19-10-2007, 10:09
|
 |
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
|
|
|
המממ...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BOBIK שמתחילה ב "איך לשכור נכון דירה בלי ליפול למלכודת של נוכלים ורמאים?"
* לבדוק מה כולל שכ"ד (מים, חשמל, ארנונה, וועד בית, כבלים וכד') ולבדוק מה הוא לא כולל, שלא יהיו הפתעות.
* לשאול דיירים קודמים, אם יש, מה הבעיות בדירה.
* לבדוק מי השכנים ומה הנהלים לגבי שטחים משותפים, אם יש.
* לבדוק מה האפשרות לגבי בעלי חיים (אם מעניין).
*לבדוק לגבי מה האפשרות של עיצוב וצביעה של הבית (ישנם בעלי בתים שלא מוכנים לשום צבע מלבד לבן).
* לבדוק לחץ מים, לבדוק מתחת לכיורים נזילות וכו'.
* לשים לב לכתמי רטיבות בתקרה ובקירות.
* לבדוק חשמל בכל החדרים.
* לבדוק שמזגן, אם יש, פועל, ולהכניסו לרשימה של הדברים שבעל הבית מתחייב לתת בחוזה.
* להכין יחד עם בעל הבית רשימה של ריהוט שהוא משאיר, ומצבו.
* להכין יחד עם בעל הבית רשימה של תקלות שקיימות בבית (חרסינה סדוקה במקלחת, דברים כאלו).
* לעגן בחוזה את אחריותו של בעל הבית לתיקון כל תקלה בבית ובמכשור שהוא נותן, שאינה נובעת מרשלנות שלך.
* לעגן בחוזה "נקודת יציאה" שתופסת לגבי שני הצדדים - אפשרות סיום החוזה בהתראה של כך וכך זמן (אצלי זה תמיד היה 30 או 45 יום), שכל אחד מהצדדים יכול להפעיל.
* לעגן בחוזה אפשרות הארכת חוזה באותם תנאים.
* לבדוק אם לבעל הבית יש תכניות לנסות ולמכור את הבית בקרוב. אם כן - לעגן בחוזה את הזכויות שלך במקרה כזה.
* במידה ובעל הבית לא נותן קבלות על תשלום שכ"ד, להכין פנקס קבלות משלך, או טבלת תשלומים, ולהחתים אותו בכל פעם ששילמת. לשמור הכל!
* לשמור את כל החשבונות ששילמת במהלך החוזה (חשמל, מים, ארנונה, כבלים, מה שלא יהיה).
הכי חשוב - להרגיש "קליק" עם הבית. בד"כ הבית הנכון בשבילך הוא זה שנכנסת אליו ומייד הרגשת "אה, זה הבית שלי". לא לכפות על עצמך בית שלא מוצא חן בעינייך...