21-09-2007, 10:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
היי, ניכר כי אכן צילמת הרבה באוסטרליה.
אם יורשה לי להביע את דעתי האישית -
אתחיל דווקא מהסוף - צילום השקיעה לא מוצלח (לאו דווקא בשל הציוד) - השמש חזקה מדי, קו האופק נוטה לכיוון ימין, יחס החלוקה מים-שמיים הוא 1:1, הכל נוטה למרכז ובשל כך מאבד עניין.
שתי התמונות האחרות מעידות על כך כי יש צורך בעבודה נוספת ב"חדר החושך" של - קרי, כל תוכנת עריכה שתמצא לנכון.
בעיקר בשל העובדה כי הצילומים מתבצעים במצלמות P&S, בהן הטווח הדינמי קטן - יש צורך בעבודה רבה יותר בעריכה - במקומות בהם "מתפספסים" פרטים (כהים מדיי/בהירים מדיי).
בצילום הראשון ניכר כי בעיקר הצד הימני כהה מדיי - ואין איזון בין שני צדי המצוקים.
בעזרת כלי שנקרא "Clarify" בתוכנת PaintShop Pro - ניתן "לשחק" עם טווח דינמי בשילוב אלגוריתם חידוד חכם.
ברשותך - הצעה שלי - (אמנם קונטרסטית, אך דרמטית בשל כך)

בנוגע לתמונה השנייה - שתי בעיות - אחת, ישנו צורך בשבירת המרכוז. אמנם החלוקה פחות או יותר טובה - כאשר הענף אלכסוני מהפינה השמאלית-תחתונה אל הימנית-עליונה. בעיקרון, כדי לשפר את החלוקה, ניתן לחתוך ממש מעט מלמטה.
כמו-כן, הקונטרסט מאוד נמוך - חסר הבדל באופן כללי בין גונים כהים לבהירים - דווקא בשל תאורה אחורית-צדית כזו הנשקפת מהפרווה של הקואלה.
בשל כך, השתמשתי בתיקון צבעים המובנית של PaintShop Pro.
כמו-כן, העדפתי לא להסיר רעשים, כדי לא "להעלים" פרטים מפרוותו של הקואלה - ומלבד זאת הרעשים במקרה זה מעניקים תחושה מגורענת מעניית.
זו ההצעה שלי, ברשותך:

|