לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-08-2007, 18:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
יישובם מחדש? המסכנים האלה חיים כבר שנתיים בקרטוניות, שעליהן הם משלמים שכירות...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ישראל צודק במידה מה"

רק שלשום הוחלט סופסוף להתחיל להניע את פתרון הקבע שלהם - ולמרבה הגיחוך, שוב מסתבר
שהאנשים האלה נותרו נאיבים מספיק בכדי לשמש כשק החול של המדינה. בהחלטה מודעת (שנובעת
מהיותם השריד האחרון לציונות של פעם) , הם הסכימו להצעה ממשלתית לגור במזרח חבל לכיש,
בדיוק מול הר חברון, כשהבדוים מצד אחד, ערביי הר חברון מצד שני, והידיעה שהם שם בעצם בשביל
להיות "עוטף הר חברון".
אגב, העברת אוכלוסייה מישראל לאיו"ש היא גירוש בתוך אותה ארץ. עניין האזרחות הישראלית הוא
אכן הבדל - אבל האמת היא שהאזרחות כאן ניתנה בלי מגבלות בסיסיות שקיימות בכל מדינה אחרת
(הכרה בזכותה של המדינה להתקיים כמות שהיא), הרי שגם תחום זה מחייב שיקול דעת...
מעבר לכך רוב ההצעות העוסקות בערבים עם תעודות כוחולות, עוסקות בהזזת הגבול, ולא בהזזת
התושבים (ואפילו לזה הם מתנגדים, חרף האפלייה, הקיפוח, העושק והרשע הציוני...).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-08-2007, 21:46
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
:))))) מה זה "קרטונית"? אתה ממציא או שיש מושג כזה באמת?
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "יישובם מחדש? המסכנים האלה חיים כבר שנתיים בקרטוניות, שעליהן הם משלמים שכירות..."

כפי שכתבתי ל-ה-ל-כ-ה היה יישוב מחדש. לא ברור לי אם מסיבות של אפסות מעשה, זדון או חוסר שיתוף פעולה מצד המתנחלים עצמם הדבר לא התממש כראוי עד היום. אינני בקי בסוגיה. אני התייחסתי כמובן לרמה העקרונית של ההבדל בין פינוי לתוך הארץ מול פינוי לחוצה לה. אני חושב שיישוב המתיישבים בחבל לכיש הוא פיתרון ציוני למופת ואני מצדיע לנאיבים (אני תמיד מצדיע לנאיביים..).
גירוש בתוך תחומי אותה ארץ הוא עניין לא נדיר. זה כולל את המתיישבים שפונו מאלג'יר, את האינדיאנים שמפנים משמורה לשמורה בכל פעם שמתגלים מחצבים יקרים בשמורה (עניין שערוירתי שמשום מה לא מקבל תשומת לב תקשורתית), וכמובן את הבדואים שפינו בארץ לתוך העיירה תל שבע (למשל). בדרך כלל ניתן פיצוי ובזה מסתכם העניין. גירוש אזרחים מתחומי המדינה הוא כמובן הרבה יותר טראומטי ומזיק וגם הרבה יותר נדיר, לפחות בעולם המערבי מאז סוף שנות הארבעים.
אגב, גם בעיני מקוממת עד מגוחכת ההתייחסות ההיסטרית של ערביי ישראל לאפשרות של הזזת הגבול. משעשעים אותי מאוד הטיעונים העלובים שלהם בנידון.
על כל פנים, ברוב המדינות הדמוקרטיות לא מתנים אזרחות בכך באדם יחזיק בדיעה זו או אחרת. פשוט מצופה מהאזרח שישמור על החוק. מבחינתי, אזרח ישראלי שמורשע בבגידה (ריגול, חבלה במטרה להרוס את המשטר וכו') צריך לאבד את האזרחות ולחפש לעצמו מקום אחר מהרגע שהוא משתחרר מהכלא.
ישן 31-08-2007, 00:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא ממציא. מאחורי כל סופרמרקט יש קרטוניה...:)
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב ":))))) מה זה "קרטונית"? אתה ממציא או שיש מושג כזה באמת?"

זה המקום שאליו זורקים את כל הקרטונים, שבתוכם מביאים את הסחורה...
הטיעון של חוסר שת"פ מצד המתיישבים, התקלקל לממשלה, כשהתברר שגם תושבי פאת-שדה
שחתמו עם מנהלת סל"ע על מעבר קהילתי למבקיעים - עדיין לא חיים במגורי קבע, והם ב-א-מ-ת
עשו מעל ומעבר כדי לשתף פעולה.
מאלגי'יריה לא פונו מתיישבים (אגב, לא פייר לכנותם מתיישבים - הם חיו שם 130 שנה), אלא הייתה
בריחה המונית אחרי שה-FLN הכריז שעליהם לעזוב, תחת הסיסמא "המזוודה או ארון המתים". אי
אפשר לכנות זאת פינוי. ממשלת צרפת פשוט אמרה להם שהיא תעמוד מהצד אם ישחטו אותם, והם
נאלצו לברוח.
ראה, אני לא עוסק במושגים כמו בגידה, שכן הם מופשטים מדי בעיני. אני עוסק בסיטואציה פשוטה
של הכרה בזכות המדינה להתקיים עפ"י העקרונות המקוריים שלה: מדינת ישראל היא מדינה
יהודית-מיונית שיש בה גם אזרחים שאינם יהודים ואינם ציוניים, אבל חובתם של אזרחים אלה, לכבד
את אופיה של המדינה. הניסיון לנצל כוח פוליטי כדי לחתור תחת אושיות המדינה, הוא דמוקרטי רק
בתיאוריה, שכן אין אדם רציני שמאמין שמאחורי האג'נדה של התנועה האסלאמית, למשל, עומד
רצון ליתר פלורליזם פה..
אני לא חושב שרק אנשים שעברו עברות ביטחון יכולים לאבד זכותם לאזרחות. אני חושב
שאזרחות היא חוזה בין אדם (ולא משנה דתו, לאומו, מינו או גילו) לבין מדינתו, שבמסגרתו יש
למדינה מחוייבויות סוציאליות כלפי האזרח (הגנה, חינוך, בריאות, קיום בכבוד וכיו"ב), ולאזרח יש
את החובה לכבד את זכותה של המדינה להתקיים עפ"י קווי היסוד שלשמם קמה. אני סבור, למשל,
שבארה"ב מותר לאמריקנים לתבוע (ואוהו כמה שהם תובעים...) שמגילת הזכויות על עשרת
תיקוניה, תישמר (כולל התיקון השני ההזוי...). אני סבור שלצרפתים מותר לדרוש שההפרדה בין
דת למדינה תישמר (ואוהו כמה שהם מקפידים על כך - שאלו את הילדות עם הרעלות שזרקו אותן
מבתי הספר הממלכתיים...). גם לנו יש זכות כזו. מדינה יהודית היא ערך שזכותנו להקפיד על כך
שיישמר - ומי שמסרב להכיר בו, רשאי לגור כאן כתושב - אבל אין לו זכות מוסרית להיות אזרח
ולנסות לנצל את הזכויות המוקנות באזרחות, כדי לחתור תחת זכותנו לקיים כאן מדינה יהודית.
המצב רע, ועלינו להתחיל לפקוח עיניים: החולשה שאנו מגלים כלפי ההסלמה בקרב האוכלוסייה
הערבית, מחזקת רק את האלמנטים הקיצוניים בתוך חברה זו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר