לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2007, 11:40
  Itayziv Itayziv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
גדנ"צ יולי 2007 - המאמר

לפני המאמר אני רק רוצה להגיד גם למי שלא מורעל על השייטת לפני שהגדנ"ע מומלצת בחום! היה ממש מגניב, וחוץ מזה שאתם מקבלים קורס צלילה מוזל, סבירות גבוהה שממילא תצאו מורעלים על השייטת משם, אז אין ממש מה להפסיד!
צוותים 9 - 10 - היה בן זונה! מתישהו על האש! ( זה איתי [הגבוה, לא הקיבוצניק] )

יום ראשון ה1.7

הגענו לתחנת רכבת חוף הכרמל בחיפה. הרבה אנשים התחילו ללכת לכיוון תחנת האוטובוס הקרובה אז אני וחברים שלי פשוט עקבנו אחריהם. אחרי איזה שעה יצאנו בשני אוטובוסים לכיוון עתלית. בדרך קצין הגיוס של השייטת דיבר איתנו קצת על מה יהיה בגדנ"ע ואחריה.
הגענו לבסיס, ירדנו במתחם האוהלים. שם הרס"ר שלנו דיבר איתנו קצת, ממש כלי ומצחיק :] קיצוור העבירו אותנו קצת בביורוקרטיה וכיסוי תחת של השייטת, מדדו לנו חום ודופק וחילקו לקבוצות של 6 אנשים כל קבוצה, 2 קבוצות באוהל.
אח"כ נסענו לבסיס עצמו באוטובוס. תראו בפעם הראשונה את השייטים בבסיס ותתלהבו מכמה סוסים הם.
הקבוצות האי זוגיות לצלילה בבריכה והיכרות עם המדריכים והזוגיות לתיאוריה. לומדים להכיר את הציוד, איך להרכיב ולפרק אותו, ובמים עושים כמה תרגילים בסיסיים כמו ריקון מסיכה ושנורקל וכאלה...
אח"כ תיאוריה. הצעה שלי - קחו את התאוריה באיזי... הרבה נלחצו וחרשו כמו לבגרות. חחח בסוף כמעט כולם נרדמים שם...

יום שני ה2.7

חצי מהגדנע קמה ב5, החצי השני ב6. מודדים חום ודופק ויאללה לבר אור. 2000 מטר, מקום יפה לרוץ בו. אח"כ מבחן בטן ב3 דקות ומרפקים בדקה וחצי. הקצין כושר עוצר על כל דבר קטן אבל אל תדאגו יותר מדי מהבר אור הוא לא מונע ממש משהו בעתיד גם אם אתם גרועים. רק תשתדלו לא להיכשל. היו כמה שנכשלו אבל לדעתי הם קיבלו גיבוש בכל מקרה.
אח"כ אותה מתכונת חצי לצלילה חצי לתיאוריה. צלילה עדיין בבריכה, הפעם 2 צלילות רצופות. לומדים תרגילים חדשים כמו הנשמת חבר (צלילה זה בזוגות) בווסת ובדו ווסת (שימוש בווסת רזרבי). ואיזון. כל הזמן שמים דגש על איזון, ותגלו שזה הדבר שיחסית הכי קשה להשתלט עליו. אני השתלטתי עליו בצורה טובה רק ביום הרביעי, עד אז עוד היו לי טעויות, אבל אל תילחצו מזה.
אח"כ עוד לימודים לתיאוריה ואז צפייה באימון פשיטה! אמרו לנו לא לפרט על האימון מטעמי ב"ש, אז רק שתדעו שזה די מגניב. למה 'די'? כי הם יעשו את הפשיטה הכי בסיסית שאפשר לחשוב עליה, אז אל תצפו למבצע מפוצץ. אח"כ אנחנו מתחלקים לקבוצות ועל כל קבוצה זוג שייטים שידברו איתנו. הם היו איתנו ממש כלים ודיברו בגובה העיניים ולא התנשאו. תשאלו מה שבראש שלכם רק תנסו לא להראות טמבלים ולעצבן אותם.

יום שלישי ה3.7

היום צלילה ראשונה בים! הצלילה הראשונה היא לאיזושהי ספינה טרופה קטנה שקרובה לחוף. נחמד מאוד. הים תכלס די משעמם שם, אל תצפו לראות אלמוגים וכרישים. אח"כ עוד צלילה שוב לאותו מקום לעבוד עוד על האיזון כי עדיין יהיו טעויות.
אח"כ ללימודי תאוריה וסיור במבצר. במבצר היה ממש יפה! היו כמה שהתלבטו אם לצאת - תצאו! המבצר הזה סגור לתיירים (אולי בקרוב הבסיס יועבר ואז הוא רק יפתח) וראינו שם כמה דברים מצחיקים. למשל במקום הכי גבוה במבצר היו 2 מזרונים D= חחח כולם נקרעו. גם השייטים צחקו כששאלנו אותם.

יום רביעי ה3.7

ואז צלילה בים עמוק! הפעם סירות גומי באות לאסוף אותנו לנקודה די קרובה בים ושם אנחנו צוללים לעומק 10 מטר. צלילה ממש כיפית! הפעם כבר כולם שולטים במאזן ולא עוסקים ממש בשטויות, אלא נטו צלילה. אח"כ עוד צלילה מנקודה בים וצוללים בחזרה לחוף.
עושים מבחן תיאוריה, כולם עושים ביחד, לא צריך ללחוש אפילו, המדריכים לא שמים זין. כולם עוברים בסוף.
אח"כ יש תצוגת אמל"ח, מראים לנו את הנשקים שמשתמשים בשייטת ואז יש נסיעת היכרות במורנה! ממש כיף, לא ניצלו את כל הכוח שלה וזה עדיין ממש מהיר, היא תתרומם מהגלים ואז תנחת ותקבלו כמה מכות בתחת אבל סה"כ כיף.
אז חוזרים לאולם של התיאוריה ושם יהיה המנהל בית ספר של השייטת, שייט בעצמו כמובן, ושם נראה כמה סרטים ממש מרעילים על היחידה. נראה סרטים ממבצעים שלהם (נכון ראיתם את החלקים של הסרט מהמבצע בצור וכאלה? בקיצור רואים גרסא פחות חתוכה) והמפקד שהיה במבצעים האלה יספר לנו ממקור ראשון איך היה ומה עשו. מאוד מעניין. אח"כ יש שלב שאלות, ואותו באמת תשאלו מה שבראש שלכם, יש לו את כל המידע על כל הנושאים שבמיוחד מעניינים אתכם, באמת. את כל הספקות שיש לכם או הסקרנות תוציאו עליו. משום מה מהשיחה איתו יצאתי עם המון ביטחון בנוגע לגיבוש ושירות. לדעתי הדבר הכי חשוב שיצאתי איתו שיועיל לי לעתיד.
פיסת מידע שהוא אמר שבטח מלא לא יודעים, זה הפתיע אותי אישית: אם התקבלתם לשייטת, אז כבר כשסיימתם גיבוש יודעים באיזו מגמה תשרתו! (צוללים\משיטים\פושטים) על פי הרושם שהשארתם במשימות השונות! מגניב לא?
בקיצור תנצלו את השיחה הזו.

יום חמישי ה5.7

יום אחרון וצלילה בים כחול עמוק! מורנות מסיעות אותנו לנקודה די רחוקה מהחוף (בערך קילומטר) ושם יורדים לעומק 17-18 מטר מסביב לספינה שהם לא היו צריכים אז הם הטביעו אותה. הספינה ענקית ולא תראו את הסוף שלה. היו יותר מדוזות במרחק הזה מהחוף אבל אל תדאגו מהן יותר מדי.
אח"כ צלילה קצרצרה קרוב מאוד לחוף מלמדים איך לעזור לצולל שנהיה מעופף קצת ולעלות אותו לפני המים ואז לגרור אותו לחוף.
יוצאים מהמים והופה אנחנו זכאים לכוכב צלילה
יש שיחה עם המדריכים, הם מחלקים חולצות גדנ"ע (די מכוערות, עם סמל של הגדנ"ע, לא של השייטת - את שלי שכחתי שם =[ ) וחוטים כאלה לפלאפון ששמים על הצוואר של חיל הים. יוצאים באוטובוסים בחזרה לתחנת רכבת חוף הרכמל וכל אחד לביתו.
גיבוש עוד 3 חודשים!!! נתראה כולם שם אם יהיה גיבוש אחד, אם יהיו 2 אז נראה את חלקכם.
בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י Itayziv בתאריך 08-07-2007 בשעה 11:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:34

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר