31-08-2007, 00:38
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
לא ממציא. מאחורי כל סופרמרקט יש קרטוניה...:)
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב ":))))) מה זה "קרטונית"? אתה ממציא או שיש מושג כזה באמת?"
זה המקום שאליו זורקים את כל הקרטונים, שבתוכם מביאים את הסחורה...
הטיעון של חוסר שת"פ מצד המתיישבים, התקלקל לממשלה, כשהתברר שגם תושבי פאת-שדה
שחתמו עם מנהלת סל"ע על מעבר קהילתי למבקיעים - עדיין לא חיים במגורי קבע, והם ב-א-מ-ת
עשו מעל ומעבר כדי לשתף פעולה.
מאלגי'יריה לא פונו מתיישבים (אגב, לא פייר לכנותם מתיישבים - הם חיו שם 130 שנה), אלא הייתה
בריחה המונית אחרי שה-FLN הכריז שעליהם לעזוב, תחת הסיסמא "המזוודה או ארון המתים". אי
אפשר לכנות זאת פינוי. ממשלת צרפת פשוט אמרה להם שהיא תעמוד מהצד אם ישחטו אותם, והם
נאלצו לברוח.
ראה, אני לא עוסק במושגים כמו בגידה, שכן הם מופשטים מדי בעיני. אני עוסק בסיטואציה פשוטה
של הכרה בזכות המדינה להתקיים עפ"י העקרונות המקוריים שלה: מדינת ישראל היא מדינה
יהודית-מיונית שיש בה גם אזרחים שאינם יהודים ואינם ציוניים, אבל חובתם של אזרחים אלה, לכבד
את אופיה של המדינה. הניסיון לנצל כוח פוליטי כדי לחתור תחת אושיות המדינה, הוא דמוקרטי רק
בתיאוריה, שכן אין אדם רציני שמאמין שמאחורי האג'נדה של התנועה האסלאמית, למשל, עומד
רצון ליתר פלורליזם פה..
אני לא חושב שרק אנשים שעברו עברות ביטחון יכולים לאבד זכותם לאזרחות. אני חושב
שאזרחות היא חוזה בין אדם (ולא משנה דתו, לאומו, מינו או גילו) לבין מדינתו, שבמסגרתו יש
למדינה מחוייבויות סוציאליות כלפי האזרח (הגנה, חינוך, בריאות, קיום בכבוד וכיו"ב), ולאזרח יש
את החובה לכבד את זכותה של המדינה להתקיים עפ"י קווי היסוד שלשמם קמה. אני סבור, למשל,
שבארה"ב מותר לאמריקנים לתבוע (ואוהו כמה שהם תובעים... ) שמגילת הזכויות על עשרת
תיקוניה, תישמר (כולל התיקון השני ההזוי...). אני סבור שלצרפתים מותר לדרוש שההפרדה בין
דת למדינה תישמר (ואוהו כמה שהם מקפידים על כך - שאלו את הילדות עם הרעלות שזרקו אותן
מבתי הספר הממלכתיים...). גם לנו יש זכות כזו. מדינה יהודית היא ערך שזכותנו להקפיד על כך
שיישמר - ומי שמסרב להכיר בו, רשאי לגור כאן כתושב - אבל אין לו זכות מוסרית להיות אזרח
ולנסות לנצל את הזכויות המוקנות באזרחות, כדי לחתור תחת זכותנו לקיים כאן מדינה יהודית.
המצב רע, ועלינו להתחיל לפקוח עיניים: החולשה שאנו מגלים כלפי ההסלמה בקרב האוכלוסייה
הערבית, מחזקת רק את האלמנטים הקיצוניים בתוך חברה זו.
|