לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-01-2007, 01:33
  giladh giladh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.02.06
הודעות: 994
יום סיירות 10.1.2007- מאמר

טוב אז סופסוף הגיע תורי לעלות מאמר...



אז ככה אני מתאמן מתחילת שנה ב''עמית לכושר'' וגם שחיתי במשך 6 שנים ולאחרונה פרשתי משחייה, אז אני נמצא בכושר גופני טוב.



אני גר רחוק,במיתר(ליד ב''ש) אז ישנתי במרכז אצל דודים, ישנתי ממש גרוע כנראה בגלל הלחץ בקיצור קמתי ב6 וב6 וחצי יצאתי לכיווין וינגייט.



הגעתי ב 6:55 הלכתי ברגל איזה חצי וינגייט כי לא רציתי לסבך את דודה שלי, ואז הגעתי לאזור המחנה של היום סיירות איזה אחד מהשייטת בדק אתה זימון ואחרי זה הלכתי לחכות בתור כדי לקבל מספר.



אחרי שמקבלים מספר(אני הייתי 154 ד''א) הולכים לבדיקות רופא וממלאים לפני שאלון רפואי,בשאלון הרפואי יש הרבה שאלות ''האם הייתה חולה בשבועיים האחרונים.. האם אתה מצונן'' בקיצור חצי מהשאלות שם הייתי צריך לסמן כן אבל לא סמנתי כי אין לי ראש שיעשו לי שם בעיות ואז יידחו לי את היום סיירות ליולי. בקיצור הרופא שואל את אותן שאלות ובאותו זמן מודד את הדופק.



אחרי הבדיקת רופא איזה ג'ובניק שדומה לגדי סוקניק מחלק מסדר את הקבוצה שתיהיה לנו בחימום ובבר אור. עשינו חימום קצר רצנו כמה פעמים לאיזה שיח במרחק 50 מטר ואחרי זה עשינו חימום לחלק העליון. אח''כ בא איזה חייל והסביר לנו איך עושים את הכפיפות מרפקים(אני ועוד אחד הדגמנו איך עושים עם האגרוף מתחת לחזה). מתחלקים לזוגות ואז מתחילים לבצע. אני עשיתי 50 והשיא שלי 66 זה בסדר כולם עושים את זה גרוע כנראה בגלל הקור.



אחרי זה עוברים לתחנה של הכפיפות בטן זה שמבצע שוכב והשני יושב לו על הרגליים ומחבק לו את הברכיים. הלך לי שם די טוב עשיתי 75.



טוב ואז מגיע החלק של ה-2000(זה בערך 2300). מחברים אותנו עם עוד צוות אז היינו 60 בסה''כ עושים קצת חימום לחלק התחתון ומסתדרים בקו ההזנקה, אני הלכתי הכי אחורה כי כולם מקדימה דוחפים ומשחקים אותה גיבורים. מתחילים לרוץ ובחצי המרחק חייל מסמן לך עם טוש על הגב. הגעתי בסוף מקום 11 עשיתי 8 דק' פלוסמינוס, נתתי 70% בריצה לא צריך יותר מזה.



אחרי האלפיים שותים עושים קצת מתיחות מסתדרים בעשיריותו יושבים ואז איזה יפה נפש אחד ממדור סיירות מסביר לנו כמה דברים על הסיירות ופני מהאנחנו עומדים בקיצור מה ששמעתם אלף פעם אתם שומעים עוד פעם. עכשיו מקבלים שאלון עדיפויות,פה אני רוצה להגיד שהם לא ממש שמים על מה שאתה רוצה לפחות לי זה קרה,דירגתי 1. ''היחידה'' 2. חובלים 3. שייטת 13.



מסיימים עם השאלון קמים לוקחים כובע ''טמבל'' צה''לי והולכים לשבת בדשא ומביאים לנו כריכים עם שוקולד וריבה, אני אכלתי חצי כריך כי לארציתי שזה יש יעלה לי בהמשך. מחכים בדשא איזה שעה וחצי שעתיים וכל פעם הרס''ר השמן בא ואומר כל מיני דברים. במשך השעתיים האלה השתנתי איזה 6 פעמים שתיתי המון זה חשוב.



הנה סוף סוף באים הרס''ר מפקד היום סיירות והרופא הראשי, אומרים מי שלא מרגיש טוב שיקום עכשיו וניתן לו מועד אחר כי באמצע אי אפשר להגיד פתאום שלא מרגישים טוב(חרט'ה אני מכיר מלא שבאמצע לא הרגישו טוב ודחו להם) בשלב זה 10 אנשים שלא כשירים קמים והולכים עם הרופא ת'אמת גם אני לא היית כשיר אבל בקטנה, ועכשיו הרס''ר מקריא את השמות של הקבוצות היינו איזה 500 אנשים אז זה היה ארוך היו איזה 25 קבוצות כל קבוצה 20 אנשים השעה הייתה 11 בערך. רס''ר:'' קבוצה מספר 11- 3,5,23,109, ואז מקריא אותי 154 אני רץ עם חיוך על הפנים לא יודע למה לכיוון הציוד של הקבוצה שלנו ושם מסתדרים ומסתכלים אחד על השני מי סוס ומי לא מרימים את הציוד המפקד מקריא מספרים משתינים ואז הולכים לכיוון הדיונה הנוראית.



הנה החלק הפיזי:

הולכים ולבסוף אנחנו בקצה הדיונה,היינו הקבוצה הכי גבוה.

המפקד מסביר כמה דברים שואל מי לא מרגיש טוב ואז מתחילים עם הספרינטים,במרחק 30 בערך יש את חפירה מקיפים אותה חוזרים ומסתדרים בשלשות,20שניות צאאא!! ככה עושים איזה 10 פעמים אף פעם לא עמדנו בזמן כי היו גם כאלה שהלכולקראת הסוף. כולם כבר התנשמו חזק ופרשו 4-5 אנשים(זה היה החלק היחדי שפרשו) ואזהמפקד אמר: מה זה?! אתם רק בחימום של החימום מעכשיו אתם מסתדרים בסדר הגעה ואנירושם אותכם, 20 שניות צאא! ככה עוד 15 פעם...הגעתי כל הזמן מקום 1-4 ופעמיים 5.



טוב החלק עם הספרינטים נגמר מנוחה 10 דק' כל אחד לשתות לפחות 3 כוסות ובסיום הזמן אלונקה פתוחה עם 3 שקים מלאים עד הסוף, סבבה אני ועוד אחד עשינו סדר ומזגנו לכולם. אני חייב להגיד שבזמן המנוחה הרגשתי שהריאות שלי שורפות ממש כנראה בגלל האוויר הקר.



ועכשיו אלונקה סוציומטרית, עושים את אותו מסלול כמו הספרינטים וה-4 הראשונים מרימים את האלונקה וסוחבים אותה את אותו סיבוב ומי שמגיע 5ו 6 סוחב ג'ריקנים וכל השאר רצים בלי כלום כל זה סיבוב אחד, עשינו 15 פעמים בערך, אני הייתי די טוב לקחתי 10 פעמים את האלונקה ופעמיים את הג'ריקן. לי בעקרון היה הכיקשה כי אני ממש גבוה 1.93 ובאלונקה כל הכובד היה עליי!!(לא על הנמוכים) אז ממש נשברו לי הכתפיים והיו כמה פעמים שלידי באלונקה לקח אחד 1.60 אמרתי לו תנסה להרים כמה שיותר גבוה אז סיבוב שלם הוא סחב את האלונקה עם הידית מעל הראש שלו חחח זה היה קטע מצחיק דווקא אבל אז המפקד ראה את זה ואמר ''אלונקה רק על הכתף''. בסדר נגמר, 15דק' מנוחה לשתות כל אחד 4 כוסות מים ובסיום המנוחה כולם עם שק מלא עד הסוף.



שקי חול- נגמרו ה15 דק' מנוחה כולם מסתדרים עם השקי חול לידם והמפקד מתחיל להסביר את התרגיל ופתאום אני מגלה שיש לי חור ענק בשק, אני אומר למפקד אפשר 2 דק' למלאות את השק ולקשור הוא אומר לי כן,בסדר איזה אחד עוזר לי למלאות פתאום המפקד מזניק אמרתי לזה שעזר לי לצאת כדי שלא יידפק בקיצור התחלתי חצידקה אחרי כולם, המסלול היה ארוך מקצה הדיונה עד למטה בערך 100 מטר וחזור שזה 200וזה רק סיבוב אחד, הרבה אומרים שהשקי חול זה החלק הקל אבל לי זה היה ממש קשה חשבתי שכל רגע אני הולך להתעלף וגם הרעב התחיל להשפיע אז הייתי חלש..כל הזמן הסכלתי למעלה איפה שהמפקד יושב וקיוויתי לראות שהוא מתחיל לעצור אנשים. בקיצור אחרי 45 דק' הוא עוצר אותנו הייתי הבנאדם הכי מאושר ניראלי. ישר אחרי שהורדתי את השק הרגשתי כאבים כמו שבחיים לא הרגשתי בשריר השכם ומשם עד סוף היום פשוט לא יכולתי להזיז את הגב והיד והלכתי כמו נכה. עשיתי 16 סיבובים הכי הרבה עשה 18 והוא היה מטורף הוא פשוט רץ ויכל לעשות 20 סיבובים פשוט נפתח לו השק כל הזמן. נגמר 5 דק' מנוחה..



חפירת בור- כל אחד לוקח את חפירה וחופר בור בעומק האת ברוחב האת וכמה שיותר ארוך כמו תעלה מתחילים לחפור אני כל פעם מחליף יד כמו נכה בגלל הכאבים, המפקד אומר לעצור עובר בין ה''תעלות'' רושם ואומר לכסות ולהדק טוב כדי שמחר אנשים לא ייפלו בבורות.



זהו נגמר החלק הפיזי אפילו עוד אחרי האלונקה סוציומטרית אפשר להגיד,השעה הייתה 2. מסתדרים בחצי מעגל מול המפקדים ואז כל אחד אומר את השם שלו מאיפה הוא מה עושה איך הוא התאמן ולאן הוא רוצה להגיע. אח''כ אוספים ת'ציוד ויורדים מהדיונה והולכים לכיוון הבסיס זורקים באפסנאות את הציוד ונעמדים בשלשות, כמה מהחבר'ה בקבוצה דיברו אז חייל הוריד אותנו למצב 2 בסדר אחרי דקה שהוא הרגיש טוב עם עצמו אמר לנו לקום ולסתום ת'פה. כמה דקות אח''כ באה אלייה פקידה ממדור סיירות וחילקה לנו את השאלון הסוציומטרי שבו מדרגים מי לדעתך הכי מתאים לשרת ביחידות העילית. סיימנו החזרנו והלכנו לכיוון הדשא השעה הייתה 3 בערך ואתה רואה שמתוך ה500 בהתחלה נשארו 350 בערך אחוז גבוה של מסיימים דווקא. הרס''ר מגיע צועק קצת ואומר שעדיין לא סיימנו את היום ואפשר עוד להעיף אנשים ועכשיו יהיו לכם עבודות עד שיגיעו התוצאות. קמים אוכלים קצת כריכים, ועושים עבודות פירוק של שולחנות ואוהלים וגם עבודות נקיון, את הנקיון עשיתי עם אחד מהצוות שלי ממש בנאדם טוב בקיצור נשאר עוד מלא זבל לא יה לנו כח לאסוף עוד אז חזרנו לדשא וחיכינו עוד קצת.

השעה 4 וחצי בערך הרס''ר בא ומקריא את המספרים שעוברים למטכ''ל, עברו הרבה מספרים אז כבר הבנתי שאני לא הולך לקבל מטכ''ל ושייטת אני לא יכול בגלל המשקפיים אז כנראה אני יקבל חובלים הייתי ממש בבאסה של החיים, חשבתי כבר מה יהיה התירוץ שלי לחברים ולאבא שלי על זה שלא קיבלתי משהו. טוב הרס''ר ומתחיל להקריא לשייטת פתאום הוא אומר 154, אמרתי לעצמי וואלה גם משהו למרות שאני הולך ליפול במר''י אבל לא משנה.
באים כל מי שקיבל שייטת ושני שייטים אומרים כל מני דברים לא ממש הקשבתי ואחרי זה באה פקידה וחילקה לכול אחד זימון למיונים לשייטת בביתן חייל הים.

לפי מה שראיתי 100 בערך קיבלו מטכ''ל עוד 100 חובלים 40 שייטת ועוד 100 לא קיבלו כלום.

זהו סוף היום תופס עם חבר שלי אוטובוס לת''א ומשם לב''ש.

אין לי ממש טיפים..אל תפרשו תגיעו ראשונים ויהיה טוב חחח..

מקווה שעזרתי!

נערך לאחרונה ע"י giladh בתאריך 12-01-2007 בשעה 01:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר