לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-09-2007, 07:13
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "ואללה עצוב. מצד אחד חייבים..."

עצוב? אני לא יודע אם זה המילה הנכונה. בדיוק כמו שחניות שמכרו פעם פטיפונים ואח"כ ווקמנים התקדמו לנגני דיסקים ונגני MP3, אותו תהליך יקרה (או יותר נכון כבר קורה) עם המצלמות, ומי שיתעקש להישאר מאחור יפסיד.
לדעתי החנויות של היום צריכות יותר להתרכז במה שנקרא ציוד הקפי ופחות במצלמות עצמן, אם זה כרטיסי זיכרון, כרטיסי USB בנפחים גדולים כמו הבחור הזה:
ציטוט:

מי שעשה מהלך מדהים הוא כורש, בעל חנות מיתולוגית באזור שלמד את התמונה מהר מאוד והפך ל"אימפריה" בתחום– אצלו ניתן לראות אגף שלם של כוננים קשיחים לאחסון המדיה הדיגיטאלית, כרטיסי זיכרון ומתאמים למחשב, ואת המילה האחרונה בכל הקשור לציוד צילום דיגיטלי.

ד"א, בארה"ב אני לא יודע עד כמה המצב יותר "טוב" - נכון שיש שוק יותר גדול, אבל זה בגלל מספר האנשים הרב, מה שכן עדיין בכל חנות בארצות הברית אפשר למצוא מבחר מאוד גדול של מצלמות פילם חד פעמיות (דבר שאף פעם לא היה באמת פופולארי בישראל).

פינטו - למה אתה רוצה לעצור את כדור השלג הזה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-09-2007, 07:41
צלמית המשתמש של mp26
  משתמש זכר mp26 mp26 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "עצוב? אני לא יודע אם זה המילה..."

אני לא אמרתי שאני רוצה לעצור אותו, פשוט הבעתי את דעתי.
תשמע אבא שלי צלם קרוב ל35 שנה כבר.
שהוא היה צלם ווידאו באירועים הוא קנה אז בזמנו את המסרטה סופר 8, אחרי כמה שנים לא מעטות פתאום התחילו לצאת יותר ויותר דברים חדשים....
שוב לא אמרתי שאני רוצה לעצור ואני לא חושב שאפשר בכלל לעצור את הדבר הזה.
זה פשוט עצוב לראות איך חנויות מיתולוגיות יעלמו להם,
לדוגמא הבחור הראשון בכתבה בכלל מתפרנס ממה? מהלוואות כל חודש,
והבחור השניה בכתבה בכלל אומר לך שהרווח הוא ממש מזערי,
אז אתה צריך להיות איזה טייקון או שועל לא קטן להביא מחירים טובים כדי שתוכל להתפרנס בכבוד.
בכל אופן זה מצער לשמוע דברים כאלו.
חוץ מזה לדעתי בשביל להבין את הצילום צריך בכלל להתחיל מפילם ואז להתקדם לאט לאט.
נכון שהדיגיטאלי היום זה פשוט פיס או קייק אבל כל הכיף זה להתאמץ לפני שמקבלים חיים קלים לא?

ישן 07-09-2007, 07:55
צלמית המשתמש של RP.

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי mp26 שמתחילה ב "[b]אני לא אמרתי שאני רוצה..."

עצוב לי שאנשים מאבדים את הפרנסה, לא עצוב לי על הפילם שהולך ונעלם כמו שאין לי טיפת סימפטיה לקלטות הווידאו.
ציטוט:

חוץ מזה לדעתי בשביל להבין את הצילום צריך בכלל להתחיל מפילם ואז להתקדם לאט לאט.
נכון שהדיגיטאלי היום זה פשוט פיס או קייק אבל כל הכיף זה להתאמץ לפני שמקבלים חיים קלים לא?

מצטער, אבל אני לא מסכים עם אף חלק במשפט הזה.
אם אתה מוציא תמונה טובה, זה לא משנה אם הוצאת את זה בפילם או בדיגיטלי.
וד"א, לא יודע מה איתך, אבל לדעתי לרוב האנשים כאן הכניסה של הדיגיטלי עשתה את החיים קשים יותר מאשר בתקופת הפילם. הרי הצילום או בדיוק אותו דבר מהבחינה הטכנית, הדבר היחיד שהשתנה זה הכמויות וצורת הפיתוח, ולדעתי רוב האנשים פה את הפיתוח של התמונות נתנו לחנות שתעשה בשבילם ולא פיתחו בעצם, לעומת היום שעל כל תמונה משקיעים עוד זמן לא מבוטל בפוטושופ.

ד"א, טוב שיש עוד אנשים בארה"ב, ההבדל זמנים הזה הוא מכה
ישן 07-09-2007, 09:39
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "עצוב? אני לא יודע אם זה המילה..."

אתה כנראה לא יודע על מה אתה מדבר. ביקרת פעם בחנויות האלה באלנבי פינת בן-יהודה ?
מי שיכול לשרוד בעסק הזה חייב להיות א. גדול וחזק מאוד כלכלית ו-ב. להיות בעל חנות אינטרנט עם מחירים מאוד אטרקטיביים. כל השאר פשוט לא שורדים בתחרות המטורפת, ראה דוגמא של פוטו-ריפלקס, חנות מצויינת עם ותק של עשרות שנים, מחירים טובים מאוד ושירות עד השמיים. וזה לא שהתחרות הזאת הספציפית היא טובה לנו הצרכנים - בדיוק ההיפך.

גם לצרכן הישראלי יש חלק לא קטן בקטע הזה. הרי זה בדיוק כמו שכתוב בכתבה - באים אנשים לחנות, מבקשים הסברים על מצלמות, מחזיקים אותן ביד ומשחקים איתן, משגעים את המוכר ואז הולכים לזאפ וקונים מהמקום הזול ביותר, גם אם הוא זול ב-50-10 שקלים מהחנות עצמה. מה התוצאה ? המוכר בחנות השקיע מזמנו, אולי הפסיד לקוחות פוטנציאליים בזמן שהוא היה עסוק איתם - ובסוף לא הרוויח שקל. נראה לך שהחנויות באלנבי יכולות להחזיק זמן רב בכזה מצב, גם אם הן היו עוברות לצילום דיגיטלי ?

ישן 07-09-2007, 10:07
צלמית המשתמש של RP.

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "אתה כנראה לא יודע על מה אתה..."

בעוונותי (או שלא) אני גר רחוק מהמרכז, ואת חנויות הצילום שם אני לא מכיר, וגם את שתי המצלמות היחידות שקניתי בחיי קניתי באינטרנט ככה שהתשובה לשאלתך היא לא.
אם זאת באזור שלי יש שתי חנויות קטנות (בעיר קטנה) שמתעסקות בצילום, אין לי מושג אם הם דומות לחנויות במרכז - אבל גם הם בעבר נהגו למכור מצלמות פילם, סרטים וכל השאר, והיום הם עשו את השינוי - אז נכון שמצלמות הם כמעט ולא מוכרים, אבל הם מוכרים כרטיסי זיכרון ושאר ציוד הקפי (accessories), מפתחים תמונות מדיגטלי (ועושים על זה הרבה יותר כסף מאשר בפילם per תמונה) ומספקים שרותים כאלה ואחרים, והם מתקיימים יפה.

כן, יהיו כנראה חנויות שיסגרו וזה בהחלט עצוב שעסק נעלם או שאדם מאבד את פרנסתו, אבל מי שישכיל לעשות את השינוי ישרוד, בדיוק כמו שהווידאו לא הרג את הטלוויזיה, והאינטרנט לא הרג את העיתון, הצילום הדיגטלי לא יהרוג את חנויות הצילום.

להיפך אפילו - אם פעם לכל משפחה היתה מצלמה אחת, היום לא נדיר לראות משפחות שיש בהם 2-3 מצלמות ואפילו יותר, היום כל אדם מצלם מאות תמונות ואם החנויות ישכילו לנצל את זה הם יעשו כסף, והרבה - בארה"ב ראיתי בהרבה חנויות צילום (וגם בסתם מקומות כמו wallmart) מכונות אוטומטיות שאתה מביא את הכרטיס זיכרון שלך - מחבר למכונה, משלם כמה דולרים בהתאם למספר התמונות וחוזר אחרי חצי שעה והם מוכנות, משום מה בארץ לא מקובל לפתח תמונות מדיגטלי והם נשארות לנצח (או עד הפירמוט/וירוס) על המחשב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:38

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר