07-09-2007, 10:07
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
|
|
בעוונותי (או שלא) אני גר רחוק מהמרכז, ואת חנויות הצילום שם אני לא מכיר, וגם את שתי המצלמות היחידות שקניתי בחיי קניתי באינטרנט ככה שהתשובה לשאלתך היא לא.
אם זאת באזור שלי יש שתי חנויות קטנות (בעיר קטנה) שמתעסקות בצילום, אין לי מושג אם הם דומות לחנויות במרכז - אבל גם הם בעבר נהגו למכור מצלמות פילם, סרטים וכל השאר, והיום הם עשו את השינוי - אז נכון שמצלמות הם כמעט ולא מוכרים, אבל הם מוכרים כרטיסי זיכרון ושאר ציוד הקפי (accessories), מפתחים תמונות מדיגטלי (ועושים על זה הרבה יותר כסף מאשר בפילם per תמונה) ומספקים שרותים כאלה ואחרים, והם מתקיימים יפה.
כן, יהיו כנראה חנויות שיסגרו וזה בהחלט עצוב שעסק נעלם או שאדם מאבד את פרנסתו, אבל מי שישכיל לעשות את השינוי ישרוד, בדיוק כמו שהווידאו לא הרג את הטלוויזיה, והאינטרנט לא הרג את העיתון, הצילום הדיגטלי לא יהרוג את חנויות הצילום.
להיפך אפילו - אם פעם לכל משפחה היתה מצלמה אחת, היום לא נדיר לראות משפחות שיש בהם 2-3 מצלמות ואפילו יותר, היום כל אדם מצלם מאות תמונות ואם החנויות ישכילו לנצל את זה הם יעשו כסף, והרבה - בארה"ב ראיתי בהרבה חנויות צילום (וגם בסתם מקומות כמו wallmart) מכונות אוטומטיות שאתה מביא את הכרטיס זיכרון שלך - מחבר למכונה, משלם כמה דולרים בהתאם למספר התמונות וחוזר אחרי חצי שעה והם מוכנות, משום מה בארץ לא מקובל לפתח תמונות מדיגטלי והם נשארות לנצח (או עד הפירמוט/וירוס) על המחשב.
|