לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-09-2007, 17:17
  doodi7 doodi7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.05
השאלה שלך מורכבת. כנס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dor_dafna שמתחילה ב "למה כשמכונית נוסעת במהירות לא מרגישים את זה ?"

קודם כל אני אגיד לך כלל שהוא למעשה החוק השני של ניוטון.
החוק, במילים פשוטות ובהקשר למה ששאלת, אומר ש"תרגיש" את התזוזה שלך או למעשה את הכוח הפועל עלייך רק כאשר תאיץ את מהירותך.
{זוהי הנוסחא אם אתה מתענין: F=m*a. כלומר סכום הכוחות שווה למסת הגוף כפול תאוצתו.}
מלבד זאת קיים גם החוק הראשון של ניוטון שטוען כי גוף יתמיד בכיוון תנועתו ובמהירותו עד שיפעל עליו כוח חיצוני.
דוגמא לכך: אם מישהו יתן לך push באופניים ומיד יעזוב אותך אז האופניים ואתה תתחילו לנוע בכיוון בו נדחפתם.

רכבת הרים שונה בהרבה ממכונית שנוסעת על כביש ישר:
מלבד כל הלופים וההיפוכים שהיא עושה והמסלול המיוחד, היא גם משנה את מהירותה בכל רגע נתון. כשהרכבת משנה את מהירותה היא למעשה מאיצה ומאיטה על מנת להגדיל את המהירות או להקטין אותה.
ולכן התאוצות והתאוטות הללו מורגשות היטב כי פועל עלינו כוח.
לכן גם המהירות של הרכבת לא חייבת להיות יותר גבוהה ממהירות של מכונית בכביש מהיר. מה שמשפיע זאת התאוצה המהירה והמסלול המשתנה.

לעומת רכבת ההרים, מכונית שנוסעת על כביש מהיר נוסעת ברוב הזמן במהירות קבועה ובקו ישר ללא סיבובים ופניות חדות כמו ברכבת הרים. בגלל שכמעט ואין שינויים במהירות המכונית והמכונית נוסעת במהירות קבועה אתה לא תרגיש שום כוח שפועל עלייך.
נוסף על כך, זה לא משנה באיזה מהירות תסע המכונית (100 קילומטר לשעה או 743 מטר לשנייה לצורך העניין), כל עוד המכונית נוסעת במהירות קבועה ובקו ישר הנוסעים ברכב לא ירגישו דבר ולמעשה הם ירגישו את אותה ההרגשה כמו לשבת ברכב שלא נוסע.

שורה תחתונה: המטרה של רכבת הרים היא שתרגיש היטב את חווית הנסיעה: זאת באמצעות המסלול המיוחד הכולל לופים ופניות חדות שמוציאות אותך כל רגע מכיוון הנסיעה הקודם ובשינויי המהירות!
ברכב, הנסיעה היא חלקה כיוון שלא מאיצים בצורה מוגזמת ומסלול הנסיעה הוא בד"כ ישר.

אני מקווה שהבנת את ההסבר שלי שאכן לא היה הכי ברור...אם יש לך עוד שאלות תשאל בשמחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:34

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר