![](https://static.fresh.co.il/images/vBulletin/misc/blank.gif) |
![ישן](https://static.fresh.co.il/images/vBulletin/statusicon/post_old.gif)
06-12-2007, 08:43
|
![צלמית המשתמש של The Cheff](image.php?u=90388&dateline=1149260426) |
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
עד כה בחג הזה הצלחתי לשמור יפה ![חולה על זה](images/freshsmilies/loveit.gif)
אכלתי ארבעה רבעים של מיני סופגניות שונות של רולדין --> סה"כ סופגניה קטנה אחת, הישג מכובד !
לגבי שאר החג ? ימים יגידו, ככל הנראה אסתדר בלי סופגניות אך אני חושש שאאלץ להכין לביבות... ![מחייך](images/freshsmilies/smile.gif)
פורסם במגזין iFeel ע"י פסקל פרץ-רובין
טיפ מטוגן
- יש לחמם את השמן היטב טרם הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.
- אין להוסיף שמן קר למחבת כשהיא מלאה, כדי שהמאכלים לא יספגו אותו. מוסיפים שמן כשהמחבת ריקה, מחממים דקה או שתיים וממשיכים לטגן.
- הוציאו את המטוגנים המוכנים לנייר סופג, כדי להסיר עודפי שמן.
צאו איתי ל"טיול" קולינרי מפנק וטעים, כדי לבדוק אילו מאכלים אפשר לטגן באופן מסורתי לכבוד החג, ולגוון מעט מהמתוק הסופגנייתי שלעתים מכביד. המדור הפעם הוא תוצאה של טיול מיוחד שכזה, שכולו טעם טוב (וגם קלוריות, אם להודות על האמת).
הקפדתי לחפש מנות שכיף להכין בבית אם מזמינים אורחים להדלקת נרות, ושאפשר להמשיך מהן לארוחת ערב קלילה. אם אתם מוזמנים לאחרים, הביאו אתכם בצלחת נאה את מנת הפתיחה ותיהנו מחג שכולו אור וטעמים.
מרוקו: סיגרים במלית בשר
כדי לחסוך כמה קלוריות אפשר להשתמש גם בעלי פילו מלבניים.
החומרים ל-40-20 סיגרים:
- 300 גר' בשר בקר טחון
- 6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 6 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
- 15 שיני שום, קצוצות דק
- קורט מלח
- 1 עלה דפנה
- 3 פלפלוני שאטה, קצוצים דק
- 1 כפית כמון
- ¼1 כפיות פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח, לפי הטעם
- 1 כף חומץ
- 40-20 עלי בריק
- 1 חלבון
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, כוסברה ושום לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדור גדול.
- מניחים את הכדור בסיר בינוני ויוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים מלח ועלה דפנה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.
- מסננים וטוחנים את הבשר בשנית. מוסיפים שאטה, כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחומץ ומערבבים.
- מעבירים את התערובת למחבת ומאדים כמה דקות.
- לוקחים עלה בריק ומקפלים את הקצוות לקבלת משטח מלבני. נעזרים בחלבון להדבקת הקצוות המקופלים.
- נוטלים 2-1 כפות מהמלית ומעצבים ממנה גלילות מוארכות. מניחים גלילית לרוחב העלה ומגלגלים אותו אל הקצה המרוחק. מורחים את הקצה במעט חלבון ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.
טיפ
אפשר להקפיא את הסיגרים לפני או אחרי הטיגון.
טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, חותכים אותם למלבנים בגודל 20X20 ס"מ או 5X15 ס"מ ומברישים בשמן לפני האפייה.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28962/1.jpg?1195983037]
הודו: סמוסה
משתמשים בעלי בריק מרובעים או עגולים, או מחליפים בעלי פילו שנחתכו בגודל הרצוי.
החומרים ל-10-8 משולשים:
- 8-9 תפוחי אדמה
- 2 בצלים, קצוצים
- 8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים (לא חובה)
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 10 עלי בריק בקוטר 25 ס"מ
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מקלפים, מבשלים ומועכים את תפוחי האדמה.
- מערבבים את כל החומרים מלבד העלים והשמן לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים.
- מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, מומלץ לאכול את הכיסנים מיד עם ההכנה, כיוון שהם יאבדו מאיכותם ופריכותם ככל שיעבור הזמן.
טיפ
כשמחממים בתנור כיסוני פילו עושים זאת ללא כיסוי, כדי שהעלים לא יתרככו ויאבדו מפריכותם.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28963/2.jpg?1195983050]
ארגנטינה: אמפנדס
בדרך כלל אופים אותם, אך טעמם נפלא גם כשהם עוברים טיגון.
החומרים ל-26-20 כיסנים:
לבצק:
- 4 כוסות קמח, מנופה
- 150 גר' מרגרינה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים קרים
למלית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 400 גר' בשר טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו
- 1/4 כפית סוכר
- 2 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
הבצק:
מניחים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד וחלק.
המלית:
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל עד הזהבה.
- מוסיפים בשר, מפוררים ומטגנים שהוא מחליף צבע ומתקבלת תערובת פירורית אפרפרה. מסירים מהאש.
- מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים.
ההרכבה:
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- נוטלים כף מהמלית ומניחים במרכז כל עיגול. מקפלים לסהרונים מהודקים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה.
טיפ
לבוחרים באפייה: מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ואופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28964/3.jpg?1195983057]
עיראק: קובה נמוסיה
הקובה אופיינית לעדות רבות. במצרים היא נקראת "קובבה", בעיראק "קובה", בסוריה ולבנון "קיבה" ועוד.
החומרים ל-20-15 קובות:
- ½2 כוסות בורגול
- 1 כוס קמח
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
למלית:
- 4 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 300 גר' בשר בקר טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כוסות מים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- משרים בורגול במים קרים במשך שעתיים. שוטפים ומסננים היטב.
- לשים בורגול, קמח, שמן, מלח ופלפל לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בעת הלישה.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ובשר כ-10 דקות תוך בחישה. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל, קינמון ומים. מערבבים לעיסה יציבה.
- נוטלים מעיסת הבורגול בידיים רטובות ויוצרים קציצה. יוצרים גומה במרכז, ממלאים אותה במלית ומכסים בעיסת הבורגול. מגלגלים בין כפות הידיים לקציצה ארוכה, מחודדת קלות בקצוות. חוזרים על הפעולה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד השחמה.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28965/4.jpg?1195983068]
תימן: קציצות חומוס (פלאפל)
הפלאפל המצרי נקרא "טעמייה", וכדי להכינו מחליפים את פולי החומוס (או רק חלק מהם) בפולי פול קטן.
החומרים ל-20-22 כדורים:
- 2 כוסות גרגרי חומוס
- 5 גבעולי כוסברה
- 6 גבעולי פטרוזיליה
- 5 שיני שום
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 כפיות מים
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- יום לפני ההכנה משרים את גרגרי החומוס במים.
- שוטפים את הגרגרים וטוחנים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, שום ובצל - עד קבלת מחית אחידה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן. מערבבים ומשהים 20 דקות. נוטלים מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
טיפ
בשווקים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא כף המאפשרת ליצור כדור בגודל שווה - ואפשר גם להשתמש בכף גלידה לצורך העניין.
טיפ
אפשר להחליף את אבקת הסודה לשתייה באבקת אפייה.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28966/5.jpg?1195983079]
סין: אגרול
אפשר להכין בצק לאגרול בבית, אך עלי בריק או פילו מקנים אותה תוצאה בפחות עבודה
החומרים ל-8-10 כיסנים:
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק באורך 3 ס"מ
- 2 גזרים, חתוכים לגפרורים דקיקים
- 1/4 כרוב, חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא, חתוך לרצועות דקיקות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
- 1 כוס נבטים
- 1 פטריות טריות, פרוסות דק
- 1/2 כוס חזה עוף, קצוץ דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף יין לבן יבש
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 8-10 עלי בריק
- 1 חלבון
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל. מוסיפים ירקות וג'ינג'ר ומערבבים.
- מוסיפים נבטים, פטריות ועוף ומאדים 3-2 דקות.
- מוסיפים סויה, יין, סוכר, מלח ופלפל. מבשלים 2-1 דקות ומסירים מהאש.
- מניחים עלה על משטח עבודה, מניחים 2-1 כפות מהמלית ומגלגלים לסגירה. מורחים את הקצה בחלבון ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרול עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28967/6.jpg?1195983099]
ישראל: צלחות בריק עם ירקות ועוף
חשוב להשתמש בעלים עגולים כדי לשמור על צורת הצלחת. אפשר להקטין את גודל העיגולים לקבלת למנות קטנות יותר.
החומרים ל-8-10 מנות:
- שמן לטיגון עמוק
- 10-8 עלי בריק
- 4-3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לרצועות
- 300 גר' חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1/4 ראש כרוב ,חתוך לרצועות
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, גרוס
- 1 כף דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- קורט פלפל צ'ילי, גרוס
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. נוטלים עלה בריק, מניחים מעל שפת הסיר ודוחסים אותו פנימה בזהירות בעזרת מצקת, לקבלת צורה קעורה. מחזיקים כמה שניות עם המצקת כדי שהצורה תתייצב. מטגנים לגוון בהיר והופכים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים עוף ומטגנים כ-8 דקות, עד שהוא מוכן. מוציאים לקערה.
- מוסיפים שמן למחבת ומאדים את הירקות בזה אחר זה. מחזירים למחבת את רצועות העוף, שום ותבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את צלחות הבריק המוכנות ב-3-2 כפות מהמלית. מגישים חם.
טיפ
כדאי לגוון במלית - פעם למלא בירקות ובשר, פעם בסלט ירוק ופעם גלידה לקינוח.
נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 06-12-2007 בשעה 08:56.
|
|