לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 23-10-2007, 10:10
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
קרב חשוב אבל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "היום - 65 שנים לקרב אל-עלמיין השני"

קרב אל-עלמיין השני הועצם בהיסטוריוגרפיה המערבית בתקופת המלחמה הקרה הרבה מעבר לחשיבותו הגולמית. כיום התפיסה המקובלת היא שמכל הקרבות המכריעים סטלינגרד היה החשוב ביותר מכל הבחינות.
1) סדרי הגדול של הכוחות המשתתפים. בעלמיין מול הארמיה ארמיה שלמה העמידו הגרמני גיס שריון חלש ומספר דיביזיות שהגדרת בצורה מחמיאה מדי כ"צבא קולוניאלי".
2) המהפך האסטרטגי שהוא הביא בחזית החשובה ביותר של מלה"ע השניה.
3) היכולות הטקטיות והאסטרטגיות המשובחות שהפגין בו הצבא הסובייטי - וזו בהשוואה לאופיו הסטאטי והמיושן של עלמיין כקרב שחיקה בנוסח ורדן.
4) היקפם ואיכותם של כוחות האויב שהושמדו במהלכו. בעלמיין נשחק קשות הכוח הנ"ל, אבל חלקו הגדול נחלץ בצורה מסודרת. בסטלינגרד הושמדו בפועל שתי ארמיות: גרמנית ורומנית, ונפגעו קשות מסגרות גדולות רבות של הציר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 23-10-2007, 11:43
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צק"מ שמתחילה ב "לא סטלינגרד"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צק"מ
הקרב המכריע היה קורסק שבעצם ריסק את יכולת השריון הנאצית במזרח.
סטלינגרד היה ניצחון מוראלי חשוב אבל לא כל כך מבחינה אסטרטגית הנאצים נעצרו עוד לפני הכרעת הקרב בסטלינגרד.

כבודו של קרב קורסק במקומו, אך לדעתי ה-מפנה של המלחמה (לפחות בחזית המזרחית) היה בסטלינגרד. שם הובס לראשונה הוורמאכט בקרב סדור, שם הושמה לאל תכניתו להשתלט על הנפט של הקווקז (יש לזכור כי קבוצת ארמיות גרמנית התקדמה בעת הקרב לכיוון גרוזני ואף כבשה את מייקופ) ושם ספג תבוסה חומריות ומוראלית מזעזעת. המערכה בסטלינגרד, והקרבות שבאו בעקבותיה, סתמו את הגולל על סיכויי הגרמנים לניצחון במזרח. מספיק שתשווה את סדרי הגודל של הכוחות שהשתתפו במתקפת 1942 ("מבצע כחול" - סטלינגרד והקווקז) וביעדים שהוצבו בפניהם עם אלה של 1943 ("מבצע ציטדל" - קורסק).
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 23-10-2007, 12:19
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
למידה טקטית
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "יכולות אסטרטגיות-בהחלט...."

תוך כדי הקרב הסובייטים הראו יכולת למידה טקטית יוצאת מן הכלל. הדבר החל עוד בשלב המוקדם של מתקפת הקיץ, כאשר פעם אחר פעם יחידות סובייטיות הצליחו לסגת בצורה מסודרת ולחמוק מכיתורים המוניים.
המגמה הגיעה לשיאה בשלב קרבות הרחוב, בו הסובייטים המציאו בעצם את התו"ל המודרני של לוחמה בשטח בנוי. הדבר נמשך בתפעול המופתי ברמה הטקטית של מתקפת אוראנוס.
יחד עם זאת, אין ספק כי בהתקפה רק מסגרות מסויימות שפעלו ע"פ תוכניות מוגדרות הפגינו יכולת טקטית גבוהה וכי במקרים רבים חיילים אכן נזרקו למתקפות המוניות עקובות מדם.

לגבי יכולותיו של מונטגומרי כמצביא, גם כאן תעמולת ימי המלחמה ותעשיית ספרי הזכרון שאחריה מילאו תפקיד מרכזי. קרב עלמיין רחוק מלהחשב קרב מופת ויש האומרים כי עם כמות הכוחות שעמדו לרשותו מונטגומרי אמור היה לזכות בנצחון מכריע יותר. לבטח אין להשוות בין יכולותיו של ז'קוב כמצביא לבין יכולותיו של מונטגומרי.

קרב קורסק אכן ריסק את זרוע השריון הגרמנית, אבל כפי שכתב שלומצ, הגרמנים הגיעו לקורסק עם יעדים, כוחות וכוונות צנועים כ"כ בגלל סטלינגרד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 23-10-2007, 12:01
  gm4450 gm4450 אינו מחובר  
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
 
חבר מתאריך: 26.01.02
הודעות: 1,389
אל-עלמיין
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "Hindsight is 20/20"

קיראו את הספר - קיים בסטימצקי
http://www.getit.co.il/IB_Direct/11310011/

הספר מדהים לכשלעצמו.

לדעתי, צריך לציין את חשיבותו של הקרב השני באל-עלמיין בגלל:
הלוגיסטיקה למדינות הציר ולחבר העמים הבריטי (הודים, אנזק , סקוטים ודרום אפריקאים) היתה בסכנת ניתוק. הקרב על מלטה היה קריטי. מארבי הצוללות הטביעו את האספקה שהגיעה בדרך הים,מפקדים חסרי ניסיון כמו מונטגומרי שעיקר טבילת האש שלו היתה הדרכה בפו"ם והפינוי מדנקירק. הלוחמה במדבר על כל המשתמע מכך, (מנועי הכלים, הזבובים, התזונה והסניטציה). השתתפות האיטלקים בעלי הציוד המיושן. הקירבה לקהיר הריחוק מנמלי טריפולי ובנגזי. טקטיקות ההטעיה הבריטיות. ההאזנה והמודיעין. קרבות האוויר. מותם של אלופי הטייס הגרמנים. החוסר בדלק למטוסים שהבטיח קסרלינג לרומל. תעמולה ובניית ההעצמה לדמויות המפקדים (מונגומרי והשועל).

לדעתי, מדובר בקרב חשוב ומשמעותי. ההשוואות ומתן ציוני החשיבות אינם במקומם בגין משרעת השוני.

על הספר:
אל עלמיין הוא סיפור מרתק של אחד הקרבות המכריעים במלחמת העולם השנייה, שהיה לנקודת מפנה היסטורית בתולדותיה של מלחמת העולם השניה ובחיי הישוב העברי בארץ- ישראל.
בשנים הראשונות של מלחמת העולם השניה היה מצבה של בריטניה קשה בחזיתות רבות, בין השאר גם בזירת המלחמה בצפון אפריקה. בקיץ 1942החלה המפקדה הבריטית בקהיר א לשרוף מסמכים, מחשש פן יצליח הגנרל הגרמני רב המוניטין ארווין רומל חמוטט את הקווים הבריטיים במדבר המערבי, להדוף את הארמייה השמינית ולכבוש בתנופה סוחפת את מצרים ואת תעלת סואץ, השער אל הודו ואל האימפריה הבריטית במזרח הרחוק. בישוב העברי בארץ ישראל השתחררה באותם ימים אווירה של חרדה: אילו כבש "קופוס אפריקה" הגרמני את מצרים, הייתה הדרך פתוחה בפניו אל חצי- האי סיני ואל ארץ- ישראל.
אוקטובר 1942 פתח צבא בריטניה, בפיקודו של גנרל ברנמרד מוטוגמרי, במערכה המכרעת נגד צבאות גרמניה ואיטליה במדבר המערבי והביס אותם באל עלמיין. הייתה זו מכה מוחצת שרומל לא התאושש ממנה, מפלה שווינסטון צ`רצ`יל, ראש ממשלת בריטניה, הכתיר אותה בתואר "סוף ההתחלה".
תבוסתו של רומל, "שועל המדבר" הגרמני רב התחבולות, הביאה גם הקלה רבה ליישוב בארץ ישראל, משום שהסירה מעליו את סכנת הכיבוש הגרמני.
אל עלמיין הוא תיאור כובש לב של כל אחד מהיבטי מלחמת המדבר, החל במהלכים אסטרטגיים הגדולים של המאבק על השליטה באגן הים התיכון, דרך הקרבות הקשים של שריון בשריון וקרבות "פנים אל פנים", וכלה בלחימה באפורה היום יומית, ובמנת חלקו של החייל הפשוט – מטחי התותחים, החום הקופח, סופות החול והזבובים המציקים.
המחבר, סטיוון באנגיי, נולד בחבל קנט ולמד באוניברסיטת אוקספורד ובאוניברסיטת טיבנגין שגרמניה. הוא התמחה בהיסטוריה צבאית ובתולדות הקרבות שניהלה בריטניה במלחמת העולם השנייה.

אוי כל כך הרבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:48

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר