לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-09-2007, 05:48
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
קצונה בשריון: שכר וקבע

ממה שהבנתי קצונה בשריון הוא בין המהירים בחילות קרביים בצה"ל. אם אני לא טועה שנה ו8 חודשים אחרי הגיוס לחיל שריון אתה יכול לקבל דרגת סג"מ. אז הנה שאלות.

1) איך חייל מוצא את עצמו במצב שבו מוצאים אותו לקורס קצינים אחרי שנה בשירות סדיר? איזה נתונים צריך (מינימום קב"א?) האם היוזמה צריכה לבוא מהחייל לבקש לצאת לקצונה או שמפקדים שואלים את אלה שהם חושבים שמגיע להם?

2) איזה סוג של הסכם קבע קיים במצב כזה? הרי אפילו כסג"מ, עדיין נשאר לך שנה ו4 חודשים של שירות סדיר. אתה מסיים 3 שנים ואז משרת עוד שנה קבע לסכום של 4 שנים סה"כ? אם בזמן השירות הסדיר (ה-3 שנים הראשונות) אתה מועלה לדרגת סגן, אתה חותם עוד קבע? כמה זמן קבע אתה חותם?

3) איך עובד העניין של השכר? אפילו קקצין, אתה עדיין (כאילו) בשירות סדיר של 3 שנים, משהו שאתה חייב למדינה בכל מקרה. ברגע שאתה עם ארון על הקטף, אפילו אם לא תמו 3 שנות החובה האלה, אתה מתחיל לקבל שכר והטבות של קצין או שזה בא רק אחרי ה3 שנים?

אני שואל בגלל שאני מאוד מעוניין בקצונה ופיקוד קרבי, וכמה שסיירות נראות אטרקטיביות, אני כבר יהיה די מבוגר כשאתגייס וזה די מבאס לחכות ~4 שנים (סדיר + x חודשים חתמית קבע) עד שאני יוכל לצאת לקצונה, שזה גם מוסיף עוד 8 חודשים לכל התהליך.

תודה לעונים וסליחה על אורך ההודעה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-09-2007, 11:29
  The Arcane The Arcane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "קצונה בשריון: שכר וקבע"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי whoracle
ממה שהבנתי קצונה בשריון הוא בין המהירים בחילות קרביים בצה"ל. אם אני לא טועה שנה ו8 חודשים אחרי הגיוס לחיל שריון אתה יכול לקבל דרגת סג"מ. אז הנה שאלות.

1) איך חייל מוצא את עצמו במצב שבו מוצאים אותו לקורס קצינים אחרי שנה בשירות סדיר? איזה נתונים צריך (מינימום קב"א?) האם היוזמה צריכה לבוא מהחייל לבקש לצאת לקצונה או שמפקדים שואלים את אלה שהם חושבים שמגיע להם?

לקצונה צריך קב"א מינימלי 52, מתאם קצונה 1 או 2 ונראה לי עוד נתונים שונים. איך מגיעים תוך שנה? פשוט - טירונות, אימון מקצועות, צמ"פ, כל זה לוקח 8 או 7 (?) חודשים בערך, אחרי צמ"פ כבר יכולים להציע לך לצאת לקורס מט"קים ואחרי קורס מט"קים אתה יכול לצאת ישר לקצונה. מי שתותח יציעו לו, מי שלא הציעו לו יכול לבקש ולקוות שייתנו לו צ'אנס. לא שירתתי בשיריון אז לא יודע איך זה שם, אבל אצלנו הג'ובניקים לרוב האנשים בעלי מתאם 2 הציעו קצונה ולא חיכו לבקשות...

2) איזה סוג של הסכם קבע קיים במצב כזה? הרי אפילו כסג"מ, עדיין נשאר לך שנה ו4 חודשים של שירות סדיר. אתה מסיים 3 שנים ואז משרת עוד שנה קבע לסכום של 4 שנים סה"כ? אם בזמן השירות הסדיר (ה-3 שנים הראשונות) אתה מועלה לדרגת סגן, אתה חותם עוד קבע? כמה זמן קבע אתה חותם?

לא יודע לענות לך, לחילות שונים יש דרישות שונות בקטע הזה לפעמים... אבל סגן בעקרון זאת דרגת פז"ם בלבד שמקבלים שנה אחרי הסג"מ. כדי להתקדם לסרן תצטרך כנראה לחתום עוד, כי לא רק שהיא דורשת פז"ם (לא זוכר כמה בדיוק) היא גם מותנית בביצוע מספר תפקידים שונים והחלטת מפקדים...

3) איך עובד העניין של השכר? אפילו קקצין, אתה עדיין (כאילו) בשירות סדיר של 3 שנים, משהו שאתה חייב למדינה בכל מקרה. ברגע שאתה עם ארון על הקטף, אפילו אם לא תמו 3 שנות החובה האלה, אתה מתחיל לקבל שכר והטבות של קצין או שזה בא רק אחרי ה3 שנים?

במהלך שירות החובה שלך תמשיך לקבל משכורת של חייל חובה, של לוחם אם אתה קצין שיריון ספציפית (אבל בתפקיד לחימה), תקבל תעודת לוחם וכו'. כשתיכנס לקבע תתחיל לקבל שכר קבע, נקודות מדים וספורט, מועדון חבר וכל שאר הדברים הנלווים. לא יודע למה אתה מתכוון בתור הטבות של קצין, אבל החובות, הזכויות והגדרת התפקיד שלך בתור קצין לא משתנות בין חובה לקבע.

אני שואל בגלל שאני מאוד מעוניין בקצונה ופיקוד קרבי, וכמה שסיירות נראות אטרקטיביות, אני כבר יהיה די מבוגר כשאתגייס וזה די מבאס לחכות ~4 שנים (סדיר + x חודשים חתמית קבע) עד שאני יוכל לצאת לקצונה, שזה גם מוסיף עוד 8 חודשים לכל התהליך.

תודה לעונים וסליחה על אורך ההודעה.
ישן 05-09-2007, 11:47
צלמית המשתמש של שמוליק
  שמוליק שמוליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.11.01
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "קצונה בשריון: שכר וקבע"

1.אתה נולד עם זה. אם אתה מתאים ישלחו אותך לשם.
כשהעברתי קורס מטק"ים היו לא פעם חניכים, שהרגשתי שהדבר היחיד שאני יכול ללמד אותם זה דברים טכניים, כי במבחינת מנהיגות בגרות ופיקוד הם מתאימים אפילו יותר ממני (שאני המפקד שלהם).
היוזמה מגיעה מ2 הצדדים, כל חניך קמ"ט נשלח למבחני קצונה, ואם הוא עובר אותם וסגל הקמ"ט חושב שהוא מתאים והוא לא מסרב הוא ילך ישר לקק"צ.
אם הנתונים שלך לא מתאימים, לא יעזור לך כמה תרצה. אבל אם יש לך נתונים ואתה לא רוצה, יש גבול כמה אפשר להכריח אותך.

2. אתה לא צריך לחתום קבע עבור דרגת סגן, אתה מקבל אותה אוטומטית אחרי פז"ם של שנה בתור סג"מ. חתימה נוספת לא קשורה לנושא הזה בכלל.

3.כמה שאני זוכר קצין בסדיר מקבל עוד כמה שקלים (בזמני זה היה 11 ש"ח לחודש אם אני זוכר נכון) ורק בסיום 3 שנים אתה מתחיל לקבל משכורת קבע שתלויה בדרגה, בתפקיד ורמת הסיכון .

אתה לא יוצא לקצונה רק בסיום השרות, אתה יוצא כאשר אתה מסיים את השלבים שלפני, שמשתנים בכל יחידה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:35

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר