שלום ובוקר טוב לכולם.
קיבלתי מכתב אשר אומר שאותרתי כפוטנציאל איכותי לפרויקט עדן בלוט"ם.
כתוב פה הכל יפה וזה נותן עתיד, התמקצעות, כתיבה טובה כפרסומות, הרי זה מה שזה.
כתוב שם ואני מצטט "בשירותך הצבאי תשרת כטכנאי במרכז חושן, תפעיל ותתמוך מערכות מתקדמות..."
עם היכרות שלי עם הצבא, אז הוא אוהב לייפות "קצת" את המציאות.
אז השאלה שלי היא מהו באמת פרויקט עדן, מה עושים שם, וכמה זה כדאי?
בו גיד שכאשר כל תלמיד במגמת אלקטרוניקה מקבל את זה...אז זה קצת מאבד את ה"איכות" שלו P=
ממה שאני זוכר אתה צריך לשהאר וללמוד בכיתות יג' ויד' במימון 80% של הצבא ואחרי זה אתה חותם קבע שנה~ שנה וחצי (תקנו אותי אם צריך) ומשרת כאיש אלקטרוניקה מין המניין..מה אתה בדיוק עושה שם? אין לדעת בדיוק, כי התפקידים שם מגוונים בין דברים שמשפילים את הידע שלך לבין תפקידים שמגשימים את הפוטנציאל שלך. P=
האם זה כדאי? תלוי בך...אם אתה חושב שאלקטרוניקה זה העתיד שלך אז אולי כדאי לך לשקול את זה, הנסיון של הצבא עוזר מאוד, גם בתחום המקצועי, וגם במציאת עבודה אחרי הצבא.
ובכל מקרה...יש עוד לא מעט אפשרויות של אלקטרוניקה בצבא..יש בחיל האויר את שחק, בחיל המודיעין את סיגמא ואולי עוד כמה שאני לא זוכר..אבל בכל מקרה כולם דורשים לעשות יג' יד'.
אה כן אם כבר הנושא הזה עלה אז משהו מצחיק בנושא שנזכרתי בו עכשיו,
כאשר ה2 הברנשים של עדן הגיעו לבצפר והציגו לנו את הפרוייקט, הם נתנו לנו לעשות מבחן של 10 שאלות קלות במתמטיקה...עכשיו מגיע הקטע המצחיק, כל מי שקיבל במבחן הזה ציון טוב מאוד ו/או יש לו פסיכומטרי טוב....לא התקבל ^_^ (אני לא התקבלתי..אבל במילא אם אני רוצה אלקטרוניקה בצבא אז אני מעדיף עתודה)
נערך לאחרונה ע"י Omer_B בתאריך 01-10-2007 בשעה 13:36.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Omer_B שמתחילה ב "בו גיד שכאשר כל תלמיד במגמת..."
=|
איך זה הגיוני? מי שהצליח בבחינה לא התקבל?
ובדרך אגב, איך זה שאלינו לא הגינו ברנשים?
באו אלינו מד"ן-ים וזהו.
ציטוט:
כל תלמיד במגמת אלקטרוניקה מקבל את זה...אז זה קצת מאבד את ה"איכות" שלו P=
רוב הכיתה שלי קיבלה סיגמא האמת, לא יודע אם מישהו קיבל עדן :X
----
על כל פנים, אני ממילא רוצה ללמוד חשמל-פיזיקה תואר כפול בעתודה [במידה ואני מתאים לאונ']
אם זה לא יצא לפועל, אני חושב שאני אקח באמת את השנתיים הללו ללמידה לקורס, ולאחר מכן לנצל את הניסיון [כי מהעתודה הטכנולוגית באמת עובדים במה שלומדים בצהל[יחסית] שלא כמו בעתודה האקדמית :X ]
ואמצא עבודה חביבה למימון הלימודים באונ' כמו שאני ארצה
וכן, אלקטרוניקה זה תחום שאני אוהב ומעניין אותי, ואני מאמין שאני אכן אעסוק בתחום הזה [פיזיקה זה "תחביב" שמאוד מעניין אותי ]
---------------------------------
כמו כן, לפי מיטב הבנתי בוגרי פרויקט עדן אחרי זה הולכים לאבן יקרה ובוחרים קורס 1 מתוך 6 שמוצעים להם.
האם גם בוגרי סיגמה ממויינים לאבן יקרה? או בניסוח אחר - מה יש אחרי סיגמא?
הגיוני מאוד, הם יודעים שאנשים עם נתונים אכותיים (יחסית) זה סתם בזבוז זמן בשבילהם כי הם במילא יחתמו ויתור באיזה שלב P= ואותם אנשים במידה והם רוצים את הפרוייקט, יכולים להתקבל לשם בהרמת טלפון אחת בלבד.
וסיגמא, שחק , אבן יקרה, אבן צור, עדן, שמדן...הכל אותו קקי רק בחילות שונים...אם אני זוכר נכון בסוף יד' נותנים להם לסמן את העדיפות למקצוע הספציפי בכל מקרה.
כל מקרה, גם בעתודה טכנולוגית וגם בעתודה אקדמאית אתה בסופו של דבר ממשיך ללמוד אחרי הבית ספר...פשוט תחליט מה יותר מתאים לך אם בכלל...ל2 הדברים יש יתרונות וחסרונות.