לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 05-12-2007, 22:00
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,736
אוי אוי אוי....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ומה לכבוד החנוכה?"

זו בדיוק הבעייה - שאוהבים !.....


החג הזה הוא פשוט אסון קולינרי...

אין כמו סופגניה שיצאה הרגע מהטיגון (כמובן אחרי שהתקררה קצת)...
אני אישית שונא את התוספת של הריבה שלדעתי פשוט מיותרת ומשמשת כגימיק ותו לא, גם עם האבקת סוכר אני לא ממש מסתדר היות ויש לי נטייה מוזרה "להסניף" אותה קטסטרופה...

הסופגניה העדיפה עלי תהייה זו שללא ריבה ואפילו קצת קצת "מדיום" בפנים...

וכאן אחלוק עמכם סוד קטן ואולי קצת מביך...

אני משום מה אוהב בצק ! ואני מתכוון ל..... בצק !
עוגה שטיפה לא מוכנה בפנים...
סופגניה קצת "חיה"...
לביבות "בהירות מהממוצע"....
וכו'...

נו שויין מה לעשות... אם זה לא היה כך הרי הייתי מושלם....

אגב - קצת מוזר היה למצא היום על דלפק הקבלה בחדר הכושר סלסלה ובה ערימת סופגניות עם ציפוי שוקולד להנאת האורחים...
סוג של בדיחה? חוסר מחשבה?.... מוזר.


חג שמח ו... כשר !

לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 06-12-2007, 07:06
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
תסלח לי אבל אני לא מסוגלת....
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אוי אוי אוי...."

אני ההפך הגמור ממך טיפה בצק חי וזה עושה לי רע
אני לא אוהבת סופגניות עם ריבת תות כי לרוב מזריקים את הריבה כשהסופגניה עדיין חמה
ואז הבצק מסביב נשאר חי וגועלי.

יש לי בעיה עם בצקים כמו של בורקס ועוגות טיפה חי מבחינתי הולך לפח אם אין אפשרות לתקן.
יש לי בעיה עם ביצה אם היא לא מבושלת מספיק וכד'
כמו שאמרת "נו שויין מה לעשות... אם זה לא היה כך הרי הייתי מושלם.... "

אני אוהבת סופגניות אבל לא בטירוף אני מעדיפה לביבות תפו"א וספינג' של אמא
שהוא הרבה יותר אוורירי מסופגניה אבל גם מפוצץ בשמן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 25-04-2010 בשעה 14:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 06-12-2007, 08:43
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ומה לכבוד החנוכה?"

עד כה בחג הזה הצלחתי לשמור יפה
אכלתי ארבעה רבעים של מיני סופגניות שונות של רולדין --> סה"כ סופגניה קטנה אחת, הישג מכובד !
לגבי שאר החג ? ימים יגידו, ככל הנראה אסתדר בלי סופגניות אך אני חושש שאאלץ להכין לביבות...






פורסם במגזין iFeel ע"י פסקל פרץ-רובין

טיפ מטוגן



  • יש לחמם את השמן היטב טרם הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.
  • אין להוסיף שמן קר למחבת כשהיא מלאה, כדי שהמאכלים לא יספגו אותו. מוסיפים שמן כשהמחבת ריקה, מחממים דקה או שתיים וממשיכים לטגן.
  • הוציאו את המטוגנים המוכנים לנייר סופג, כדי להסיר עודפי שמן.



צאו איתי ל"טיול" קולינרי מפנק וטעים, כדי לבדוק אילו מאכלים אפשר לטגן באופן מסורתי לכבוד החג, ולגוון מעט מהמתוק הסופגנייתי שלעתים מכביד. המדור הפעם הוא תוצאה של טיול מיוחד שכזה, שכולו טעם טוב (וגם קלוריות, אם להודות על האמת).

הקפדתי לחפש מנות שכיף להכין בבית אם מזמינים אורחים להדלקת נרות, ושאפשר להמשיך מהן לארוחת ערב קלילה. אם אתם מוזמנים לאחרים, הביאו אתכם בצלחת נאה את מנת הפתיחה ותיהנו מחג שכולו אור וטעמים.

מרוקו: סיגרים במלית בשר


כדי לחסוך כמה קלוריות אפשר להשתמש גם בעלי פילו מלבניים.

החומרים ל-40-20 סיגרים:
  • 300 גר' בשר בקר טחון
  • 6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 6 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
  • 15 שיני שום, קצוצות דק
  • קורט מלח
  • 1 עלה דפנה
  • 3 פלפלוני שאטה, קצוצים דק
  • 1 כפית כמון
  • ¼1 כפיות פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח, לפי הטעם
  • 1 כף חומץ
  • 40-20 עלי בריק
  • 1 חלבון
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, כוסברה ושום לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדור גדול.
  2. מניחים את הכדור בסיר בינוני ויוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים מלח ועלה דפנה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.
  3. מסננים וטוחנים את הבשר בשנית. מוסיפים שאטה, כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחומץ ומערבבים.
  4. מעבירים את התערובת למחבת ומאדים כמה דקות.
  5. לוקחים עלה בריק ומקפלים את הקצוות לקבלת משטח מלבני. נעזרים בחלבון להדבקת הקצוות המקופלים.
  6. נוטלים 2-1 כפות מהמלית ומעצבים ממנה גלילות מוארכות. מניחים גלילית לרוחב העלה ומגלגלים אותו אל הקצה המרוחק. מורחים את הקצה במעט חלבון ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.
טיפ
אפשר להקפיא את הסיגרים לפני או אחרי הטיגון.

טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, חותכים אותם למלבנים בגודל 20X20 ס"מ או 5X15 ס"מ ומברישים בשמן לפני האפייה.






[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28962/1.jpg?1195983037]





הודו: סמוסה

משתמשים בעלי בריק מרובעים או עגולים, או מחליפים בעלי פילו שנחתכו בגודל הרצוי.

החומרים ל-10-8 משולשים:
  • 8-9 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים (לא חובה)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • 10 עלי בריק בקוטר 25 ס"מ
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  1. מקלפים, מבשלים ומועכים את תפוחי האדמה.
  2. מערבבים את כל החומרים מלבד העלים והשמן לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים.
  4. מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, מומלץ לאכול את הכיסנים מיד עם ההכנה, כיוון שהם יאבדו מאיכותם ופריכותם ככל שיעבור הזמן.

טיפ
כשמחממים בתנור כיסוני פילו עושים זאת ללא כיסוי, כדי שהעלים לא יתרככו ויאבדו מפריכותם.






[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28963/2.jpg?1195983050]




ארגנטינה: אמפנדס

בדרך כלל אופים אותם, אך טעמם נפלא גם כשהם עוברים טיגון.

החומרים ל-26-20 כיסנים:

לבצק:
  • 4 כוסות קמח, מנופה
  • 150 גר' מרגרינה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים קרים
למלית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 400 גר' בשר טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/4 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

הבצק:

מניחים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד וחלק.

המלית:
  1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל עד הזהבה.
  2. מוסיפים בשר, מפוררים ומטגנים שהוא מחליף צבע ומתקבלת תערובת פירורית אפרפרה. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים.
ההרכבה:
  1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
  2. נוטלים כף מהמלית ומניחים במרכז כל עיגול. מקפלים לסהרונים מהודקים.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה.
טיפ
לבוחרים באפייה: מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ואופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.






[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28964/3.jpg?1195983057]





עיראק: קובה נמוסיה

הקובה אופיינית לעדות רבות. במצרים היא נקראת "קובבה", בעיראק "קובה", בסוריה ולבנון "קיבה" ועוד.

החומרים ל-20-15 קובות:
  • ½2 כוסות בורגול
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
למלית:
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 300 גר' בשר בקר טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כוסות מים
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  1. משרים בורגול במים קרים במשך שעתיים. שוטפים ומסננים היטב.
  2. לשים בורגול, קמח, שמן, מלח ופלפל לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בעת הלישה.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ובשר כ-10 דקות תוך בחישה. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל, קינמון ומים. מערבבים לעיסה יציבה.
  4. נוטלים מעיסת הבורגול בידיים רטובות ויוצרים קציצה. יוצרים גומה במרכז, ממלאים אותה במלית ומכסים בעיסת הבורגול. מגלגלים בין כפות הידיים לקציצה ארוכה, מחודדת קלות בקצוות. חוזרים על הפעולה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד השחמה.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28965/4.jpg?1195983068]




תימן: קציצות חומוס (פלאפל)

הפלאפל המצרי נקרא "טעמייה", וכדי להכינו מחליפים את פולי החומוס (או רק חלק מהם) בפולי פול קטן.

החומרים ל-20-22 כדורים:
  • 2 כוסות גרגרי חומוס
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפיות מים
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  1. יום לפני ההכנה משרים את גרגרי החומוס במים.
  2. שוטפים את הגרגרים וטוחנים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, שום ובצל - עד קבלת מחית אחידה.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן. מערבבים ומשהים 20 דקות. נוטלים מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
טיפ
בשווקים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא כף המאפשרת ליצור כדור בגודל שווה - ואפשר גם להשתמש בכף גלידה לצורך העניין.

