לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-07-2007, 19:27
צלמית המשתמש של kobi_301
  kobi_301 kobi_301 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל kobi_301
איזה שטויות!!!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Business Man שמתחילה ב "מה עדיף בחיל הים סטיל או דבור?"

אני לא יודע מי הנפיץ עלייך שהשרות בסטי"לים גיהנום ובדבורים אתה תלקק כל היום דבש, ושבסטי"לים משעמם!!
בוא אני יעשה לך קצת סדר..
קודם כל לכל מי שחושב שהוא יודע דבר בקשר לנקיונות שעושים כל השרות בסטי"לים אז כאי שהוא ישמור את הדעה הזאת לעצמו כי הוא לא יודע בכלל על מה הוא מדבר.
נתחיל מזה שסוג הפעילות הוא שונה מטבע הדברים שהדבור הוא כלי בט"ש והסטי"ל הוא כלי מלחמה מה שאומר שהדבורים "טוחנים" יותר ים אבל אל תתבלבל אין כמעט שבוע שלא יוצאים בו להפלגה או שתיים קצרה או ארוכה. אנחנו יוצאים למבצעים שהשתיקה יפה להם ובחיים לא תשמע עליהם בתקשורת בגלל החשיבות שלהם. זה שלפעמים מנקים את הספינה זה נכון אבל יש כאלה ששוכחים כמה דברים כמו למשל שזה הבית שלנו בשירות הזה יותר מהבית האמיתי! שם מבשלים, אוכלים, מתקלחים, יושנים ועושים כל דבר שעושים בבית אחר אז מבטבע הדברים גם צריך לנקות אחריך, אין משרתים או עובדי רס"ר שבאים לנקות אחרייך ולפי מיטב ידיעתי ככה זה בכל מקום בצה"ל... !
בקשר ליציאות אז בסטי"לים בהתחלה זה נע בין 14 ל- 21 ובדבורים בין 21 ל- 28 בשנה ו- 8. אחרי זה היציאות משתפרות מאוד ויוצאים כמעט כל שבת והסגירות היחידות זה של כונניות וסבב נגד תורן(בסטי"לים) עד שמקבלים סמ"ר.
אני יכול להגיד לכם מניסיון שאף אחד אבל אף אחד שלא שם לא יודע באמת מה זה ומה עושים שם חוץ מלנקות ARMY BOY!!

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-07-2007, 20:49
צלמית המשתמש של kobi_301

תודה רבה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי jinji שמתחילה ב "אהבתי את התגובה שלך..."

אני רק יוסיף על מה שאמרתי מקודם.. השירות שם לא קל בכלל לפעמים זה גם קשה מאוד אבל יש איתך את כל החברים מהצד שתומכים בך ועוזרים לך. כולכם שם ביחד בספינה הזאת וכולם מבינים את העבודה שם וכמה צריך להשקיע.

בקשר ליציאות אז אמרתי שהכל תלוי בפז"מ.. כמו בכל מקום גם שם טוחנים צעירות אין מה לעשות..
וגם את ה21- 28 הזה כך בפרופורציה למה לא תמיד זה ככה. אני לא יודע איך זה בדבורים אבל אצלי בדרך כלל אחרי שבת שסוגרים יש ביום ראשון אפטר לאלה שסגרו.

ישן 29-07-2007, 17:39
  משתמש זכר ZiZi ZiZi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.01
עניין היציאות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Business Man שמתחילה ב "מה עדיף בחיל הים סטיל או דבור?"

היום סגרתי 3 חודשים בסדיר (על הדבורה).
כתבו פה כמה סטילנים שהיציאות בהתחלה הם 28...
אז הנה, אחרי 3 חודשים אני יכול להגיד לך שהיציאות שלי עד היום היו פעמיים חמשושים ברצף, 21 אחד בודד! והשאר- 11-3 (יעני סוגר שבת ואז חמשוש).

ואיך זה יכול להיות שדבורן כותב ביום ראשון אחה"צ? אחרי סופ"ש שסוגרים בים יש אפטר נחמד ביותר, מחר יוצאים לשתות באיזה פאב עם כל הצוות... בהחלט לא כזה רע.

ובקשר לשאלה שלך- סטי"לים- ה-כלי של המלחמה הימית. הבעיה שהסטי"ל מבצעי רק במלחמה כוללת, לכן בימים כאלה הם לא עושים פעולות מבצעיות כל הזמן (אולי פעם ב...)
אבל, הפעילויות המבצעיות של הסטי"לים מיוחדות מאוד, מעניינות וסודיות באותה רמה.

פלגות הדבורות בחיפה, אשדוד ואילת הן מהיחידות הצבאיות עם הכי הרבה שעות מבצעיות ואני חותם לך על זה. כל פלגה וההתעסקות שלה וכמו שאמרו- הגבול הצפוני לא ראה פעילות חבלנית עוינת כבר הרבה זמן, סימן שאנחנו עושים את העבודה שלנו.

נקיונות כל היום? לא בדבורות. אין זמן להתעסק עם ניקיון של סיפון. מה שכן- מכשירים את הספינה להיות ברמה הכי מבצעית שיש- אחזקות שקשורות במכונה, בנשקים, תחמושת, מראה הספינה.
מנקים אחרי שהספינה מסיימת בט"ש, ואחרי פעילויות אחרות בים.
השירות לא קל, אבל מה לעשות, התפקיד עונה על ההגדרה שלו כ"לוחם ספינות בט"ש".

בחירה מהנה

נערך לאחרונה ע"י ZiZi בתאריך 29-07-2007 בשעה 17:43.
ישן 30-07-2007, 15:04
  RedGti07 RedGti07 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
הכל עניין של אופי !!!!

אני מחזור ספטמבר 99,שירתתי בדבורות בחיפה והייתי לאחר מכן סגן מפקד דבורה.
גם בסטילים וגם בדבורות עובדים קשה מאוד!!!
אין לזלזל באף אחת מן הפלגות !!! השירות בדבורות כולל ניקיונות והכנת ארוחות אך הצוות בדר"כ מגובש הרבה יותר מסטילים !! אין ספק שמאמצע השירות הסטילן יוצא יציאות הרבה יותר טובות מדבורן. אני יכול להגיד לך ששירתתי גם בקבע כמה חודשים ויצאתי 11-3 אך עדיין אהבתי כל רגע בפלגה!! היה לי שירות מאתגר אשר תרם רבות לאופי שלי לאחר מכן. הצוות תומך,ונמנעים כמה שיותר מלהציג את עניין הפז"מ.
הכבוד לפז"מ מגיע מן הצעירים בגלל שהוותיקים תומכים בהם ,מלמדים אותם,ואני הרגשתי כאבא ואמא של הצוות שלי.ישנה הפרדה ביו הים לחוף,בים אני מפקד אשר אין זכות לערער על החלטתי,בחוף אני אח וחבר וקשוב לרגשות החייל ולדעותיו. במהלך השירות הייתי במספר קורסים ומבצעים רבים שאין מקום לפרט עליהם! ללא ספק הפעילות מתמקדת יותר בבט"ש ואתה תראה שעות ים הרבה יותר מסטיל! היה לי חודש אחד לאחר היציאה מלבנון בו עשינו 480 שעות בים בחודש אחד! הגיבוש והרוח כל כך חזקים שלאחר שתי שבתות ברצף בבסיס התנדבנו לצאת למבצע בשבת ולסגור עוד שבוע! אם אתה טיפוס שלא מפחד מעבודה קשה גם בסוף השירות ומחפש משפחה בשירות תבקש דבורות! בעניין הסטילים האופי שלהם שונה, המשמעת יותר חזקה ועניין הפזמ משחק תפקיד חשוב בסטיל, ניתן לראות זאת בעצם זה שחייל בסטיל לובש דרגות ובדבורת לא שמים על המדי ב' דרגות כלל!
ישן 05-08-2007, 23:52
צלמית המשתמש של kobi_301

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי זיגמונד פרויד שמתחילה ב "מתי אחרי הגיוש מחלקים לסט"יל או דבור?"

