אוקיי, זה אמנם נשמע סטנדרטי ורגיל.. אבל אני נמנעת מהמילה "רגיל" בבישולים שלי...
כל מתכון אני לוקחת לכיוון אחר נותנת לו טעם מרקם וצבע שונה ממה שהוא אמור להיות
בכל מקרה, זה מתכון לפסטה ברוטב עגבניות וירקות עם גבינה בולגרית מגורדת מעל.
והמצרכים הדרושים -
חבילת פסטה (לא משנה איזה סוג או צורה.)
בצל גדול קצוץ
גמבה אדומה קצוצה לקוביות
גמבה צהובה קצוצה לקוביות
עגבניה קצוצה לקוביות
קוביית גבינה בולגרית בינונית (עדיף שזה יהיה הסוג הקשה)
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
חצי כף אבקת מרק עוף (או לחלופין כף של ציר מרק עוף..ולאלו שאוכלים כשר,אבקת מרק עוף פרווה!)
חצי כפית כורכום
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
כוס וחצי מים רותחים
פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה -
זורקים את חבילת הפסטה לסיר עם מים רותחים ומומלחים עם כף שמן (כדי שהאיטריות לא ידבקו.),
בנתיים חותכים את כל הירקות לקוביות ושמים בסיר נפרד בצד עם 2 כפות השמן ומחכים שהעגבניות הבצל והגמבה יתרככו.
לאחר שהירקות התרככו שמים את אבקת מרק העוף, מלח פלפל והכורכום כדי שהתערובת תקבל צבע וטעם עשיר.. אמור להיות כתמתם שכזה.
מכניסים את רסק העגבניות (כן, שתי הקופסאות) שמים את הפטרוזיליה הקצוצה ובוחשים מעט.
כדי שהתערובת לא תתיבש שמים חצי כוס מים רותחים וממשיכים לערבב מעט עד שהמים יתמזגו עם הרסק והירקות..
שופכים את שארית המים שנשארה לנו בכוס ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מלח\פלפל להוסיף לפי הצורך.
הצעת הגשה -
לשים את האטריות בצלחת עם כמה כפות של הרוטב מעל, ולסיום לגרד את הגבינה הבולגרית ולקשט בפטרוזיליה
והנה התמונות!
מבשלים..
יאמי יאמי
בתיאבון!
_____________________________________
Canon EOS 350D + 28-90mm + 580EX II + 17-50mm
נערך לאחרונה ע"י LiNoR בתאריך 09-09-2007 בשעה 10:33.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LiNoR שמתחילה ב "פסטה ברוטב עגבניות וירקות עם גבינה בולגרית"
תודה רבה על המתכון והתמונות הנהדרות
הצעה,
יש קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות (אני אוהב את של טל וטרי) שכדאי לך לנסות במקום העגבניות הטריות ובדרך לוותר גם על רסק עגבניות אחד ועל חלק מהמים כיוון שמשתמשים בנוזל שבקופסא.
אני באופן אישי מוצא את זה נוח יותר ולפעמים, אם אין עגבניות רכות בנמצא, גם טעים יותר
ושאלה,
למה מרק עוף ? הייתי מציע לך לקצץ בכמות מרק העוף במתכונים, את יכולה לגלות הרבה טעמים חדשים שהוא הסתיר (על אחת כמה וכמה במתכון שיש בו מלח וגבינה מלוחה...)
סבתא שלי היתה נוהגת לומר שמקסימום אפשר אח"כ להמליח אם חסר, להוציא מלח קצת יותר קשה ...