
04-09-2007, 14:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
שירות הביון הדני הודיע כי עצר באזור הבירה 8 קיצונים איסלאמים שהיו בקשר עם אל-קעידה
סוכנות הביון של דנמרק עצרו הלילה בבירה קופנהגן שמונה קיצונים איסלאמים שעמדו בקשר עם "אישיות בכירה באל-קאעידה", כך אמר היום (ג') בצהריים ראש שירות המודיעין הדני, יקוב שארף. לדבריו, "בזכות המעצרים מנענו פיגוע טרור".
שארף מסר כי שמונת העצורים - שישה אזרחים דנים ושני זרים בעלי היתרי שהיה, בגילאי 19 עד 29 - חשודים כי הכינו פיגוע שבמסגרתו תיכננו לפוצץ כמות גדולה של חומרי נפץ. כפי שהיה בסיכול פיגועים קודמים במדינה, גם הפעם לא נמסר מה היה יעד הפיגוע המתוכנן.
ראש סוכנות הביון אמר כי ארגונו עקב אחרי החשודים במשך זמן רב והמעצר התאפשר רק לאחר שהמשטרה אספה די ראיות נגדם. "הם עסקו בין היתר בייצור חומר נפץ לא יציב באזור מאוכלס בצפיפות", אמר שארף, שהוסיף כי החוקרים הדנים פעלו בשיתוף פעולה עם מספר "שותפים זרים".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1222224/COP003_wa.jpg]
שוטרים חוסמים רחוב בקופנהגן לאחר המעצרים (צילום: AFP)
לכתבה המלאה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445698,00.html
ציטוט:
"הם עסקו בין היתר בייצור חומר נפץ לא יציב באזור מאוכלס בצפיפות"
|
איזה חוסר התחשבות של החשודים בטרור לסכן אוכלוסיה אזרחית חפה מפשע בזמן שעם קצת מאמץ אפשר לייצר חומר נפץ לא יציב באזורי תעשייה או אזורים אחרים שאינם מאוכלסים בצפיפות.
חוצמזה, די לכיבוש הדני! 
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|