27-09-2007, 21:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
|
|
|
אהלן
תפקיד הנתמ"מניק בכמה מילים, ואני יכול להבטיח לך את אמינות הדברים.
נתמ"מניק יושב במרכזי המחשבים הגדולים של הצבא - בחוות של מודיעין, ח"א והחיל הירוק. לעיתים יוצא שיחידה זו או אחרת או פיקוד צריכה נתמ"מניק והם מגיעים גם לשם, אבל אלו המקומות העיקריים אליהם מגיעים.
התפקיד בעצם הוא תמיכה במרכזי המחשב, כלומר לא יושבים באיזה יחידה עם 50 מחשבים ומקבלים תקלות של נעילת יוזרים - זה לא התפקיד, אלא ישיבה במרכזי המחשב ותמיכה במערך השרתים. חלק מהתמיכה הזו היא ניטור של השרתים ופתרון תקלות שעולות בניטור, חלק ממנה היא תקלות שמצלצלים למרכז ומבקשים ביצוע של איזו פעולה שצריך לעשות על השרת, וכדומה.
העניין הוא - נתמ"מניק אחראי שהשרתים ביחידה שלו יעבדו, בדר"כ זה יהיה צוות שאחראי על חווה ולא אדם אחד, והם כולם אחראים לעבודה תקינה של השרתים ביחידה - חלק מזה זה גיבוי השרתים, ניטור, הכנסת שרתים חדשים, וכאלה.
לגבי שאר השאלות שלך - אם זה מעניין? תגיד לי אתה, אם מקצועות כמו MF, Unix, DB,Storage וכאלה עושים לך את זה אז כן - אבל על השאלה הזו אתה תוכל לענות כי אתה יודע מה מעניין אותך ואם תוכל להתחבר לתפקיד.
אם אתה מרגיש שאתה עושה משהו - גם אתה תגיד לי את זה, זה דבר אישי מדי בשביל שאפשר לענות על זה באופן קולקטיבי.
והאם זה עוזר באזרחות? ממה שאני שומע מאנשים שמשתחררים - כן, עוזר. יש מקומות היום שמחפשים פשוט נתמ"מניק לעבודה.
אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות
|