים, מאוד נוח, חשוב שיהיו בעלי הספק אמיתי ולא שיהיה כתוב עליו 1MW ושיעלה 50 שקל... כמו כן, תלוי בשימוש שלך, יתכן שתצטרך לבדוק כמה זרם הוא מסוגל לתת על מסילות ה 12V שלו, אבל לא חושב שזה חשוב למשתמשים חדשים שבונים מחשב סטנדרטי.

ב. יש טעם לקנות דיל של מארז + ספק, כי הדילים האלה בד"כ יצאו זולים יותר מאותו המארז עם ספק טוב בנפרד, למשל הדילים של Antec:
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3293
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2170
מדובר בדילים מעולים, אני אישית משתדל להכניס אותם תמיד למפרטים שלי. איך אתה יודע אם המארז שלך כולל ספק כוח? זה לפני הקניה או אחרי הקניה? לפני הקניה, צריך להיות כתוב בדף המוצר באתר החנות אם הוא כולל ספק כוח או לא, ואם לא כתוב תמיד כדאי לשאול את המוכר. אחרי הקניה כבר אין לך הרבה מה לעשות, בכל מקרה בתוך המארז יהיה ספק כוח, לא ממש תוכל לדעת אם הוא הגיע בדיל עם המארז או לחוד...

ג. קירור למארז זה תמיד דבר טוב, במיוחד אם יש לך כרטיס מסך חזק שמתחמם בעצמו ומחמם את פנים המארז מאוד, וכן אם יש לך כמה כוננים קשיחים, תמיד טוב שיהיה עליהם איזה מאוורר 120 מ"מ שיקרר אותם קצת. קירור למעבד בד"כ לא צריך לקנות כי מה שמגיע עם המעבד בד"כ מספיק. אם אתה רוצה לעשות Overclocking, כנראה שכדאי יהיה לך להצטייד בקירור טוב כי המעבדים האלה יכולים להתחמם מאוד. ה Big Typhoon של Thermaltake מומלץ לפי כל סקירה אפשרית.

ד. אין לוח היום שמגיע בלי כרטיס קול ורשת. יש אנשים שדורשים כרטיס קול בנפרד, אז שמים להם אחד של Creative, יש מספיק בחירה.

ה. הראשון זה זכרון פשוט, מסדרת ה Value של Corsair. הוא מגיע ללא צלעות קירור והתזמונים שלו הם כנראה 5-5-5-15, איטי יותר מהזיכרון השני, האיכותי יותר, שמגיע עם צלעות קירור ותזמונים 4-4-4-12, כמדומני. על תזמונים תוכל למצוא מחיפוש בפורום ובחיפוש בעוגן הגדרות החומרה.

ו. כרטיסי מסך זה משהו שלא כדאי לך לבחור לבד. אגב, היום יש כבר 256 ביט, 320 ביט, 384 ביט ואפילו 512 ביט. 128 ביט זה כבר ישן. בכל אופן, הכל תלוי בצרכים שלך. אם אתה לא ממש רוצה לשחק, אולי יהיה כדאי לשים לך כרטיס מסך פשוט מאוד וזול ולהשקיע בדברים אחרים, הרדיסקים, מארז טוב יותר, מסך טוב יותר. אם אתה גיימר בינוני, אוהב לשחק מדי פעם, שמים כרטיס מסך מתחום ה Midrange, כמו ה 8600GT או אם נכנס בתקציב אז ה 8600GTS. בעצם עדיף Radeon X1950XT, הוא עולה אותו דבר והביצועים שלו הרבה יותר טובים. הוא בסה"כ לא תומך ב DX10, אבל למי אכפת. אם אתה מאוד אוהב לשחק, הכרטיס הכי משתלם הוא ה GeForce 8800GTS 320MB. הוא עולה החל מ 1600-1700 שקל והוא הכי חזק בתחום הזה. בקיצור, כאן כדאי להתייעץ.

The only certainty in life is that there are no certainties.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר