לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-08-2007, 18:14
  omerk0 omerk0 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.03
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי KoKo-MaN שמתחילה ב "תודה.. זה בדיוק מה שחבר שלי..."

אחי אל תקשיב לחובל, השירות שלו לא דומה בשום צורה ללוחמי כלי השיט. אתה צריך לחשוב טוב מאוד אם אתה רוצה החיל הים. שלא תחשוב שהדבורים הם קרביים ברמה של גולני, זה שירות שונה לחלוטין, סטילים זה בכלל הדבר הכי פחות קרבי שיש, אבל הרבה יותר מאתגר מנטלית אם אתה נופל על תפקיד טוב.

אני ימליץ לך ללכת למיון שמה מסבירים יותר טוב, אבל אתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט איזה סוג שירות אתה רוצה, גולני, שזה קרבי, אקשן יריות וכל החבילה, או סטיל שזה יותר מאתגר מנטלית, אבל הסיכוי לירות ברובה שם לא קיים ממש. דבורים בשביל מישהו כמוך שלא פוחד מקרבי לא הייתי ממליץ, כי אם אתה רוצה משהו עם אקשן אז לך לגולני כבר, חבל להתפשר על בט"ש בים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2007, 00:01
  RedGti07 RedGti07 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.07
באמת???
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מתגבש שמתחילה ב "אני בדיוק כמוך,התלבטתי בין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מתגבש
אני בדיוק כמוך,התלבטתי בין סטילים לחי"ר/מודיעין שדה,קשה להחליט כי זה די שונה אבל אני ממליץ לך ללכת למיונים ולגיבוש כי מסבירים שמה דיי טוב למה אתה הולך,היו אנשים שהבינו שלא בישבילם וחתמו וויתור בגיבוש.בכללי אין תשובה טובה אבל תדע שאחרי שעברתה תגיבוש אי אפשר לוותר אז תחשוב טוב לפני שאתה מסיים תגיבוש(אפשר לחתום וויתור בכול זמן הגיבוש).
האמת אם אתה מחפש יותר "אקשן" אז תנסה דבורים,בעיקר באזור אשדוד,שמה יש את רוב הפעילות היום אבל גם זה לא ברמת הפעילות של חי"ר(אני מניח).

בהצלחה!

אקשן? לא יודע עד כמה אתה מכיר אני שירתתי בדבורות ועשיתי דברים והייתי במקומות שגולני וטובי הסיירות לא מכירים ולא יכירו.אמנם הייתי גם בתקופת לבנון אבל בכל זאת...ויש לי קצת השגות על כל האקשן בחי"ר.אני מכיר לפחות כמה חירניקים,רובם היו גם בגבעתי . מעולם לא נתקלו...!
זה שירות שונה.הייתי סגן מפקד ונהנתי מכל רגע,שירתתי תחת מלואימניקים מפקדים בכל התקופה בה הייתי סגן ולכן תפקדתי ממש כמפקד הספינה כולל היציאה,ההפלגה,פעולות בט"ש,אימונים והחזרה לנמל.
לא נראה לי שבחי"ר יתנו לבחור בגיל 21 בדרגת סמ"ר לפקד ולנהל כלי של 50 מיליון.(אגב הייתי חתום על הדבורה ועל הציוד שבה...איזה באססה...אם משהו קורה...הרבה כלים צריך לשטוף..)

ישן 29-08-2007, 00:37
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי מתגבש שמתחילה ב "ואיך אתה אם ההחלטה הזו?שמח..."

שמח בחי"ר? קודם כל שאני אגיע לחי"ר... אני עדיין מלש"ב. עד נובמבר... אם זה לא היה מובן אז חתמתי ויתור קצת אחרי הגיבוש.

איך הגעתי להחלטה?
הבנתי שים זה לא בשבילי, הבנתי שמאוד חשובה לי הפעילות המבצעית ובגלל זה אני רוצה שירות באחד הגדס"רים או מינימום גדוד חי"ר, הבנתי ששירות בים שונה מאוד מכל שירות יבשתי ולכן אני מעדיף דווקא את השירות היבשתי, הבנתי גם שמבחינה מקצועית אני מתעניין יותר בכל הקשור ללחימת חי"ר ולא ללחימה ימית ואם כבר להיות קצין אז בחי"ר ולא בחיל הים... אלה השיקולים שנוגעים גם אליך (שאר השיקולים נוגעים לחובלים ספציפית).
*חיסרון בחיל הים (אם נכנסת כחפ"ש) הוא שאתה לא יכול להיות קצין ימי.
ישן 29-08-2007, 01:44
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KoKo-MaN שמתחילה ב "התלבטות קשה... חיל הים או חיר"

הרבה דיבורים... מי מכם היה בחיל הים? מי מכם היה בחיר? לא הרבה. אני לא חושב שאתם יכולים לעזור פה לבחור הזה בצורה כזאת או אחרת כי אתם בעצמכם לא יודעים על מה מדובר.
מנסיוני, הלכתי למקום עם הכי הרבה אקשן בחיל הים מלבד ש13, עם המון תכנים של חי''ר מבחינת ההכשרה והמון ימאות וטכנולוגיות אבל תמיד היה לי את הקטע הזה של חי''ר.. בסופו של דבר הבנתי שאני עושה טעות, יחד עם עוד 11 אנשים. רק שאנחנו איבדנו זמן ובזה נגמרו הבעיות.. תמיד יכולנו לצאת. אתה אם תלך לדבורים, להשתחרר כבר לא תוכל. חוץ מזה שלא הייתי קורה למה שהם עושים "אקשן" (בלי זילזול חס וחלילה בעבודה של דבורים).. התווח הימי בכלל מאוד שונה ממה שאתה מכיר. רוב הסיכויים שהוא לא יתאים לך אם אתה רוצה לצאת הביתה ולהרגיש לוחם שעשה משהו מוחשי, משהו הירוי..
זאת דעתי.

נ.ב.
אם תשאל אותי ( ואני לא דוגמא טובה, כמו כל אחד מ3 המקומות בחיל הים) אז לדעתי בחיל הים יש רק 3 מקומות ששווה לשרת בהם, כאשר אחד מהם תחת שאלה מאוד גדולה למרות כל היוקרה. וכמו שבטח הבנת, דבורים/סטילים לא ביניהם (זה לא קטע של גאוות יחידה או שחצנות או כל דבר אחר.. זאת מסכנה אליה הגעתי ממה שראיתי, שמעתי, הרגשתי).

ישן 29-08-2007, 14:18
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ~ים~ כחול עמוק שמתחילה ב "בתור אחת שמביעה דעה עם..."

אני לא רוצה להביע זילזול בידע שלך. אני מאמין שמבחינה תאורתית יש לך בסיס מעולה.
אבל איך אומרים -
תאוריה זה כשיודעים הכל, אבל שום דבר לא עובד.

את טועה בגדול לגבי הת''ש בסטילים/דבורים. הוא די הרבה פחות טוב ממה שאת יכולה למצוא בחי''ר (ואני לא מדבר על הקורס, שאצל הסטילים ודבורים הוא די מצחיק (4-5 חודשים של בוש). תנאים בחיל הים יש רק לקמנ''ים, צוללנים, חובלים (אני בכוונה לא מציין את קציני חוף), ושייטים. אבל. חובלים יכולים "להדפק" על סטיל או דבור, לאכול המון חרא ואז - לא משתלם. צוללים לא מיועדים להיות קצינים ויש עוד כמה וכמה בעיות אחרות, שייטים - אין לי מה להגיד. יש להם הכל.
אבל מנסיון של המון שיחות עם אנשים בחיל הים, כל מי שליבו בחי''ר, שבוז בשירותו בחיל הים. זה לפעמים עובר אם משלימים עם העובדה שאתה לא תרוץ על ג'אבלאות עם נשק אבל השאלה היא - האם צריך להשל'ם עם זה? אם תשאלי אותי, אני חושב שלא. העובדה שלא הגעת לחיל הים אף פעם לא תציק לך. ולמי שכן, אין לו את ההתלבטויות הנ''ל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:36

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר