לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-08-2007, 12:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ממשלת ישראל מציעה לפלסטינים את ביתורהּ לשניים של מדינת ישראל.

ישראל מציעה לרשות מעבר בטוח מהגדה לרצועת עזה במסגרת חילופי שטחים

הפלשתינאים יקבלו את השליטה על התוואי שבו יעבור הכביש, אך הריבונות תישאר בידי ישראל;
התוכנית תמומש אך ורק במידה שהרשות הפלשתינית תשוב להיות "מקור הסמכות" ברצועת עזה;
המטרה: לגייס את הציבור בעזה נגד החמאס; עבאס הסיר התנגדותו למדינה בגבולות זמניים

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/896677.html

-------------------------------------------------------------------------

ובכן, מסתבר שהחקירות נגד אולמרט עומדות בשלב כה קריטי, עד כדי החלטה לנתק את הנגב
משאר חלקי מדינת ישראל.
מסתבר שהעובדה שאין אף מדינה בעולם שאפשרה קיום שטח אקס-טריטוריאלי, שחוצה אותה
לשניים, לא מהווה בעייה מבחינת אולמרט. מבחינתו הנגב בין כה וכה אינו חלק מהמדינה כך שאין
כאן כל פיצול של המדינה...
שאר חלקי ההסכם שחושף עקיבא אלדר, הם שערוריייתיים לא פחות, וכוללים ויתור ישראלי על
רוב מוחץ של העיר העתיקה, והפיכת הכותל לסוג של מטווחון קטן עבור הפלסטינים על הר הבית.
יש בהסכם "הסכמה להכרה פלסטינית למדינה בגבולות זמניים", כאשר ה"זמני" זה קבלת 92 אחוז
מהשטח, ומכאן יימשך המו"מ. כמו כן, סוגיית הפליטים גם היא מרתקת, עם ההכרה הישראלית
באחריותה לבעיית הפליטים - שמלמדת אותנו שמעתה כל קרבן שוד שהצליח להניס את השודד,
הוא האשם בחבלות שנגרמו לשודד...

ההסכם הזה הוא פשע, גם לולא מניעי האיש שמקדם אותו היו ניסיון לסתום את הגולל על חקירות
פרשיות שחיתות בהיקף חסר תקדים. העובדה שאלה מימדי הנסיגה שמציע האיש הזה, היא
סיבה לחרדה גדולה מאוד מצידנו. מעצורים מוסריים מעולם לא היו הבעייה שלו, וכעת הוא עם הגב
אל הקיר, ומה זה עבורו החרבת כמה רבבות בתי יהודים, הקמת חמאסטן לרוחב הנגב הצפוני,
והפיכת הרובע היהודי למובלעת - כאשר יש סיכוי שאנ"ש יסדרו לו בזכות זה, פטור מהמשך חקירת
פשעיו ופשעי חבריו, שבוצעו בהשראתו?...

ואח רי כל זה נשאלת השאלה: לא עדיף לנו שייסע לאיטליה לחופשה (ארוכה-ארוכה-ארוכה...).
הרבה יותר זול למדינה (הן בכסף והן בדם) לשלוח אותו ואת אשתו לכל מוזיאוני קליפות הביצים
בעולם, תוך שיכונם בסוויטות - מאשר שימשיך לנהל מדינה שלמה על בסיס העקרון שכיסוי מעשי
השחיתות שלו, מצדיק כל מהלך בטחוני מופקר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-08-2007, 13:55
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
זה לא יקרה ובטח לא העונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ממשלת ישראל מציעה לפלסטינים את ביתורהּ לשניים של מדינת ישראל."

ספין על ספין על ספין.

בצר לו, מספין האדון אולמרט ויורה לכל הכיוונים..ממש מתפזר.
אין לי שמץ של ספק, כי לו יכול היה אולמרט לסחור בסוסים, היה סוחר.

ברור שהמודל של שרון עומד לנגד עיניו, אך במקרה של אולמרט, אין לו מנדט למאומה זולת להמר על הספינים.

חלומות באספמיה.

ברגע זה מצבו בכי רע ועיקר מאמציו נתונים לחיפוש אובססיבי לשינוי שיזעזע את אמות הסיפים ויספק לו את ההגנה הדרושה לו מפני החוק.

עוד בתקופת שרון דובר על מהלך שיחבר בין עזה לגדה, עכשיו בא רמון ומייעץ לאולמרט למנף את הבלתי אפשרי ולשחק עם הדמיון שלנו ושל כל העולם.

איך בדיוק יראה הרצף הטריטוריאלי?
איש אינו יודע.

כביש, פסי רכבת, תעלת מים, רכבת תחתית, רכבת עילית או מסדרון אווירי?

עזה - רמאללה, תגידו לי מתי זה יקרה,
כי אפשר שאשקיע בקיוסק על אם הדרך..במידה ועדיין לא השבתי נשמתי לבורא

ישן 23-08-2007, 15:08
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
אני אופטימי כי המהלך לא יצא לפועל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה אופטימי ללא הצדקה. עקיבא אלדר ושות', ייצאו למלחמה למען אולמרט, אם יתקדם..."

תראה, ראיתי איך ההכנות להתנתקות קורמות עור וגידים ולא האמנתי.
כל השמאל התגייס לצידו של שרון ולא האמנתי.
הימים נקפו והחלה העקירה ועדיין לא האמנתי.

זה נכון שכשאני קורא את המאמר, מחלחל לתוכי חשש המבוסס על זיכרון חוסר האמון שאכן תתבצע עקירה..והיא לדאבון ליבי בוצעה.

בכל זאת, אין דמיון בין העקירה לביתור הנגב.

המהלך נראה לי תמוה שכן, אף אחד אינו יכול לחייב את ישראל להקצות את שיטחה למעבר בין עזה לרמאללה.

שיעברו דרך מצריים.

סתם משחקים בנדמה לי, הרי אם לא נכבוש את עזה, עזה תכבוש אותנו.

ישן 23-08-2007, 15:15
  הפטריוט הישראלי הפטריוט הישראלי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.10.06
ישראל איננה צריכה להסכים לפרוזדור פלסטיני בשטחה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ממשלת ישראל מציעה לפלסטינים את ביתורהּ לשניים של מדינת ישראל."

כתבתו של דורי גולד:
"בביקורה האחרון במזה"ת שוב הדגישה מזכירת המדינה האמריקאית, קונדוליזה רייס, את החשיבות של הקמתה של מדינה פלסטינאית בת-קיימא בתקופה הקרובה. אחד הנושאים המרכזיים בדיון זה הוא עניין הרצף הטריטוריאלי בין רצועת עזה ויהודה ושומרון.
הרעיון שיש צורך לחבר את שני האזורים הללו עלה לראשונה בהסכמי אוסלו כאשר הוצע "המעבר הבטוח" שהיה אמור לתת לפלסטינים לעבור שטח ישראלי ללא הפרעה. המעבר הבטוח הוצע אך ורק להסדר ביניים וישראל לא קיבלה על עצמה התחייבות ליישם סעיף זה בהסדר קבע. מסיבות ביטחוניות ומחשש של הגברת הטרור היססו ממשלות ישראל למלא את הסעיף הזה במהלך שנות התשעים. האירועים מאז פרוץ האינתיפאדה השנייה בשנת 2000 ועליית החמאס ב-2006 רק מחזקים את הצורך בגישה ביטחונית זו.

למרות זאת, נוצר הרושם שבכל הסדר עתידי ישראל חייבת לספק פרוזדור פלסטיני בשטח ישראלי כדי שהמדינה הפלסטינית המוצעת תהיה בת-קיימא. יש לזכור שרעיון הפרוזדור לא הופיע בהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם 242 שביחד עם החלטת האו"ם 338 היוו את הבסיס המוסכם היחידי לתהליך השלום.
יתר על כן, מי שבודק את התקדימים הבינלאומיים האחרים יגלה שישנן מדינות רבות "בנות-קיימא" המורכבות משני חלקים גיאוגרפיים נפרדים כמו: אנגולה, עומאן, ארגנטינה, רוסיה, מזרח טימור וברונאיי. כמובן שהדוגמא הבולטת היא ארה"ב שמורכבת מארבעים ושמונה מדינות ומדינת אלסקה שמופרדת מהאחרות על ידי קנדה. מי שרוצה לנסוע במכוניתו ממדינת וושינגטון לאלסקה חייב לעבור שטח קנדי ואין לו "מעבר בטוח".

להמשך
ישן 24-08-2007, 05:49
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לא מדובר בחד צדדיות אלא בהסכמה ובהשגת רגיעה לקראת שלום.

מה הקשר בין חקירות לבין חתירה להסדר.
הרי ההסדר איננו נחלתו הפרטית של מר אולמרט - קיימת ממשלה וגם כנסת שעל פיה יפול דבר. אם לא תהיה לו תמיכה הרי שלא יגיע לעשיה ואז יוותר חשוף לההאשמות כביכול, שאתה מדביק לו. תן לתביעה ולבית המשפט לאמר את דברה ואל תפסוק בדברים שאין לך כל הוכחה לקיומם - חשדות אינן בינתיים אשמה במדינת ישראל.

אתה בכוונה מטעה את ציבור הקוראים ה"תמים".
א. לא מדובר כאן על חציית המדינה ועל הפקרת הנגב. הנגב קשור ומחובר למדינת ישראל בזכות אלו שהתיישבו ונאחזו בו ועשו את חייהם בו. לא בזכות ה"תל אביבים", היודעים רק לרטון.ולבקר הנגב הוא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.
ב. גם את ההיסטוריה אתה מסלף - הקשר שבין גרמניה המערבית לברלין המערבית, עבר השטח טריטוריאלי של גרמניה המזרחית, עד לאיחוד הגרמניות. מבחינה טריטוריאלית השטח היה שייך לגרמניה המזרחית - כמו גם הפיקוח על התנועה בו. אינני בטוח שמוצע במקרה שלנו פיקוח בלעדי של הפלסטינאים על המעבר. בכלל עדיף מהבחינה הבטחונית, עד שייוצבו היחסים בינינו, שתהיה להם דרך נלעדית ומפוקחת ע"י כוחות הבטחון שלנו .

הלואי, שהההסכם שחושף עקיבא אלדר,אכן יבוצע ויבוא הקץ לעימות הממושך.
אני מתפלא עליך שנושא הפצוי לפליטים והוצאתם מ"פליטותם" בסיוע בינלאומי נדיב, איננו מקובל עליך. הרי אתה מטיף השקם והערב להחזיר את "גזלת" מלחמת העצמאות לבעליה החוקיים ופתאום אתה כנגד פצויים ?
ישן 24-08-2007, 08:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

טוב, תיקונים (לעובדות שגם אתה יודע...) :
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "לא מדובר בחד צדדיות אלא בהסכמה ובהשגת רגיעה לקראת שלום."

1. הקשר בין נכונות אולמרט להתקפל, לבין חקירותיו הפליליות, הוא ישיר - והוא המשך ישיר לגירוש
תושבי גוש קטיף, צפון השומרון והתוחמת הצפונית.

2. ח"כים ניתנים לקנייה. כל הסכם אוסלו, אבי-אבות הטומאה, נקנה באמצעות שוחד בוטה לשני
פושעים, שהאחד מהם התברר גם כסוחר סמים. הטענה המתחסדת כאילו "אם אין רוב אז לא יעבור",
הייתה רלוונטית לו הצעת שאולמרט יעמיד את ההסכם הפתטי הזה לשיפוט הציבור, ולא יסתפק רק
בלשאול 120 אנשים.

3. העובדה שכתבת שמדובר ב"בהסכמה ובהשגת רגיעה לקראת שלום", מלמדת על חוש הומור
נדיר. מתי הסכמים עם אש"ף הביאו שלום, ולא גלי טרור?...

4. השטויות שכתבת אודות הנגב, מלמדות על כשל גיאוגרפי. הציר שיימסר לפלסטינים מנתק את
הנגב מהמדגינה, מה לעשות. כדי לנסוע לב"ש, יצטרך האזרח לחצות את הציר הפלסטיני הנ"ל
(אם אתה לא מאמין לי, פשוט תפתח מפה, ותגלה שאי אפשר להגיע לב"ש בלי לחצות את שני
הצירים שמוסר אולמרט לאש"ף). לך זה לא מפריע (וזה גם מלמד על כך שמסתבר שכדי לפייס את
הערבים, אתה מוכן לוותר אפילו על קווי הקודש של 1949, וזה בהחלט מלמד על עוד נדידה
שמאלה מצידך - בדיוק כמו שהבטחתי לך שתעשה, כאשר סיפרת לי שיש לך קווים אדומים...).

5. ההשוואה התמוהה בין מצבנו לבין זה של גרמניה המזרחית, רק מחזקת את התחושה שהידע
ההסטורי שלך קלוש עד אימה: רכב שנכנס לגרמניה המזרחית בדרכן לברלין המערבית, היה כפוף
טוטאלית לחוקי גרמניה המזרחית, ולא זכה ל"מעבר בטוח" מהסוג שמוצע פה. מעבר לכך, אפילו
הייתה אמת בדוגמא שלך - הרי שגרמניה המזרחית נמחקה מהמפה, בדיוק כפי שההסכם הנפלא
שלך ושל הצדיק אולמרט, עלול לעשות לנו...

6. אם ההסכם הזה יבוצע, אכן סוף העימות יתקרב: כאשר תיחרב ישראל, לא יהיה כאן יותר עימות
בין ערבים ליהודים - הידד...

אגב, מכיוון שאין לי מושג מיזה או מה זה "השקם", ודאי שאיני "השקם" והערב לכלום. אני אכן
מטיף לשלומיסטים לצמצם את מידת הצביעות שלהם, ולהתחיל לקלוט שאי אפשר לקנות שקט
מהפלסטינים ע"י טרנספר המוני לאנשים שלא גזלו כלום בהתיישבותם. ברגע שתפנים שאתה
"מתנחל" גדול יותר מאשר בני קצובר, יהיה ערך לתיאוריות שלך בדבר הסיכוי להשיג פה שלום...
ישן 24-08-2007, 09:21

"השטות" הגדולה ביותר שכתבתי היא בשאלתי-מה אתה עשית למען הנגב ?
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "טוב, תיקונים (לעובדות שגם אתה יודע...) :"

אתה יודע אך ורק לרטון מבלי לנקוף אצבע בעשיה.

אני שב מדגיש שה"מעבר" הבטוח איננו מחלק את הארץ ואינו פוגע כהוא זה בקשר הרציף עם הנגב.

באשר לגרמניה - מי שהתחסל היה "בעל המעבר הבטוח" ולא זה אפשר זאת.

אני מסכים שהיחסים בינינו לבין הפלסטינאים אינם מנותקים מארועים בינלאומיים ולא הכל נשלט ע"י הצדדים.
תמיד השפעות זרות דאגו ללבוי הסכסוך: הבריטים ומדינות ערב, מלחמת הגושים (ארה"ב-ברית המועצות) ועכשו מלחמות הדת הפנים מוסלמיות והבינדתיות.
גם מדינת ישראל, גם כאשר עשתה צעדים "מרשימים", לא עשתה אותם במלואן ולא דאגה שהצד השני יעשה את צעדיו המתחייבים. מדינת ישראל טובה מאד בדבורים ובהצהרות באופן שלא תמיד ה"יד" עשתה את מה שה"פה" הבטיח. אי אפשר להרחיב התנחלויות והתנכלויות ולדבר על נסיגות.

הדרך לשלום היא ארוכה - אבל רגיעה בהחלט אפשרית אם ננהג בתבונה ותבונה איננה מבוססת על ויתורים. נאמר אל תהיה תמיד צודק תהיה חכם ואנחנו לא תמיד צודקים ולבטח שלא חכמים.

באשר לשמאל או ימין - אני עדין לא הגעתי לדרישה לפנות את הרכוש שהיה שייך לערבים טרום 1948, שבתחומי מדינת ישראל. אני בעד יחס אנושי ושוויוני לכלל אזרחי ישראל ומתן פצוי הולם ממי שנפגע - גם אם הוא נפגע מהנכבה. מי צריך לפצות זוהי שאלה אחרת אבל לבטח שמדינת ישראל איננה יכולה לצאת נקיה ולהתעלם, כי את ה"רווח" היא בכל מקרה עשתה. אדמות הערבים אפשרו את בנייתה והתבססותה של המדינה ואפשרו את ישובם של מליוני העולים שהגיעו לארץ.
ישן 24-08-2007, 11:41
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא עשיתי כלום למען הנגב. רק נולדתי בו, גדלתי בו וחייתי בו רוב שנותיי...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב ""השטות" הגדולה ביותר שכתבתי היא בשאלתי-מה אתה עשית למען הנגב ?"

מסיבה זו יהיה נורא מצער אם בשביל לנסוע אליו, נצטרך פעמיים לעבור דרך ציריים פלסטיניים. בסופו
של דבר חבר'ה מסוגך הם אלה שקראו להרוס יישובים יהודיים, מכיוון שכדי להגיע אליהם יש לעבור
בשטח פלסטיני...
בגרמניה התחסלה גרמניה המזרחית - שהגרסא הלא-מדוייקת-שלך למעבר בטוח, עברה בתחומה.
ההבדלים בינם לבינינו הם כאמור ענקיים (אצלם המעבר לא ביתר את כל המדינה, והוא נותר לחלוטין
בתחום שליטת המדינה המארחת).

אני שמח שאתה בעד דאגה לערביי 48', אבל לדבר זה קל...
מתי תפנה את ביתך ותשיבו לעקורים הגזולים (או טוב יותר, מתי תמסור אותו למשפחה שתמכת
בגירושה וביישובה מחדש בקרטוניה ליד אשקלון?)?
אדמות הערבים אינן "רווח". שלימנו עליהן בדם יקר, במלחמה שיזמו הערבים. אנחנו לא חייבים להם
כלום, ועצם העובדה שאינך מבין זאת, מלמדת ש-ת-מ-י-ד תהיה מוכן לשלם לסחטנים, ותמיד תהיה
מופתע שהם יבואו ויבקשו עוד, כשיראו שאתה מתקפל כל הזמן...
ישן 24-08-2007, 13:26

דוגמא לשיאה של צביעות - מענין מי כתב ?
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני לא עשיתי כלום למען הנגב. רק נולדתי בו, גדלתי בו וחייתי בו רוב שנותיי..."

"מתי תפנה את ביתך ותשיבו לעקורים הגזולים (או טוב יותר, מתי תמסור אותו למשפחה שתמכת
בגירושה וביישובה מחדש בקרטוניה ליד אשקלון?)?
אדמות הערבים אינן "רווח". שלימנו עליהן בדם יקר, במלחמה שיזמו הערבים. אנחנו לא חייבים להם
כלום, ועצם העובדה שאינך מבין זאת, מלמדת ש-ת-מ-י-ד תהיה מוכן לשלם לסחטנים, ותמיד תהיה
מופתע שהם יבואו ויבקשו עוד, כשיראו שאתה מתקפל כל הזמן..."

יש מי המטיף למחיקתה של מדינת ישראל הריבונית מן המפה ויש מי שמכיר בעובדה שמי שניזוק בעקבות הקמתה של מדינת ישראל, לא באשמתו ולא באשמת מדינת ישראל בחיתוליה, זכאי לפצוי הולם מאלו שגרמו למצוקתו. בהחלט שלא מדינת ישראל בלבד חייבת לשאת בנטל והחשבון ארוך ומורכב.
ישן 24-08-2007, 13:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן דוגמא נפלאה:)
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "דוגמא לשיאה של צביעות - מענין מי כתב ?"

אתה תומך בגירוש רבבות יהודים בתקווה לפייס את הערבים, שאתה מכיר בסבלם. מצד שני, אתה
מסרב לפנות את ביתך-שלך, שיושב פיזית על אדמה ערבית גזולה, שלא כמו קריית ארבע, למשל...
זוהי צביעות, דן, אבל תנוח דעתך - היא מנת חלקו של רוב השמאל בישראל, שהצליח לעשות הפרדה
מופלאה בין "השטחים הכבושים" לבין "ישראל", ולשכנע עצמו שיש הבדל מוסרי בין 48' ל67'...

יפה מצידך שאתה מכיר בכך שהחשבון לפיצוי ערביי 48' הוא ארוך ומורכב, אבל לא יפה מצידך,
שלגבי מתיישבי איו"ש, פתאום נעלמת לך המורכבות, ואתה דוהר בשצף-קצף בקריאות לגרשם
מבתיהם...

בכל מקרה, דן, הבה נקווה שהנגב ישרוד את "מהלך השלום" הבא שלכם. אללה יודע שבדר"כ אחרי
"מהלכי השלום" נשאר רק לאסוף את השברים...
ישן 25-08-2007, 09:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כמה יפה מצידך שאתה מקווה שהמגורשים הבאים יקבלו בשמחה את הפיכתם לפליטים...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אף פעם לא שללתי את הזכות לפצוי הולם של כל מי שיפונה מהשטחים הכבושים"

הסיבה היחידה לטיפול המחורבן במגורשי גוש קטיף, היא שלחבריך מבצעי הגירוש, לא היה שום מושג
מה בכלל צריך לעשות מעבר לגירוש.
גם המתיישבים המסכנים שהסכימו להיות מגורשים-מרצון (תושבי פאת-שדה, למשל), נמצאים כרגע
באותן קרטוניות בדיוק, ואנשים מסוגך עוד מעזים להאשים נאותם במה שקרה להם.

הצביעות שבקריאה לגירוש רבבות יהודים, תוך התנגדות לגירוש ערבי בודד, היא צביעות ופחדנות - והתוצאה שלה היא שבשדרות מסוכן ללכת ברחוב, שכן הערבים "קצת" יותר חכמים ממה שחושבים בקרב
השלומיסטים, והם יודעים להגיע למסקנה המתבקשת: בכל פעם שאנחנו יורים, השלומיסטים של היאהוד
עושים בשבלינו את העבודה ומגרשים עוד יאהוד מבתיהם...
ישן 25-08-2007, 11:54
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

"היו זמנים"? אוסלו הביא עלינו את אותם זמנים, וכיבוש-מחדש של ערי איו"ש, סיים אותם.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "היו זמנים שהיה מסוכן להסתובב ברחובות ערי המרכז ו/או לסוע באוטובוסים"

מספר ההרוגים פחת בגלל שאנחנו שולטים באופן מוחלט באיו"ש. המקום היחיד שבו משתולל הטרור,
וחוצה את הקו הירוק - זה רצועת עזה, אותה נטשנו, תוך גירוש רבבת בני אדם. שום שקר וסילוף לא
יבטלו עובדה פשוטה זו.
"אין לנו מה לחפש בגדה המערבית" כשם שאין לנו מה לחפש בבית שלך או שלי, או בקיבוץ לוטם, מוקף
הערבים...
אנחנו נמצאים ב"גדה המערבית" משתי סיבות:
1. זה ערש תרבותנו. אני יודע שיש לך גרסא מוזרה של התנ"ך שאין בה את יצחק ויעקב ויעקב, אבל אני מניח שאפילו בה יש התייחסויות לזכותנו על מקומות שנמצאים כיום ב"שטחים הכבושים" (אגב, הזכות
שלנו על תל אביב ודגניה, שואבת מספר זה - אחרת אין סיבה לאי-הבחירה באוגנדה...).
2. הוכח אמפירית שכל מקום שממנו אנו יוצאים ביוזמת שלומיסטית כלשהי - הופך למקום שממנו יורים
עלינו.

לפני שנה וחודש ישבת כאן וזימרת לי כמה שקט וכיף בגליל בזכות הנסיגה מלבנון. פחות מחודש אח"כ
החלה שם מלחמה שנהרגו בה יותר אזרחים ישראלים, ממה שנהרגו בגליל, במשך 25 השנים שקדמו לה. לראשונה מאז קום המדינה, הופגזה העיר חיפה, ורק בנס לא התפוצצו כמה מפעלים מ-א-ו-ד
דליקים שחזבאללה טיווח. במקום שזה ישמש לך איזשהו תמרור אזהרה (כמו-גם הירי על שדרות
שעלה ב700 אחוז מאז הנסיגה מהרצועה), אתה בא ומספר ש"אין לנו מה לחפש בגדה", ומציע נסיגה
גם משם. אלמלא ידעתי בוודאות שאתה מאמין בכנות בהיותך פטריוט ישראלי להחריד, עוד הייתי עלול
להבהל ולחשוב שאתה רוצה לסייע לפלסטינים לשפר טווחים...
ישן 25-08-2007, 13:35
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בוקר טוב ישראל.
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "גם אם אולמרט יודח ויקום פייגלין-תקום מדינה פלסטינאית לצדנו"

מן הנסוח של תגובתך אני מבין כי אתה מניח שנסיגה מוחלטת משטחי יהודה ושומרון תפסיק או לפחות תצמצם משמעותית את ההרג.

אודה לך באם תנמק אמירה זו [כמו שאומרים בבי"ס "באר נמק והבא דוגמאות"] ובמיוחד תתייחס
[1] לנסיגה המלאה מעזה ולתוצאותיה

[2] לעובדה כי גרף הטרור עלה במאות אחוזים [מסכינאים ו15-30 הרוגים בשנה למאות חללים] מייד עם עשיית צעד המחווה הראשון של ישראל בכיוון זה - הוא הסכם אוסלו.

[3] לעובדה כי מלחמת החורמה הפלשתינאית הוכרזה על ישראל עוד בטרם מלחמת ששת הימים

[4] לכך כי מלבד הפן הישראלי-פלשתינאי קיים גם ההבט הכלל ערבי והמוסלמי אשר דלק השנאה המזין אותם אינו נשען רק על ציר קרני-דהניה או מיקום הגדר בבילעין. [שינאה המונית, צחצוח חרבות בלתי פוסק כלפי 'השטן הקטן' על ידי המון נבער הינו אינטרס של שליטים דיקטטוריים המנהיגים את רוב העולם הערבי]
ישן 25-08-2007, 14:40

"ישור" הבנתך
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בוקר טוב ישראל."

אף פעם לא התייחסתי ליציאה מוחלטת לקווי 1967. מאז ועד היום נוצרו עובדות בשטח ויש להתייחס אליהן. גם החלטת האו"מ קוראת ליציאה משטחים ולא מהשטחים.
אכן אני משוכנע שיציאה בהסכמה ובהסדר, שלא כמו שנעשה ברצועת עזה, תביא לרגיעה משמעותית ולצמצום ההרג.
יציאה חד צדדית, שהיא הרע במיעוטו, מביאות לתוצאות כפי שאנחנו חווים בעזה. למרות זאת עדין המאזן הכולל הוא חיובי.
למדינת ישראל ישנה תכונה לדחות את הקץ וכל פעם אנחנו נאלצים להתמודד עם "פרטנר" "שרוף" יותר ואלים יותר וכניסתם של גורמים בינלאומיים המלבים את הסכסוך.

כמו שאתה מציין המחווה הראשון, שחוסל בעיבו ע"י מרצח מתוכנו, התחיל רק באוסלו ולא הרבה הרבה קודם לכן.

העובדה שאנחנו נטע זר באזור איננה חדשה. ההתנכלויות להתישבות היהודית החלה מראשית דרכה. מדינת ישראל חשבה ונהגה תמיד כאילו רק בכוח ניתן לפתור את הבעיה ולא השכילה לפתח דרכי התקרבות אחרות.
אני מודע לקשיים ולבעיות שיצרו תמיד מדינות ערב, מלחמת ה"עולמות" של מזרח במערב ולבעיות הפנימיות והבינלאומיות שאנחנו חלק בלתי נפרד מהן.
לא אפרט מה ניתן היה לעשות ומתי (כתבתי על כך מספר פעמים ואין לבכות על חלב שנשפך) - היום אנחנו במצב מסויים ויש לפעול על פי תנאי השטח ולא רק בדרך הצבאית, שהיא חיונית בפני עצמה..

ישן 26-08-2007, 17:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

רצח רבין לא הסיט את אוסלו במ"מ ממסלולו המקורי.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "לא אמרתי שאוסלו נכשל ולבטח שלא נכשל בגלל רצח רבין"

כל מימוש אוסלו ב' אירע אחרי רצח רבין - ואכן מייד אח"כ החל גל הפיגועים הנוראי של פברואר-מרץ
1996. הטיעון המגוחך כאילו רבין היה "מדאכ ביד קשה את הטרור", היא פירכה מיסודו, שכן רבין עמד
מול פיגועי תופת ב1994 ו1995 (קו 5 ובית ליד), והגיב להם במשפטים בסגנון "מבצעי הפיגועים רוצים
לפגוע בתהליך השלום, ועל כן אין להפסיק בו". השיחות עם עראפת לא הופסקו לדקה - ולכן הטענות
כאילו רבין היה פועל בנחישות גדולה משל פרס, היא חסרת יסוד. למעשה, אחרי פיגועי פברואר-מרץ 96,
זכינו לראות בפעם הראשונה (והלפני אחרונה) את מנגנוני הבטחון הפלסטיניים נכנסים בחמא"ס ובג'א"פ
באופן רציני: הם פתאום קלטו שפרס עלול להפסיד בבחירות בגלל הפיגועים ולכן מוטב להפסיקם בהקדם.
רצח רבין היה טרגדיה איומה, אבל בכל הנוגע לתהליך המדיני מול הפלסטינים, הוא לא שינה דבר. פרס
היה מזוהה עם אוסלו הרבה יותר מרבין, והוא המשיך בו על כל תו ופסיק.

הסיבה היחידה לכך שהסכם אוסלו כשל, צויינה ע"י קגנס: הוא נחתם. הסכם אוסלו היה הזייה חסרת
הגיון שבבסיסה עמדה הנחה שאם נמסור שטח, נשק וכסף ומחבלים מסוג אחד, הם יילחמו בשבילנו
במחבלים מסוג שני, וכאן יהיה שלום ושלווה. ההסכם הזה לא יכול היה לעבוד, שכן המחבלים שקיבלו
מאיתנו נשק, לא קיבלו שום תמריץ שלילי לעמוד בדיבורם: אדרבא, כל פעם שהפרו את ההסכם, בצד
שלנו התעלמו מכך, ובכל פעם שאמרו בגלוי שרצונם הוא בהשמדתנו, אמרו חכמינו שהדברים נאמרו
"לצרכי פנים".
אוסלו יצר שכבה שליטה של מולטי-מליונרים מושחתת שם, עזר להעשיר כמה וכמה מקורבים לצלחת
כאן אצלנו - והביא להחרפה של סכסוך קשה גם ככה, שכן ההסכם הזה חימש צד שהיה מפורז
למעשה, בטרם נחתם ההסכם...
הסיבה היחידה שתומכי אוסלו לא מודים בכשלונו, היא שהודאה באמת הזו, תבטל לחלוטין את התפיסה
הדתית-משיחית שלהם, בדבר קיומו של פרטנר פלסטיני...
ישן 26-08-2007, 11:37
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
יפה בארת - אך לא נימקת ולא הבאת דוגמאות. ועל כך הייתה אומרת המורה חדווה:
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב ""ישור" הבנתך"

"בחיים אין תמיד מועד ב'"

שים לב כי עמדתך בדבר נסיגה מ'שטחים' ולא מ'השטחים' [ומן הסתם כנגד זכות השיבה] - אינה עמדה ברת שיח בעיני הצד שמנגד.

דקירת היד המושטת לשלום שביצעו הפלשתינאים - לא התרחשה אחרי רצח רבין כי אם לפניו. הפיגועים החלו עוד לפני הרצח. להבדיל מטרויה לא נכנסו המרצחים הפלשתינאים לתוכנו בהחבא כי אם בקול תרועה והצהרותיהם היו ברורות. מובן כי הסכם בין מדינות אינו נסמך על מחויבות לאיש החותם עליו כי אם על מחויבות בין המדינות. האיש שהחליף את רבין היה 'יון' גדול אף ממנו ובכ"ז זכה להגדלת מינון הפיגועים.

עקומת הפיגועים ירדה [אם כי לא שבה לימים שטרם הקמת טרוריסטאן] דווקא עם עלייתו לשלטון של 'נץ' כנתניהו, גברה שנית עם עליית ברק לשלטון וצומצמה שנית רק לאחר חומת מגן ודרך נחושה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:35

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר