לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-08-2007, 00:43
  The Arcane The Arcane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lightning5 שמתחילה ב "מישהו יכול לפרט לי על התפקיד תיאום וקישור לכוחות הזרים?"

השירות מתבצע ביחידה האחראית על תיאום, פיתוח וטיפוח קשרי החוץ של צה"ל עם צבאות זרים וכוחות שמירת שלום. העבודה מתחלקת בגדול לשני תחומים, תחום קשרי החוץ, עם צבאות של מדינות אשר לא חולקות גבול עם ישראל, ותחום הקישור, עם צבאות שכנים (מצרים וירדן) וכוחות שמירת השלום בגבולות (UNIFIL, UNDOF, UNTSO וכוח המשקיפים הרב-לאומי בסיני). קשרי חוץ עובדים במפקדה במרכז, עבודה משרדית לחלוטין והקשר עם הזרים מתבצע בעיקר טלפונית דרך נספחויות זרות בארץ ונספחויות צה"ל בחו"ל. קישור מוצבים בעיקר בגבולות והעבודה שלהם מזכירה יותר חמ"ל מאשר משרד. עיקר הקשר עם הזרים הוא טלפוני אבל יש הרבה יותר הזדמנויות להפגש פנים-אל-פנים, הסביבה בחלק מהמקומות סביבה לוחמת לחלוטין, יש הרבה עיסוק בביטחון שוטף ובכלל מדובר בחוויה שונה למדי משירות עורפי רגיל.
למה אנגלית? זו השפה הרשמית בה מתבצעת ככל העבודה עם כוחות זרים, גם עם ארה"ב וגם עם מצרים. ערבית זה יתרון, אבל לא דרישה.
התפקיד איכותי ודורש חיילים בוגרים ואחראים שכן, כמה שזה נשמע נדוש, מדובר באנשים שמייצגים את צה"ל וישראל כלפי נציגים זרים. התפקיד הוא מעניין וכולל עיסוקים בתחומים מאוד לא שגרתיים. זאת דעתי כמובן, אבל רוב האנשים שאיתם שירתתי מסכימים על כך.
אתה מוזמן לשאול דברים יותר ספציפיים, אבל נראה לי שהסברתי כמה שמותר...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-08-2007, 10:33

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי lightning5 שמתחילה ב "קודם תודה איך מתבצע התיאום..."

כמו שכתבתי, עם צבאות לא שכנים הקשר הוא טלפוני בלבד. אולי לפעמים ללוות איזשהו ביקור, או להיות באיזו קבלת פנים, אבל זה בעיקר קצינים עושים, אלא אם כן אתה מש"ק תותח ולוקחים אותך גם לדברים האלה.
אתה מדבר על "אוכלוסיה ערבית" במן זלזול, אבל חשוב להבין שמדובר פה בעבודה עם מדינה שכנה, לא בשטחים, בגבולות.
אתה לא יכול לדרוש כלום. בסוף הקורס תבחר 3 העדפות לשיבוץ אבל הוא יתבצע בסופו של דבר לפי שיקולי סגל הקורס ודרישות כוח האדם של היחידה. סביר שאם תפגין חוסר רצון מובהק לשרת בקישור לא ימהרו לקחת אותך לשם, כי בסופו של דבר אף אחד לא רוצה אצלו חיילים שבוזים, אבל אל תבנה על זה.
לגבי לא לקבל תפקיד פקידותי פשוט, אין מה לעשות, זאת עיקר העבודה. יש מדורים שונים שהם מעניינים יותר ומעניינים פחות, אבל את הפירוט אני אשאיר לקורס במידה ותגיע אליו.
לגבי לעבור מהיחידה, טכנית מכל יחידה אפשר לבקש לעבור, אבל אף אחד לא מחוייב לאשר את זה.
ישן 18-08-2007, 14:04

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי lightning5 שמתחילה ב "לפי התגובות שלך אני יכול לומר..."

אכן שירתתי. בקש"ח במפקדה יוצאים יומיות וסוגרים שבת פעם בחודש בערך לשמירות. בקישור תלוי מאוד איפה, אבל בגדול יוצאים 10-4 עם מספר מקומות יוצאים מהכלל שבהם יש משמרות של יומיים או משהו בסגנון, תלוי בכוח אדם.

מבחינת עבודה אח"כ, יש אנשים שאחרי השירות היחידה מצאו לעצמם עבודה בשגרירויות ישראל בעולם, אני מכיר בערך שלוש כאלה, אבל הן כולן שירתו בקש"ח שעובדים עם המקומות האלה. יש מצב לקומבינה גם במשרד החוץ או משהו כזה, אבל שוב, אם יוצא לך לעבוד איתם הרבה (בעיקר קישור ירדן). אבל שום דבר מזה לא מובטח ולא רשמי ומדובר באמת בחיילים יוצאי דופן. כשבאתי ללשכת תעסוקה אחרי השחרור (שירתתי כמעט כל השירות שלי בקישור מצרים) מספיק להגיד שהם לא ידעו אפילו איך לסווג את המקצוע הזה וסיכמנו על פקיד. אני לא יודע מה להגיד על ראיונות עבודה כי זה לא ממש הכיוון שלי בחיים בכל אופן, אני לומד בטכניון עכשיו. אני מניח שזה ייחשב איכשהו אם אתה מתראיין למשהו בכיוון הזה של עבודה עם זרים, אבל אני לא רוצה להבטיח לך כלום כי אני באמת לא יודע.

שמע, אני מאוד נהניתי מהשירות, אבל ראיתי גם אנשים שזה לא ממש התאים להם או לא ממש התחברו. אני ממליץ בחום על שירות בקישור, כי הוא מאוד מגוון ומרגיש הרבה יותר כמו צבא, אבל אני מודע שזה לא לכל אחד, בשביל חייל עורפי למצוא את עצמו בכרם שלום, קילומטר מעזה וקילומטר ממצרים. אני אישית לא הייתי מחליף את זה ביומיות בחיים.

נערך לאחרונה ע"י The Arcane בתאריך 18-08-2007 בשעה 14:08.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:03

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר