לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-08-2007, 18:35
  DieHard3 DieHard3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.07
שאלות שמסקרנות אותי בקשר למילואים בצה"ל

שלום, כרגע אני מתמיין לצוות אוויר בשלבי ירפ"א ב', אך כנראה שלא אעבור עקב בעיה רפואית (אני כבר לפני בדיקה חוזרת שניה, והמצב לא נראה ממש טוב).

האלטרנטיבה שלי לשירות בצה"ל היא חי"ר, לפי הבחירה שלי במנילה.
מצד אחד אני מאוד רוצה לשרת כ"חייל פשוט" בחי"ר, להתגייס לקרבי, וכו' וכו'.

אבל מה שמטריד אותי זה עניין המילואים..וזה גם מה שמרתיע אותי מקרבי, כי בכל זאת- זה אומר שאני שייך לצבא עד גיל מבוגר... כל שנה להתייצב לתקופה של חודש פחות או יותר, זה לא פוגע בחיים האישיים יותר מדי?
למשל בנאדם, משתחרר מהצבא הולך ללמוד- באמצע תקופת מבחנים נקרא למילואים, מה הוא אמור לעשות בדיוק?
או בנאדם שמחליט להיות עצמאי ופותח עסק, מה הוא בדיוק אמור לעשות תקופה של חודש שהוא נמצא בה בצבא?

אני לא חושב שהעניין הזה מטריד ממש את הנוער שמתגייס לקרבי, בגלל שכולם איכשהו חיים בתחושה שמתגייסים עכשיו לתקופה של 3 שנים וזהו- משתחררים ויאללה לחיים אזרחיים, לא בדיוק יודעים שהם שייכים לצבא לעוד הרבה מאוד זמן...

בכל מקרה, רציתי לדעת אולי מה היא דעת אלו שכן השתחררו כבר ובשירות מילואים, קצת להבין יותר טוב, כי בכל זאת, אני סתם עוד מלש"ב שעומד להתגייס...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-08-2007, 18:59
  DieHard3 DieHard3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי 760 שמתחילה ב "מחזק את דברי עידו, לפעמים..."

קודם כל לעידו- אז אני מניח שזה לא רק השנה ככה, וכל שנה הצבא דופק אותך ככה... באמת שווה שירות הסדיר בקרבי (ואני יודע שכל אחד שעבר אותו מרגיש סיפוק ענק, הגשמה עצמית וכו') בידיעה שיש לפניך עוד שירות מילואים ארוך ומעצבן? "במחשבה שניה" לאחר הצבא, מה אתה אומר?

ל760- קודם כל בקשר לטיס, זה חלום שנראה לי עוד לפני שעשו אותי התחלתי לטפח אצלי במוח. עכשיו אני כבר בספק גדול מאוד אם הוא יתממש, אבל תשמע- אם הייתי מסיים קורס טיס הייתי חותם עוד 20 שנה בכיף, לא מפריע לי בכלל.
"מילואים טוחנים ולא רק בחי"ר"- נכון מאוד, אבל על סמך הרבה דברים שדיברתי עם אבא שלי (הוא עתודאי, השחרר מקבע לפני שנתיים בערך), הבנתי שלמשל חייל ששירת כעורפי באיזה תפקיד, טוב ככל שיהיה, למשל תפקיד טכנולוגי- כן שואלים אותו מתי הוא מעדיף לבוא כל שנה לשירות המילואים, איזה תאריכים נוחים לו, מתחשבים בו יותר.
חייל קרבי- כולם נקראים באותו תאריך בדיוק, פשוט בגלל שיש איזה תרגיל פלוגתי או משהו כזה וכולם חייבים להגיע.
אני לא אומר אז שעורפיים לא טוחנים מילואים, פשוט מתחשבים בהם קצת יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר