08-08-2007, 16:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.06.07
|
|
|
מאמר- מיון ראשוני להדרכת חובשים ופראמדיקים
שלום שלום,
היום היו לי את המיונים האלו, ומכיוון שלא מצאתי קודם מאמר על המיונים ספציפית, החלטתי לקום ולעשות מעשה.
אז ככה-
המיונים עצמם הם בבה''ד 10 בצריפין (מי שמגיע מאיזור הדרום, כלומר מתוך ראשל''צ- אחרי הכניסה לבסיס שימשיך ללכת 4 דק', אין טעם לחכות לקו 6 הפנימי).
בתחילה יש הרצאה קצרה שמסבירה על המסלול של ההדרכה ולאחריה הרצאה נוספת מפראמדיק במילואים על המסלול (משך זמן, הכשרות וכו' וכו'). לאחר מכן ייתנו לכם טפסים אותם תצטרכו למלא במהלך היום (יגידו לכם עד 12, אבל בתכלס עד סוף המיונים אפשר להביא). הטפסים כוללים קורות חיים, טופס עדיפויות, משוב וטופס כללי (ציונים, מגמות, רגע שפל, רגע שיא, תכונות חיוביות, חולשות וכו' וכו').
לאחר מכן תחולקו לקבוצות והסימולציות הקבוצתיות יתחילו-
סימולציה ראשונה היא כזו (אני מניח שבכל מיון אותן סימולציות)- יש להעביר אלונקה עם בובה מקצה אחד של חדר לקצה השני, כשאסור לדבר (רק במהלך ה-10 דק' של התכנון) או לדרוך על השדה, וניתן להשתמש ב-3 כיסאות, סלוטייפ ובקבוק מים. משך הזמן המוקצב הוא 10 דק'. אני והקבוצה שלו (היינו 4) נכשלנו פעמיים אבל הצלחנו בטווח הזמן.
אני לא אגלה לכם איך, אני רק אציין שכדאי להעלות הצעות ולתקשר עם הקבוצה, אל תהיו סוציומטים.
הסימולציה השנייה היא משימה של החזקת כדור פינג פונג באוויר למשך 20 שניות, כשאפשר לקנות בתקציב מוגבל אביזרים- בריסטולים, מהדק, כיסאות, מספריים וכד'- אף קבוצה לא הצליחה (למרות שהרעיון שלנו היה חזק!). לאחר המשימה תערך שיחה עם פראמדיקים, הפסיכולוגית אם אני לא טועה ומפקד, ותשאלו למה לא הצלחתם, מהי מידת האחריות שלכם- תהיו אמיתיים והעיקר אל תדפקו את חברים שלכם, גם אם הם לא עשו כלום (תאמינו לי שהמעריכים רואים מי עשה ומי לא).
לאחר מכן יש הפסקת צהריים (האוכל בבה''ד 10 מזוויע, אבל אכיל איכשהו, מזל שיש שק''ם).
עכשיו הגעתם לחלק חשוב- סימולציית ההדרכה (להעביר שיעור בן 10 דק' על כל נושא שבעולם) והראיון.
סימולציית ההדרכה היתה פשוט הזויה- 3 מפקדים משחקים דמויות מסויימות (לי היו מרגול, צדי צרפתי וגל אוחובסקי) והם ינסו להפריע למהלך השיעור בכל דרך אפשרית- אל תתייחסו לזה בצורה כבדה מדי, ותנסו להמשיך בשיעור (שימו לב- שיעור! לא הרצאה!). המטרה הרי היא לבדוק איך אתם מעבירים שיעור, שפת גוף וכד', ולא אם הנושא שלכם משעמם או לא.
לאחר מכן (או לפני, תלוי ברשימה) יש ראיון עם פראמדיקים והפסיכולוגית- תשאלו למה אתם רוצים להגיע, לאן, מסלולים אחרים שהתמיינתם...שאלות די רגילות.
מי שמתאים לפראמדיקים אמור לקבל הודעה להגיע שבוע הבא (בתקווה שאני אקבל). בקשר להדרכת חובשים לא שאלתי .
בהצלחה לכולנו!
|