
22-10-2007, 16:28
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
|
|
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי senesh שמתחילה ב "שאלה נוספת, האם במשחק שציינתי הפינג נקרא latency?"
כן.
פינג (מפינג-פונג, משחק טניס שולחן יפני [כמדומני]) הוא משך הזמן שלוקח לפאקס (packet - יחידת מידע) לעבור מהמחשב שלך, למחשב של אדם אחר, ובחזרה.
במשחקי רשת המחשב שלך משדר ומקבל באופן שוטף עידכונים בנוגע לשינויים שאתה מבצע במשחק והשינויים שמבצעים חבריך.
כל תזוזה של השחקן שלך, כל יריה של השחקן שלך ושל שחקנים אחרים, משודרת מהמחשב המבצע לכל המחשבים האחרים. בצורה זו, יכולים כל השחקנים לדעת שאתה ירית, זזת, בנית מטוס, השמדת טנק או התאבדת בגלל שירית redeemer קרוב מדי לעצמך 
כאשר הפינג איטי (מספר גבוה = משך הזמן שלוקח לפינג לעשות את הדרך) נוצר "לאג" (lag - זחילה) אשר מתאפיין בקצב עידכונים נמוך.
זה מאוד מעצבן במשחקי רשת מהירים (במיוחד FPS). תאר לך מצב שלוקח לפאטק לטייל חצי שניה ואפילו שניה בין מחשב למחשב. אתה מכוון את הכוונת של רובה הצלפים בראש של שחקן, יורה בו, אבל הוא למעשה כבר זז משם. רק חצי שניה או שניה מאוחר יותר אתה תראה שהוא כבר לא שם... העידכון בנוגע לתנוע של השחקן היה מאוחר מדי.
במשחקי לוח כגון שולה המוקשים של Microsoft, משחקים כמו שח-מט, דמקה, מונופול וכו', גם אם יהיה לאג של 2 שניות, זה לא יהיה נורא כל כך. המשחקים הללו הם סטטיים ולא דינאמיים.
בנוגע ל latency - מקורו במילה late - איחור (או מאחר).
המחשב האיטי מאחר לשאר המחשבים בשידור המידע וקבלת המידע ולכן משחק עם מחשב כזה יהיה מעצבן מאוד.
אתה צריך למצוא שרתים שיש לך איתם פינג טוב (מספר קטן) ואיתם תוכל לשחק בצורה רציפה ואיכותית.
בשביל להדגים לך את עבודת הפינג, פתח את חלון ה command (התחל -> הפעלה -> רשום cmd ולחץ אנטר) וכתוב את השורה הבאה:
ping localhost
אתה תשלח לעצמך פינג דרך המחשב שלך. אתה תקבל 4 שורות שנראות כך:
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
תגובה מ 127.0.0.1 (כתובת ה IP הזו מציינת את המחשב שלך), בתים שנשלחו 32, בזמן פחות מ 1 מילישניה.
זהו פינג מצויין טוב מזה לא תקבל.
עכשיו שלח פינג לאתר פרש לדוגמא (ping www.fresh.co.il)
Reply from 82.80.248.160: bytes=32 time=38ms TTL=56
פה אתה רואה שכתובת ה IP היא הכתובת של האתר, והזמן שלקח לאותם 32 בתים לעבור היה 38 מילישניות. זה ישתנה משורה לשורה.
זהו גם פינג טוב. אם תמצא שרת בפינג כזה - שיחקת אותה (תרתי משמע).
אם תשלח פינג להוטמייל.קום (www.hotmail.com):
Reply from 212.162.1.124: bytes=32 time=311ms TTL=55
שים לב שפה הפינג כבר מציק... יש דיליי גדול עד שמידע מגיע אלי (311 מילישניות).
במשחקי רשת אתה יכול להגיע למספרים גדולים עוד יותר, וזו הסיבה שבוטעים אותך מהשרתים הללו (שבד"כ ממוקמים בחו"ל. אתה צריך למצוא שרתים ישראליים שהפינג אליהם יהיה נמוך. אולי האדמינים בפרש יתקינו פה שרת משחקים? )
|