טיפ
אפשר להחליף את אבקת הסודה לשתייה באבקת אפייה.





[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28966/5.jpg?1195983079]





סין: אגרול

אפשר להכין בצק לאגרול בבית, אך עלי בריק או פילו מקנים אותה תוצאה בפחות עבודה

החומרים ל-8-10 כיסנים:
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק באורך 3 ס"מ
  • 2 גזרים, חתוכים לגפרורים דקיקים
  • 1/4 כרוב, חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
  • 1 כוס נבטים
  • 1 פטריות טריות, פרוסות דק
  • 1/2 כוס חזה עוף, קצוץ דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף יין לבן יבש
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 8-10 עלי בריק
  • 1 חלבון
  • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל. מוסיפים ירקות וג'ינג'ר ומערבבים.
  2. מוסיפים נבטים, פטריות ועוף ומאדים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים סויה, יין, סוכר, מלח ופלפל. מבשלים 2-1 דקות ומסירים מהאש.
  4. מניחים עלה על משטח עבודה, מניחים 2-1 כפות מהמלית ומגלגלים לסגירה. מורחים את הקצה בחלבון ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרול עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ifeel.co.il/pagemodule/image1/28967/6.jpg?1195983099]






ישראל: צלחות בריק עם ירקות ועוף

חשוב להשתמש בעלים עגולים כדי לשמור על צורת הצלחת. אפשר להקטין את גודל העיגולים לקבלת למנות קטנות יותר.

החומרים ל-8-10 מנות:
  • שמן לטיגון עמוק
  • 10-8 עלי בריק
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לרצועות
  • 300 גר' חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1/4 ראש כרוב ,חתוך לרצועות
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, גרוס
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • קורט פלפל צ'ילי, גרוס
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. נוטלים עלה בריק, מניחים מעל שפת הסיר ודוחסים אותו פנימה בזהירות בעזרת מצקת, לקבלת צורה קעורה. מחזיקים כמה שניות עם המצקת כדי שהצורה תתייצב. מטגנים לגוון בהיר והופכים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים עוף ומטגנים כ-8 דקות, עד שהוא מוכן. מוציאים לקערה.
  3. מוסיפים שמן למחבת ומאדים את הירקות בזה אחר זה. מחזירים למחבת את רצועות העוף, שום ותבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. ממלאים את צלחות הבריק המוכנות ב-3-2 כפות מהמלית. מגישים חם.
טיפ
כדאי לגוון במלית - פעם למלא בירקות ובשר, פעם בסלט ירוק ופעם גלידה לקינוח.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 06-12-2007 בשעה 08:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 08-12-2007, 23:27
  nrimor nrimor אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.07
הודעות: 2
פ ו נ ץ '
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ומה לכבוד החנוכה?"

אני הייתי ממליצה על פונץ', להירגע קצת מכל השמן הזה..

הנה מתכון טוב מווינט שעשיתי ויצא סוף:

ח ו מ ר י ם :


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif]
1 בקבוק יין אדום יבש של סגל
1/2 כוס יין פורט
1/4 כוס ברנדי
1/4 כוס ליקר תפוזים קואנטרו או גראן מרנייה
1-2 כפות סוכר חום לפי הטעם
2-3 תפוז סחוט קליפת תפוז חתוכה לתלתלים עבים (רק הקליפה הצהובה)
2 תפוז לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות
1 לימון לא קלוף, פרוס לפרוסות דקות
1 תפוח
10 מסמרי ציפורן שלמים
1 מקל קינמון שבור ל 3-2 חתיכות
1 מקל וניל חצוי לאורכו
מעט אגוז מוסקט מגורר
שורש ג'ינג'ר טרי,חתיכה של 2 ס"מ
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif]


א ו פ ן ה ה כ נ ה :

1. מחדירים את מסמרי הציפורן לתוך התפוח.

2. מכניסים את כל החומרים לסיר אמייל או פלדת אל-חלד (לא אלומיניום). מחממים 10 דקות על אש קטנה מבלי שהיין יגיע ממש לרתיחה, אחרת האלכוהול יתנדף.

אם לא מגישים את הפונץ' מיד, מורידים את הסיר מהאש, מכסים ושומרים בצד למקסימום חצי שעה. מחממים היטב, מבלי להרתיח, לפני ההגשה (לא כדאי להכין את הפונץ' זמן רב לפני ההגשה, כי טעם התבלינים ששורים ביין יהיה חזק מדי).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר