06-10-2007, 21:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
הודעות: 10,906
|
|
מתכון לסופלה "קלואה" קפוא
לבקשתו של השף וזה בהחלט מצדיק אשכול משלו
את המתכון הזה הכנתי לראשונה בשנת 1999 כשרציתי להפתיע את ההורים במשהו טעים לאחר שחזרו מחו"ל; הופיע בגליון "שף" של עיתון "לאשה", כל מתכון שאני מכינה ויוצא מוצלח - זוכה לכרטיסיה ונשמר היטב. ועתה אחדול במילים וכל שאגיד בטרם המתכון הוא ש...יצא משהו- משהו, מומלץ בחום
מרכיבים :
8 חלמונים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 כוס ליקר קפה "קלואה"
2 מיכלי שמנת מתוקה
אבקת קקאו לקישוט
(וכאן נרשמה הערה שיצא מתוק מדי ולכן אמליץ להפחית בכמות הסוכר המצוינת לעיל) .
ההכנה :
1. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים לקציפה תפוחה ובהירה .
2. בסיר קטן כבד מערבבים את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך בחישה רצופה עד שהסוכר נמס. מגבירים ללהבה בינונית- גבוהה ומרתיחים את הסירופ במשך כ-6 דקות ללא בחישה עד שהוא מסמיך (להערכתי יהיה סירופ תוך זמן קצר יותר מהמצוין, צריך לעמוד ליד האש ולא לתת לזה להישרף) .
3. יוצקים את הסירופ החם על החלמונים לאט ובזרם אחיד ומקציפים במהירות בינונית- גבוהה עד שהתערובת נהיית סמיכה מאוד וקרה לגמרי, יוצקים את הליקר ומערבבים .
4. מקציפים את השמנת לקציפה יציבה וגמישה, מקפלים את הקצפת בעזרת מרית לתוך תערובת החלמונים לקבלת תערובת אחידה .
5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית (אפשר אלומיניום מאורכת, אפשר אפילו לתבניות/קעריות קטנות אישיות) ומכניסים למקפיא לפחות ל-4 שעות עד שהסופלה מתקשה ונעשה מוצק .
ההגשה :
מוציאים את סופלה מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה, בוזקים אבקת קקאו וכל קישוט אחר שעולה על דעתכם (אני ממליצה על דובדבנים מסוכרים) ומגישים מיד .
בתאבון, מי שהכין מוזמן לחלוק חויות
_____________________________________
"Beauty is in the eye of the beholder..."
נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 06-10-2007 בשעה 21:16.
|