לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-10-2007, 08:40
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי markav שמתחילה ב "אוקיי"

ודאי שזה מתאפשר בשפת צד השרת...

זו הסיבה שחשבתי שבגללה אתה רוצה לעשות את זה, ואכן זו טעות. ומדוע? משום שאתה הרי תבדוק את כל שלושת השדות בשאילתא, ואז תצטרך לעשות אינדקסים מסובכים, ומה לא. בנוסף, שתרצה לעבוד על טווחים של תאריכים שעוברים חודש ביניהם - בכלל תהיה בבלאגן. איך למשל תתאר את התקופה "בין 31/10/06 ל 02/01/07" ?

הדרך הנכונה ביותר היא שדה מסוג תאריך, או אפילו, איך שאני מעדיף את זה, אחסון של unixtime (וכמובן שיצירת אינדקס על השדה הזה). לאחר מכן, שאתה רוצה לבדוק זמנים מדוייקים, אתה פשוט מחשב את unixtime בתאריך ההתחלה והסוף, ואתה עושה שאילתא שתחזיר לך את הערכים שבין שני המספרים האלה, ומקבל את התוצאה במדוייק... אפילו הצגה של הנתונים לאחר מכן מהמסד תהיה פשוטה יותר - תצטרך להתייחס רק לנתון אחד, ורק תצטרך לעשות עליו formatting למשתמש לאחר מכן, במקום לעבד 3 (או 6...) נתונים, כל אחד מהם בנפרד.

אה כן, וזה גם חוסך כנראה לא מעט מקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-10-2007, 11:16
  DCD DCD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי markav שמתחילה ב "תסלחו לי על הבורות"

אבל על השאלה הכי חשובה שלא נשאלה לא ענית - מהו מסד הנתונים שלך?

אם זה MYSQL, הרבה צרות נחסכות לך:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0...-functions.html

ואתן לך הסבר כללי על איך שאני מבין את UNIXTIME:
מאז שנה מסויימת, נראה לי 1970, הפעילו שעון על המחשב שסופר את הזמן שעובר לפי שניות (וגם יש אפשרות של מיקרו שניות) וכך אפשר לדעת איזה יום היום, שנה, חודש וכדו'.
כשאתה מבקש לקבל את הזמן הזה באמצעות שפה כלשהי, אתה מקבל אותו כשהוא מסוג INT אני חושב (או long, או בכלל מחרוזת, אבל זה לא כל כך חשוב עכשיו).

ובאמצעות פונקציות מסויימות של השפה איתה אתה משתמש, אפשר להמיר את ה-UNIXTIME לתאריך מסויים, או שאפשר לקבל מה-UNIXTIME רק את היום, או רק את השנה וכדו'.

וכאשר רוצים לדוגמא לדעת כמה ימים עברו בין זמן UNIXTIME אחד לבין זמן UNIXTIME אחר, זאת פעולה שקל מאוד לבצע כיוון שמבצעים חיסור חשבוני בין זמני ה-UNIXTIME ואז מתרגמים את התוצאה לימים.
ישן 01-10-2007, 12:20
  DCD DCD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי markav שמתחילה ב "[QUOTE] מהו מסד הנתונים שלך?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי markav
בפקודת ה-Insert אני מכניס רגיל את הנתונים, ההבדל הוא רק בשליפה?

כל מה שאתה מכניס למסד, באותה צורה אתה תוציא אותו. כמובן....

ההבדל הוא איך אתה מאחסן את זה במסד - באיזו צורה זה יהיה הכי יעיל, הכי נוח להתעסקות, ותופס הכי פחות מקום איחסון.

אם מאחסנים במסד בצורה של UNIXTIME, זה עונה על הדרישות הנ"ל. כך שזה יהיה מומלץ לאחסן בצורה הזו במסד...

בשליפה, תוכל לשלוף את ה-UNIXTIME, ותוכל לשלוף גם מידע אחר שיתורגם ע"י פונקציה מסוימת בהסתמך על ה-UNIXTIME ששלפת.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי markav
ועוד שאלה קטנה, ראיתי שכבר שאלו את השאלה הנ"ל לפני די הרבה זמן, אבל לא הצלחתי להבין את התשבה. http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...hlight=UNIXTIME
איזה עוד דרך יש להתמודד עם שינוי הפורמט חוץ מ-php, אני לא הכי מכיר את השפה ומעדיף לא להתחיל ללמוד רק בדביל הקוד הספציפי הזה.

אין צורך להתחיל ללמוד PHP.
כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, MYSQL מספקים פיתרונות טובים, בעמוד הבא:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0...-functions.html

יש פונקציות שמתרגמות UNIXTIME ליום\שנה\חודש או תאריך כללי וכדו'.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר