|
במקור נכתב על ידי whoracle
ממה שהבנתי קצונה בשריון הוא בין המהירים בחילות קרביים בצה"ל. אם אני לא טועה שנה ו8 חודשים אחרי הגיוס לחיל שריון אתה יכול לקבל דרגת סג"מ. אז הנה שאלות.
1) איך חייל מוצא את עצמו במצב שבו מוצאים אותו לקורס קצינים אחרי שנה בשירות סדיר? איזה נתונים צריך (מינימום קב"א?) האם היוזמה צריכה לבוא מהחייל לבקש לצאת לקצונה או שמפקדים שואלים את אלה שהם חושבים שמגיע להם?
לקצונה צריך קב"א מינימלי 52, מתאם קצונה 1 או 2 ונראה לי עוד נתונים שונים. איך מגיעים תוך שנה? פשוט - טירונות, אימון מקצועות, צמ"פ, כל זה לוקח 8 או 7 (?) חודשים בערך, אחרי צמ"פ כבר יכולים להציע לך לצאת לקורס מט"קים ואחרי קורס מט"קים אתה יכול לצאת ישר לקצונה. מי שתותח יציעו לו, מי שלא הציעו לו יכול לבקש ולקוות שייתנו לו צ'אנס. לא שירתתי בשיריון אז לא יודע איך זה שם, אבל אצלנו הג'ובניקים לרוב האנשים בעלי מתאם 2 הציעו קצונה ולא חיכו לבקשות...
2) איזה סוג של הסכם קבע קיים במצב כזה? הרי אפילו כסג"מ, עדיין נשאר לך שנה ו4 חודשים של שירות סדיר. אתה מסיים 3 שנים ואז משרת עוד שנה קבע לסכום של 4 שנים סה"כ? אם בזמן השירות הסדיר (ה-3 שנים הראשונות) אתה מועלה לדרגת סגן, אתה חותם עוד קבע? כמה זמן קבע אתה חותם?
לא יודע לענות לך, לחילות שונים יש דרישות שונות בקטע הזה לפעמים... אבל סגן בעקרון זאת דרגת פז"ם בלבד שמקבלים שנה אחרי הסג"מ. כדי להתקדם לסרן תצטרך כנראה לחתום עוד, כי לא רק שהיא דורשת פז"ם (לא זוכר כמה בדיוק) היא גם מותנית בביצוע מספר תפקידים שונים והחלטת מפקדים...
3) איך עובד העניין של השכר? אפילו קקצין, אתה עדיין (כאילו) בשירות סדיר של 3 שנים, משהו שאתה חייב למדינה בכל מקרה. ברגע שאתה עם ארון על הקטף, אפילו אם לא תמו 3 שנות החובה האלה, אתה מתחיל לקבל שכר והטבות של קצין או שזה בא רק אחרי ה3 שנים?
במהלך שירות החובה שלך תמשיך לקבל משכורת של חייל חובה, של לוחם אם אתה קצין שיריון ספציפית (אבל בתפקיד לחימה), תקבל תעודת לוחם וכו'. כשתיכנס לקבע תתחיל לקבל שכר קבע, נקודות מדים וספורט, מועדון חבר וכל שאר הדברים הנלווים. לא יודע למה אתה מתכוון בתור הטבות של קצין, אבל החובות, הזכויות והגדרת התפקיד שלך בתור קצין לא משתנות בין חובה לקבע.
אני שואל בגלל שאני מאוד מעוניין בקצונה ופיקוד קרבי, וכמה שסיירות נראות אטרקטיביות, אני כבר יהיה די מבוגר כשאתגייס וזה די מבאס לחכות ~4 שנים (סדיר + x חודשים חתמית קבע) עד שאני יוכל לצאת לקצונה, שזה גם מוסיף עוד 8 חודשים לכל התהליך.
תודה לעונים וסליחה על אורך ההודעה.
|