המקומות שאפשר לבקש מה שרוצים הם הגיבוש בעיקר(!!!!) ובטירונות. את השיבוצים יודעים רק בסוף הטירונות אחרי שמגיעים יום ראשון בבוקר. אני רק יגיד שהם נקבעים משו כמו אחרי הגיבוש (יש לציין שקשרים כאלה ואחרים יעזרו מאוד אפילו!!).

ועוד דגש קטן... למי שלא מוכן להתפשר אם הוא לא יקבל מה שהוא רוצה שיחשוב טוב טוב טוב לפני שהוא מגיע לגיבוש וחותם למה משם הדרך הרבה הרבה יותר קשה החוצה למתאכזבים.

בקשר לגיוסים אני לא רוצה להבטיח אבל ממה שאני יודע גיוסי סטי"לים עיקרי זה במרץ, יולי ונובמבר וגיוסי דבורים עיקרי זה מאי, ספטמבר וינואר.

ישן 30-07-2007, 18:53
  RedGti07 RedGti07 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
דווקא ענו לך על השאלה....

הייתי אומר שבתור חובל עדיף על סטיל אך בתור חפ"ש(חייל פשוט, אתה עוד תדע...) עדיף דבור
גם כי חפ"שים בסטיל יכולים להעביר את השירות שלהם תקועים בתוך הספינה מתעסקים במיכשור ודבורנים חווים את הכל כאשר הם מתחילים בנשק קל עוברים תותחים ויותר מאוחר אולי למכ"מ ועוד דברים, משתתפים בימאויות שונות ואימונים שונים.אתה טועם מכל העולמות,אפילו אם אתה ימאי ואתה מתעניין במכונה אתה יכול ללמוד על טיפולי מנוע. אני בתור סמ"ד מאוד אהבתי ללמוד על טיפולי מכונה,וגם להרחיב את הידע שלי במכונה שכן בכל השאר ידעתי הכל מעולה. הייתי אומר שככל שאתה חרוץ יותר ורוצה ללמוד יעריכו אותך יותר ויתנו לך להתנסות מה שכנראה לא תוכל לעשות בסטיל. אני למשל חודשים לפני הקורס סגנים הייתי מתאמן בפיקוד! כולל ביצוע תמרוני קרב, תירגולים, ואף הייתי מכניס הספינה לנמל ועוגן אותה לבדי(כמובן תחת פיקוח המפקד).הגעתי לקורס לאחר שתורגלתי במצבים שמתמודד איתם מפקד דבורה בדרגת סגן.\סרן. אין ספק שבדבורות יותר כיף !!!!!!!!
ישן 06-08-2007, 00:00
צלמית המשתמש של kobi_301

למה אתה מנפיץ???
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי RedGti07 שמתחילה ב "דווקא ענו לך על השאלה...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי RedGti07
הייתי אומר שככל שאתה חרוץ יותר ורוצה ללמוד יעריכו אותך יותר ויתנו לך להתנסות מה שכנראה לא תוכל לעשות בסטיל.

כמה שטויות בתגובה אחת??!! מי אמר לך בדיוק שבסטי"ל אתה נתקע עם הקורס שאותו עברת בבה"ד וזהו??? אם אתה לא ודע אז אני יגיד לך שלא חסר דברים שאפשר להיות מוסמך עליהם בסטי"ל שלא קשורים לתפקיד שלך החל מהשקים הנשונים וכלה בתפקידים של קצינים שאתה יכול להיות מוסמך בתור חפ"ש, והכל זה כבר לפי הרצונות והיכולות שלך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר