
29-07-2007, 15:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
'אולמרט, גם לאמא שלך היית נותן לחיות כך?'
לפני 3 חודשים הבטיח רה"מ עזרה לעשרות אלפי ניצולי השואה החיים בעוני מחפיר, אבל כלום לא השתנה ותקוותם לסיים חייהם בכבוד נעלמת. קמפיין שיחל היום דורש מאולמרט לקחת אחריות
מרב דוד
29/6/2007 7:43
ציפורה לושוביץ, בת 82, עדיין מחכה שראש הממשלה, אהוד אולמרט, יקיים את הבטחתו. גם רוחל'ה טרכטמן, דוד ראוך, רוזן לאופולד ועוד עשרות אלפי ניצולי שואה החיים כאן במצוקה ובעוני. לפני שלושה חודשים התחייב אולמרט: "כבר בימים הקרובים ייקבעו אמות המידה הראויות, כדי שלא ייוותר ניצול שואה אחד שאינו יכול להתקיים בכבוד". זה לא קרה.
זהו אינו מאבק פוליטי. ניצולי השואה, רבים מהם בשנות השמונים לחייהם, מבקשים מעט מאוד: סיוע במימון תרופות, משקפי ראייה, שיניים תותבות או טיפול סיעודי לאלה שאינם יכולים אפילו ללכת בכוחות עצמם. הם קיוו שהממשלה תיקח אחריות - והתבדו. כעת לא נותרה להם ברירה, אלא לפתוח בקמפיין אישי נגד אולמרט.
את הקמפיין שייפתח היום יזמה ומבצעת הקרן לרווחת ניצולי השואה. במרכזו מצגת המתארת את מצבם של ניצולי השואה החיים בעוני. לצד תמונותיהם וסיפוריהם האישיים של כמה מהניצולים הסובלים ממצוקה מופיעה שוב ושוב תמונתו של ראש הממשלה ומתחתיה הכתובת: "אהוד אולמרט, האם גם לאמא ואבא שלך היית נותן לחיות ככה?". המצגת תישלח בימים הקרובים באמצעות מייל-שרשרת למיליוני כתובות בארץ ובעולם.
בכל שנה מטפלת הקרן בכ-30 אלף ניצולי שואה, אך נאלצת לדחות את בקשותיהם של עוד עשרות אלפים. המצגת מביאה את סיפורם של ניצולים שפנו לקרן בבקשה לסיוע ובקשתם נדחתה רק בגלל שמשאבי הקרן מוגבלים. הכסף שמחלקת הקרן לניצולים מגיע ברובו מממשלת גרמניה.
המצגת שתועבר למיליוני כתובות, מתוך הקמפיין בכתבה המלאה
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/614/703.html
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|