03-09-2007, 23:57
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אני יודע מה הם הפורטים האלה; אני לא מבין למה המסמך של מיקרוסופט לא מדבר עליהם או לכל הפחות לא אומר לי לבטל אותם. למה אני צריך לשמוע את זה ממך?
כל פעם שאני עושה משהו שקשור אליהם, יש לי כמה אמרות בראש ואלו הן:
1. זה אמור להיות למטומטמים; כל אדיוט אמור להיות מסוגל להפעיל את זה בכמה קליקים, כך הרי נוצרים "פאבים" באינטרנט...
2. ביל גייטס הכריז על Trustworthy Computing - זה אומר שעשו צעדים בכיוון האבטחה
3. ה TCO של זה נמוך יותר משל לינוקס!!! לעשות את אותו דבר בלינוקס היה הרבה יותר יקר!
וכל פעם מחדש, וגם הפעם, אני מגלה ש:
1. לא רק שזה לא פועל על פי "חוש המישוש", גם המסמך הרשמי של היצרן, כתובות בו שטויות (ואני אתן לך לנחש לבד כמה זמן לוקח להרים סביבה דומה עם מוצרים לא שלהם...)
2. אני צריך לפתוח, במוצר שהומצא כדי להגדיל את האבטחה, לא פחות מ 64,520 פורטים (TCP ו UDP) בין DMZ לבין LAN. יש לשים לב, שאם לא היה השרת הזה, היה אפשר לפתוח מהאינטרנט רק את פורט 443 ולהגיע לאותו סוג של שירות, וכנראה בדיוק אותה רמת אבטחת מידע (?)
3. המוצר דורש עוד רשיון למערכת הפעלה, לשרת דואר, והמון זמן כדי להפעיל אותו, אפילו שעושים לפי ההוראות...
ואתה רוצה שאני לא אהיה מתוסכל? 
נ.ב. למטרה המקורית של האשכול לא ענית לי: אני מעוניין ברשימת הדברים הנכונה של מה שצריך להיות פתוח בפיירוול... הספיקו לי השעות של הניסוי והתעיה... (לפחות הפיירוול הוא לינוקס ולא צ'קפויינט, אחרת לגמרי הייתי משתגע כאן מרוב Install Policy-ים )
|