לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-10-2007, 17:33
  PsyEythan PsyEythan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.06
הנדסה קרבית vs מוד"ש vs מג"ב

מישהו יכול לאמר לי מה עושים בגדודים? יעני מה עושים שזה ההתמחות שלהם, ומה עושים חוץ מזה, יתרונות/חסרונות, הכשרה וכו'. קראתי על זה הרבה אבל אני רוצה לשמוע מאנשים פה.
והשתמשתי בחיפוש ועברתי פה על כל המאמרים אבל זה בסך הכל טירונות וגיבושים.
הבנתי שיש בעיה כלשהי עם מוד"ש שאסור להגיד מה עושים שם או משהו, אבל הפרטים המעטים שאפשר(אם אפשר) להגיד יעזרו לי... הם עושים הכשרה של רובאי 04 לפי מה שהבנתי, זה הופך את החיילים ל"פחות קרביים"? זה משפיע על אופי הפעילויות?
עוד מעט צו ראשון ואני עדיין לא יודע לאן אני רוצה ללכת ואני רוצה לדעת מה להגיד בראיון האישי.

אה ועוד משהו, עתודה קרבית, הדבר הזה עדיין קיים? יש אפשרות לשירות קרבי במסגרת העתודה? מישהו עבר פה את המסלול(עתודה בכללי) או חלק ויכול לספר?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-10-2007, 18:01
צלמית המשתמש של mozes san
  mozes san mozes san אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.07
שלח הודעה דרך ICQ אל mozes san שלח הודעה דרך MSN אל mozes san
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי AcidicJimmy שמתחילה ב "כמה נקודות, מצטער שאני לא ממש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AcidicJimmy
כמה נקודות, מצטער שאני לא ממש עונה לך על השאלות.
-חלק מהלוחמים במוד"ש עושים 03 (הצוותים הרכובים), חלק 04 (הרגליים).
-רמת רובאי (דירוג רמת חי"רניקיות, לוחם במוד"ש מדורג גם כלוחם איסוף 07 בסוף ההכשרה שלו אם אני לא טועה) לא קובעת קרביות, באמת. לדעתי האישית אין תפקיד מסוכן יותר בצבא מאשר להיות בתוך טנק, ושריונרים עושים "רק" טירונות 03. סתם דעה.
-לדעתי "עתודה קרבית" זה מסלול שנסגר רגע אחרי שנפתח וכיום כבר לא קיים. יש את כל עיניין העתודה הרפואית שמפרסמים כמסלול קרבי, אבל היא לא. אם יש לך שאלות כלליות על עתודה אתה מוזמן לשאול אותי, ביליתי כמה חודשים כעתודאי.

נתקן אותך **

מוד"ש עושים 03 -מיועדים לרכובים ו 04- מיועדים לרגלי. באימון המתקדם הם עושים תצפיתן 07 (כן, גם 03 וגם 04). כל אחד שהוא במגב\הנדסה קרבית\מודש יגיד לך שהחיל שלו הכי טוב. אז כן, מוד"ש לא רואה אותם ממטר.

ההבדל בין רובאי 04 ל רובאי 05 ,שהתוכן שונה. בזמן שרובאי 05 מאמן את החיילים ברמה הפלוגתית, רובאי 04 מאמן את החיילים ברמה החולייתית .
קיצר מוד"ש לא חירניקים

נערך לאחרונה ע"י mozes san בתאריך 12-10-2007 בשעה 18:04.
ישן 13-10-2007, 21:18
  a2deb a2deb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי PsyEythan שמתחילה ב "אז לפי מה שאתם אומרים, מוד"ש..."

עושים משו? שמע מוד"ש ידוע בתור קרבי אבל חפשן .
בכל מקרה כן מוד"ש עושים והרבה בלי לזלל בשום תפקיד אחר החשיבות של מודיעין שדה היום היא עצומה ואני אתן דוגמאות מהגדוד שלי 636 כי זה הגדוד שאני מכיר הכי טוב.
1- הכוונת מעצרים - הצוותים הרכובים והרגליים מלווים באופן קבוע מעצרים של מבוקשים ומאבטחים בתצפית כוחות של חיר"ניקים אך גם ובעיקר של פלס"רים למינהם ולפי מה שאומרים באוגדה יש ממש קרבות בין מפקדי החטיבות מי יקבל צוות תצפית ומתי (ד.א. את כל זה הם עושים מהשטח כן? לא מחמ"ל או משו כזה... הצוותים הרגליים הרבה פעמים נכנסים עמוק יותר מאשר אלה שמבצעים את המעצר מאבטחים את עצמם וגם מותקלים לא מעט.
2- איסוף מל"מ- איסוף מודיעין לפני מבצע תצפיות על מבוקשים מהשטח (שטח אוייב הרבה פעמים יותר עמוק מכל החירנקים למינהם)

יש עוד דוגמאות שפשוט אין לי זין לפרט...
ישן 31-10-2007, 06:00
  guitarfreak1819 guitarfreak1819 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
או כמו כן, שפשוט לא כדאי לך לפרט
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי a2deb שמתחילה ב "עושים משו? שמע מוד"ש ידוע..."

שמע, אמנם הסיווג לא ברמה גבוהה במוד"ש, אבל יש דברים שלא צריך לפרסם באינטרנט.

בתור חייל שטחן שמירות (כן, גם במוד"ש זה קורה) זה יכול להיות עבודה מאוד שוחקת. באמת שזה תלוי איפה אתה נמצא. ממה שראיתי, הכי כדאי כרגע או פלוגה ייעודית של 414 (בדרום) או פלוגות זיקית ב636 (איו"ש). כרגע יש להם מפקדים שמטפחים ועבודה מעניינת. לא ממליץ להגיע לצפון, נשחקים שם למוות ואין דרך יציאה.

מוד"ש עושים 04 כי לא עושים תרגיל פלוגה, כמו שצויין לעיל. לא עושים רובאי 07, עושים סייר 07 (עדיף, מגוון רחב של ניווטים והכשרה על מכשירים ייחודים). יש להם פק"לים כמו קלעים ומטוליסטים, יש להם חובשים קרביים (כמוני (= ), מפקדים עושים רובאי 08 בקורס מ"כים. מי שיש לו פרופיל 72 עושה טירונות 03, מי ש82 ומעלה עושה 04.

אם אתם רוצים להתחפשן (להתעצל) פשוט תבקשו להיות רכובים, אבל אפשר לעשות עבודה רגלית בדיוק כמו חי"רניקים ורק פי 10 יותר מעניין.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:03

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר