18-08-2007, 12:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.01.07
|
|
|
OC בעייתי - כנראה בגלל זכרונות
הי לכולם.
המפרט שלי בחתימה.
ביצעתי OC לא רציני מאוד למעבד / זכרונות. כרגע אני נמצא על Bus של 286Mhz, עם Multiplier של x7, ויחס זכרונות של 2:3, מה שנותן לי מעבד במהירות 2002Mhz, וזכרונות על 858Mhz.
כאשר העליתי את ה-Bus ל-300MHz, המחשב לא עשה POST, אז היות והזכרונות שלי תומכים במתח של עד 2.2V בלי לשבור את האחריות, העליתי מתח ל-2.1 וזה פתר את הבעיה של ה-POST לפחות.
אבל, מה שקורה זה שבקונפיגורציה הזאת, כאשר אני מריץ SP2004 Orthos על מצב Large או Blend, מייד בהתחלה הוא רושם לי "Stopped", ואומר שיש בעיית חומרה. העלאה של המתח לזכרונות ל-2.2 לא פתרה את הבעיה.
כאשר אני מריץ את התוכנה במצב Small (עומס על המעבד בלבד), היא רצה ללא בעיות.
השאלה שלי היא:
1. האם סביר שהזכרונות מגבילים אותי עד כדי כך? (מדובר בדגם מעולה של OCZ למען השם...).
2. האם שחרור תזמונים ל-RAM יכול לעזור? כרגע זה על 5-5-5-13 לפי ה-SPD.
3. חשבתי לעצמי שכדי לפתור את הבעיה אני יכול אולי להוריד Multiplier ל-x6, ולהעלות בדי הרבה את ה-Bus, למשל ל-350Mhz. השאלה היא האם העלאה של ה-Bus יוצרת עומס על לוח האם? ואם כן, עם איזה תוכנה אפשר לראות טמפרטורה של ה-North Bridge?
4. ראיתי שבאתר של Abit יש עדכון BIOS גירסה 1.5 (אני על 1.3 כרגע) שאמור לאפשר OC משופר עם חלק מהמעבדים לפי מה שהם כותבים. כדאי לנסות?
5. יש למישהו רעיון יצירתי אחר לגבי איך להעלות את ביצועי המחשב הלאה?
תודה רבה לעוזרים!