לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-07-2007, 14:26
  RedGti07 RedGti07 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
תשובה לגבי סמד"ים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דובדבנצ'יק שמתחילה ב "מכי"ם בחיל הים. יש דבר כזה?"

אני הייתי סגן מפקד דבורה, אז אני אעשה לך קצת סדר...
בדבורה יכולים להיות שני סגנים בוא זמנית,אחד בוגר קורס חובלים סג"מ אשר הוא לומד את הדבורה ואז יהפוך למפקד אחרי שנה ומשהו ויש סמ"ד שהוא התגייס לאחד משני המסלולים: ימאי או מוכ"מ דבורה ואז לאחר כשנתיים בצבא יצא לקורס.כמובן שמעטים יוצאים כל שנה, מדובר על כ-20 מכל פלגות הבט"ש שבחיל הים! זה תלוי בהמלצת מפקד, ומעבר בחינות מוקדמות על כל מכלולי הספינה ברמה גבוהה ורק אז אם עברת אתה נשלח לקורס בבה"ד.
סיום הקורס מקנה דרגת סמ"ר.
לגבי ציף יש את מסלול חובלים שהוא מכשיר ציפים לסטיל וצוללת בתור קציני מכונה ולעומת זאת יש ציף דבורה שהוא התגייס לחיל כמכונאי דבורה ואז כמו הסמד"ים נשלח אחרי שנתיים לקורס ציפים של דבורה. גם הוא יקבל סמ"ר.בחינות הקבלה לקורס ציפים הוא ידע נרחב בתחום המכונה ומכלולים וכן בקרת נזקים ואין הוא לומד כמו הסמדים את כל הספינה והנשקים ברמה מאוד גבוהה אלא ההתמקדות היא במכונה. סתם לידע כללי לסמ"ד ולציף יש חדר משלהם מול חדר המפקד אשר הוא ישן בחדר עם סגן סג"מ. אין זה מחוייב שיהיו שני סגנים בוא זמנית ולרוב יש סגן אחד או חובל או סמ"ד.
אם אתה מעוניין אני יכול לפרט יותר על הקורס סמד"ים בבה"ד......
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר