לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2007, 23:14
  Omer_B Omer_B אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.07
צריך עזרה בקשר לקורס תכנות

שלום! אשכול דומה פתחתי בפורום באתר "גיימר" אך לדעתי אני יכול קבל חוות דעת טובות נוספות כאן! ולאשכול עצמו:

"עוד אשכול שקשור בממר"מ! בוווזז"....אני יודע שככה אתם מרגישים אבל במטוטה תעזרו לי חברה!

לא מזמן עשיתי את הבחינה של הבסמ"ח והתמייני ל"ניהול תשתיות מערכות מחשב" (AKA איש סיסטם, סתם נתנו לזה שם מפוצץ)

אנשים אחרים במצב שלי היו אומרים "כוס עומו רציתי תוכניתן, איזה זונות! אני בטוח שהייתי אמור להתקבל אבל בגלל הפרוטקציות שם חיפפו אותי!"

אני לא מתלונן למען האמת, כל עוד יש לי מקצוע ביד אני מאושר D:

ובכל מקרה רציתי לדעת מספר דברים, אני כרגע ביב' ואם פתאום יכנס בי ג'וק ואני ירצה להיות תוכניתן אז מה הסיכויים שלי להתקבל לתפקיד תוכניתן דרך יג'?
יש לי כאן בעיה לוגית, ממה שהבנתי רק 70~ תלמידי יג' מתקבלים בסופו של דבר לתפקיד תוכניתן...השאלה היא מתוך כמה?, כי זה לא ממש יעיל לשלם על יג' איזה 7000 שקל...לעבור מבחנים עוד יותר קשים ובסופו של דבר לא להתקבל...שוב.

עוד דבר שאני מאוד יודה עליו זה אם מישהו יפרט לי קצת על התפקיד "ניהול תשתיות מערכות מחשב" , האם הוא שווה? האם הוא כדאי? האם זה מומלץ או שעדיף להיות 3 שנים פקיד? ומה בעצם עושים שם? (בלי לחשוף סודות חס וכרפס!)

רק כדי להיות ברור, השאלה הקודמת שלי הייתה האם משתלם לעשות כיתה יג' כדי להתקבל לתפקיד תוכניתן? ומה בעצם הסיכויים שלי?

תודה מראש וחג נהדר לכולם!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-09-2007, 19:35
  fhever fhever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.08.04
שלח הודעה דרך ICQ אל fhever
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Omer_B שמתחילה ב "צריך עזרה בקשר לקורס תכנות"

קורס טכ"מ האחרון כלומר האלו שהמשיכו י"ג היו הרבה פחות מ- 70 .

המיונים של טכ"מ הראשוניים הם אותם מיונים שכולם עושים במקצועות המחשב , נראה לי שהם לא יתנו לך להיבחן שוב כי עשית את זה כבר - אז אתה צריך לברר איתם על הנושא הזה שלא תידפק.

ומשהו לא ברור לי ...
אמרת שעשית כבר מיונים מתי !
כי יש שלוש מחזורי מיונים למקצועות המחשב : ינואר ומרץ שהם פחות או יותר עבור הקורס בסמפטמבר ובאוגוסט שזה עבור הקורס במרץ שהי"ג עושים את המבחנים שלהם כבר באוגוסט שלפני תחילת היג.

וליג נרשמים במהלך יב שהמיונים הראשונים עבור שכבת הגיל הזה הוא בינואר.

ישן 27-09-2007, 20:53
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי poplinger שמתחילה ב "שלום לך"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי poplinger
תשמע, בצבא, בד"כ, תכניתנים עושים סיסטם;

על סמך מה אתה אומר את זה ? תוכניתנים (באופן מפתיע) מתכנתים.
יש מקומות שבהם יש תוכניתני סיסטם. מעט מאד. הרוב המכריע - מערכות מידע. השאר - RT.

לגבי התפקיד - יש בו קצת הימור (כמו ברוב התפקידים בצבא)
יש יחידות קטנות בהן המפעילים עושים הכל. מהתקנות ועד ניהול רשת.
יש יחידות גדולות ששם הם פועלים שחורים. מנטרים מערכות שו"ב.

אני הייתי הולך ל-י"ג. זה יכול לשפר את הסיכוי שלך להתקבל לטכ"ם וזה יכול לתת לך כלים להיות תוכניתן בלי מקצוע. אצלי ביחידה היו לנו כמה כאלה. כמנהל פיתוח - מה אכפת לי לקבל תוכניתן שהוא בעצם מפעיל ?

ובלי קשר לכלום - כל הכבוד על הגישה החיובית. תמשיך איתה. למרות מה שחושבים - ברוב היחידות בצבא (וודאי יחידות מחשב) הגישה הזו מאד מוערכת. בהצלחה !!

ישן 27-09-2007, 21:16
  Omer_B Omer_B אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "[QUOTE=poplinger] תשמע, בצבא,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArnonG
על סמך מה אתה אומר את זה ? תוכניתנים (באופן מפתיע) מתכנתים.
יש מקומות שבהם יש תוכניתני סיסטם. מעט מאד. הרוב המכריע - מערכות מידע. השאר - RT.

לגבי התפקיד - יש בו קצת הימור (כמו ברוב התפקידים בצבא)
יש יחידות קטנות בהן המפעילים עושים הכל. מהתקנות ועד ניהול רשת.
יש יחידות גדולות ששם הם פועלים שחורים. מנטרים מערכות שו"ב.

אני הייתי הולך ל-י"ג. זה יכול לשפר את הסיכוי שלך להתקבל לטכ"ם וזה יכול לתת לך כלים להיות תוכניתן בלי מקצוע. אצלי ביחידה היו לנו כמה כאלה. כמנהל פיתוח - מה אכפת לי לקבל תוכניתן שהוא בעצם מפעיל ?

ובלי קשר לכלום - כל הכבוד על הגישה החיובית. תמשיך איתה. למרות מה שחושבים - ברוב היחידות בצבא (וודאי יחידות מחשב) הגישה הזו מאד מוערכת. בהצלחה !!

כן...אבל הבעיה היא שזה קצת drawback לממן לעצמך את יג' , ללמוד עוד שנה ובסופו של דבר לא להתקבל לקורס תכנות וככה לאבד גם את האופציה ל"ניהול תשתיות מערכות מחשב".

אני לא שולל את האופציה ל"ניהול תשתיות מערכות מחשב" פשוט אני לא יודע הרבה על התפקיד ולכן פניתי לכאן..אני יודע מה לומדים בקורס, השאלה היא מה עושים בפועל. האם זה מעניין? האם זה כדאי? האם זה עוזר באזרחות? האם אתה באמת מרגיש אתה באמת עושה משהו, או סתם מבזבז את הזמן?
אני יודע שאני שואל יותר מדי, אבל אלו שאלות שבאמת חשובות לי...אם כבר אני בצבא, אז אני מעדיף להוציא את המקסימום..
ישן 27-09-2007, 21:51
  GoldFish GoldFish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.01
שלח הודעה דרך ICQ אל GoldFish שלח הודעה דרך AIM אל GoldFish
אהלן
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Omer_B שמתחילה ב "[QUOTE=ArnonG]על סמך מה אתה..."

תפקיד הנתמ"מניק בכמה מילים, ואני יכול להבטיח לך את אמינות הדברים.
נתמ"מניק יושב במרכזי המחשבים הגדולים של הצבא - בחוות של מודיעין, ח"א והחיל הירוק. לעיתים יוצא שיחידה זו או אחרת או פיקוד צריכה נתמ"מניק והם מגיעים גם לשם, אבל אלו המקומות העיקריים אליהם מגיעים.
התפקיד בעצם הוא תמיכה במרכזי המחשב, כלומר לא יושבים באיזה יחידה עם 50 מחשבים ומקבלים תקלות של נעילת יוזרים - זה לא התפקיד, אלא ישיבה במרכזי המחשב ותמיכה במערך השרתים. חלק מהתמיכה הזו היא ניטור של השרתים ופתרון תקלות שעולות בניטור, חלק ממנה היא תקלות שמצלצלים למרכז ומבקשים ביצוע של איזו פעולה שצריך לעשות על השרת, וכדומה.
העניין הוא - נתמ"מניק אחראי שהשרתים ביחידה שלו יעבדו, בדר"כ זה יהיה צוות שאחראי על חווה ולא אדם אחד, והם כולם אחראים לעבודה תקינה של השרתים ביחידה - חלק מזה זה גיבוי השרתים, ניטור, הכנסת שרתים חדשים, וכאלה.

לגבי שאר השאלות שלך - אם זה מעניין? תגיד לי אתה, אם מקצועות כמו MF, Unix, DB,Storage וכאלה עושים לך את זה אז כן - אבל על השאלה הזו אתה תוכל לענות כי אתה יודע מה מעניין אותך ואם תוכל להתחבר לתפקיד.
אם אתה מרגיש שאתה עושה משהו - גם אתה תגיד לי את זה, זה דבר אישי מדי בשביל שאפשר לענות על זה באופן קולקטיבי.
והאם זה עוזר באזרחות? ממה שאני שומע מאנשים שמשתחררים - כן, עוזר. יש מקומות היום שמחפשים פשוט נתמ"מניק לעבודה.

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות
ישן 28-09-2007, 00:21
  poplinger poplinger אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ArnonG שמתחילה ב "[QUOTE=poplinger] תשמע, בצבא,..."

קודם כל אני אומר מה שאני יודע ומה שאני רואה מסביבי.

כמובן שלא כל התוכניתנים עוסקים בסיסטם, לא ניסחתי נכון את המשפט;
הכוונה שלי, שבצבא, תכניתנים עושים את עבודת הסיסטם העיקרית (תכנון, ארכיטקטורה, ניסויים ובדיקות, ותקלות ברמה גבוהה) יותר מנתמ"מניקים (וד"א זה ממש לא מיעוט).

מבחינת הצבות, אני מכיר בעיקר את ח"א (שם אני משרת) ואת הירוקים.
בגדול יש שני סוגים:
1. בבסיסים
2.ביחידות תוכנה
אני מניח שבבסיסים זה פחות מעניין כי יש פחות חופש.

MF, Unix, DB,Storage וכו' הם אכן חלק מהנושאים שנתמ"מניקים מטפלים בהם, אבל מעל כל צוות כזה (שנמצא ביחידת תוכנה), יש כמה צוותים של תכניתנים שאחראי על נושא ספציפי.
הנתמ"מניק אמור להכיר את כל הנושאים אצלו באולם, אבל כתוצאה מכך הוא לא מכיר כל דבר לעומק.

מה עושים בתכל'ס? בעיקר ניטור, ברוב המקומות עושים משמרות (אני חושב שלפחות לילה בשבוע).
ישן 28-09-2007, 16:39
  Tzachi-25 Tzachi-25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Omer_B שמתחילה ב "GoldFish תודה רבה על..."

עזוב שטויות ותקשיב למה שנתממניק אומר לך
קודם כל GoldFish קלע פה הכי קרוב (יש לי גם הרגשה שאני מכיר אותך יא פלוץ )
נתממניקים אכן יושבים במרכזי המחשב הגדולים ואחראים על השרתים
עכשיו זה מאוד תלוי בשיבוץ כן אם יש לך חרא מזל אתה יכול לגמור בחרא מקום אבל זה כמעט לא קורה
אתה משתבץ במרכזי המחשב של יחידות המחשוב הגדולות בצהל
ועושה הרבה ססיטם אחראי על פתרון תקלות
אני אישית משרת ביחידת המחשוב של חיל המודיעין
עבודה במשמרות אכן לפחות לילה בשבוע (ותאמין לי שלילות זה ממש כיף)
אננחו אחראים על ניטור ועל פתרון תקלות נכון יש דרג מעליך של תוכניתנים אבל אנחנו אחראים להעביר אליו תקלות
כלומר אם יש לך מוטיבציה וככל שלמדור שלך יש ידע (ועובדים הרבה על שיפור הידע) אתה פשוט לא תעביר תקלות לדרג הבא אתה תלחם ותפתור אותם
אתה גם הרבה יותר מבצעי ואחראי על פתרון תקלות בזמן אמת בזמן לחימה בזמן תרגילים ודברים הכי מבצעיים שיש (זה לפחות במודיעין) וזה מאוד מאוד מספק
בקיצור לך לקורס הוא שווה תשתבץ באחת היחידות הגדולות תהיה רציני תראה נכונות תאמין לי שתגיע למקום טוב
ויהיה טוב
וסתם שתדע תוכניתנים לרוב לא עושים סיסטם
תוכניתנים לרוב גם לא מתכנתים מערכת
תוככניתנים לרוב מקבלים אחריות לתמיכה במערכת קיימת והם פשוט צריכים ללמוד קוד קיים בעל פה, לתמוך במערכת מבחינת הקוד ולשדרג אותה מידי פעם... מעטים התוכניתנים שיצא להם לבנות מערכת מ -0 ובטח שלא בממרמ שלרוב קונים את המערכות שלהם מצד שלישי
לדעתי זה בעסה ואני אומר לך את זה בתור אחד שהתקבל לתכנות ובחר ללכת בכל זאת לנתממ
ישן 28-09-2007, 17:11
  Tzachi-25 Tzachi-25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.02
גם אני העפתי בסיס סגור
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Omer_B שמתחילה ב "תודה רבה צחי (אני מניח..."

רציתי להיות בכלל קרבי
אבל עזוב צרות של בנים יחידים
בכל מקרה בבסיסים סגורים הנתממניקים עושים בערך כלום ומתפקדים +- כמנהלי רשת אז רד מזה אני אומר לך עבודה במשמרות זה אחלה
אתה גם ישן לילה 2 בבסיס
יש את החברה והצחוקים בלילות
ואתה גם יחסית רואה בית למרות שאל תצפה לעשות מ 8 עד 5 כי לפחות אצלינו ממש מקיעים ונותנים מעבר ובאים גם כשלא צריך לבוא ונשארים יותר וכו
בקיצור אתה גם רואה בית וגם ישן בבסיס כמה פעמים בשבוע ו+- נהנה מכל העולמות בסופו של דבר כשחברים שלך יתחילו להיות שבוזים תגלה שזה מגניב
בכל מקרה כל נתממניק עובר תחקיר בטחוני, במקרה ותגיע לחיל המודיעין אתה תצטרך להגביר את הסווג הבטחוני שלך לאחד יותר גבוה ואת זה תעשה במהלך שבוע שתהיה בו ביחידת המעבר של מודיעין
ישן 28-09-2007, 17:43
  Omer_B Omer_B אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Tzachi-25 שמתחילה ב "גם אני העפתי בסיס סגור"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tzachi-25
רציתי להיות בכלל קרבי
אבל עזוב צרות של בנים יחידים
בכל מקרה בבסיסים סגורים הנתממניקים עושים בערך כלום ומתפקדים +- כמנהלי רשת אז רד מזה אני אומר לך עבודה במשמרות זה אחלה
אתה גם ישן לילה 2 בבסיס
יש את החברה והצחוקים בלילות
ואתה גם יחסית רואה בית למרות שאל תצפה לעשות מ 8 עד 5 כי לפחות אצלינו ממש מקיעים ונותנים מעבר ובאים גם כשלא צריך לבוא ונשארים יותר וכו
בקיצור אתה גם רואה בית וגם ישן בבסיס כמה פעמים בשבוע ו+- נהנה מכל העולמות בסופו של דבר כשחברים שלך יתחילו להיות שבוזים תגלה שזה מגניב
בכל מקרה כל נתממניק עובר תחקיר בטחוני, במקרה ותגיע לחיל המודיעין אתה תצטרך להגביר את הסווג הבטחוני שלך לאחד יותר גבוה ואת זה תעשה במהלך שבוע שתהיה בו ביחידת המעבר של מודיעין

חיחי גם אני בן יחיד P=

תודה על הארה בקשר לבסיסים סגורים...אני דווקא שחשבתי שההפך הוא הנכון בקשר אליהם אבל כנראה שטעיתי ^^;

וטוב לדעת גם שסיווג בטחוני מטעם חיל המודיעין הוא קצת מעבר לסיווג בטחוני רגיל...אני כנראה ינצל את הפרוייקט סיגמא האלה שיתנו לי לעשות תחקיר בטחוני מטעם חיל המודיעין ואז יחתום ויתור , איזה רע אני.

ד"א מה נסגר עם הסיכה של הנתממניקים? זז עם זה משהו? P=
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:43

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר