31-10-2007, 13:58
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
מסכימה עם ההערות שלו, אבל מה שהרבה יותר דחוף, לדעתי - ריכוך התאורה! כמו שכתבתי פה בעבר - סטודיו זה לא רקע לבן.
כשאמרתי לאמא שלי שיום אחד אני אקנה סטודיו (מבט חולמני בעיניים) היא שאלה אם הוא יהיה בת"א או מה, ואיך אני אשלם שכר דירה וזה. היא חשבה שסטודיו הוא החדר עצמו (באופן טבעי, האמת). אבל כמו שאנחנו לא מתכוונים לארבעה קירות כשאנחנו אומרים סטודיו, כך אנחנו גם לא מתכוונים לרקע לבן עם זכוכית למטה. כשמדברים בצילום על סטודיו, הכוונה היא בעיקר לגופי התאורה ולמרככים שלהם. כמובן, גם הרקע הוא חלק מהעניין, אבל זה החלק הזול והפשוט ביותר.
לכן - התמונות שצילמת לא צולמו בסטודיו, ואפילו לא בסטודיו ביתי. גופי התאורה פה לא מרוככים, ולכן נפל צל כבד מאוד מתחת לשעון.
אם אתה באמת רוצה לבנות לעצמך סטודיו ביתי, אני ממליצה לך להיעזר בלינקים שנתתי באשכול הזה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=343244
מבחינת קומפוזיציות והאוביקטים עצמם - לא מצאתי עניין. אבל אוקיי, יש ז'אנר שנקרא "צילום מוצר", ובו השאיפה היא לא ליצור צילום בעל קונספט (אע"פ שזה יתרון) אלא צילום באיכות טכנית גבוהה, שתציג את המוצר בצורה הכי יפה שיש. אז אם אתה רוצה להיכנס לתחום (היחסית משעמם <לדעתי>) הזה, יש לך עוד עבודה בבניית המיני-סטודיו שלך.
ממליצה לך בכל זאת לחפש גם קומפוזיציות מעניינות. יש כאן חבר'ה שמעלים צילומי מוצר עשויים טוב מבחינה טכנית, וערוכים יפה בפוטושופ, שהקומפוזיציות שלהם פשוט משעממות. לדעתי - חבל.
ולגבי תוכנת עריכה - נסה את פיקסה של גוגל. חינמית, ואומרים שהיא טובה ונוחה.
בכל מקרה - אין מתחרים לפוטושופ (שזו תוכנה לא חינמית ולא זולה).
|