לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-11-2007, 20:10
  Rio182 Rio182 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.07.07
לגבי הכתבה ששודרה אתמול ב"עובדה" על הסטילים.

אני כרגע בטירונות סטילים בבה"ד חיל הים בחיפה
אנחנו כרגע עברנו את השבוע הראשון מתוך 3 של הטיורנות ולאחר מכן אנחנו מתמיינים לקורסים
השאלה שלי היא כזאת: הכתבה גרמה לי לספק לגבי איך מתנהל אורך החיים בסטילים האם זה משנה איזה קורס אני עושה או שכל אחד שעולה על הספינה הוא אוטומטי צעיר ונדרש לעשות את כל המטלות הקשות?
האם קורס ארוך מעלה את הפז"מ וכך כאשר עולים על הספינה נישאר זמן קצר יותר עד שמקבלים דרגת סמל ומתעסקים פחות בעבודות הקטנות. והשאלה הכי חשובה: האם מתגייסים שמויינו כטכני ימי לסטיל כלומר חיילים שישרתו במי"ק של הספינה נדרשים לעשות את אותן מטלות שעושים חיילים שמתגייסים ללא כל ידע באלקטרוניקה או הסכמה (כלומר מכונאים וחשמלאים בעיקר)?

תודה רבה ואני אשמח לתשובות ממכם...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-11-2007, 23:21
צלמית המשתמש של SURF-DUDE
  SURF-DUDE SURF-DUDE אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rio182 שמתחילה ב "לגבי הכתבה ששודרה אתמול ב"עובדה" על הסטילים."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rio182
אנחנו כרגע עברנו את השבוע הראשון מתוך 3 של הטיורנות ולאחר מכן אנחנו מתמיינים לקורסים
השאלה שלי היא כזאת: הכתבה גרמה לי לספק לגבי איך מתנהל אורך החיים בסטילים האם זה משנה איזה קורס אני עושה או שכל אחד שעולה על הספינה הוא אוטומטי צעיר ונדרש לעשות את כל המטלות הקשות?זה ממש לא משנה איזה קורס עשית
האם קורס ארוך מעלה את הפז"מ וכך כאשר עולים על הספינה נישאר זמן קצר יותר עד שמקבלים דרגת סמל ומתעסקים פחות בעבודות הקטנות. לא, וגם אם כן זה די זניח, חודש לפ או חודש לשם זה לא משנה.
והשאלה הכי חשובה: האם מתגייסים שמויינו כטכני ימי לסטיל כלומר חיילים שישרתו במי"ק של הספינה נדרשים לעשות את אותן מטלות שעושים חיילים שמתגייסים ללא כל ידע באלקטרוניקה או הסכמה (כלומר מכונאים וחשמלאים בעיקר)?בעיקרון כן..

ישן 03-11-2007, 11:36
  The Arcane The Arcane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Or154 שמתחילה ב "מה שקרה שם, זה שיש חיילים..."

מה אתה אומר? באמת? יש מפקדים על הסטי"ל, קצינים בוגרי קורס חובלים.
זהו המקום היחיד בצה"ל בו קצינים, שמפקדים על חיילים, כלל לא היו חיילים בעצמם. קורס החובלים מתבצע בנפרד מכל הכשרת לוחמי הסטי"לים ומכאן נובע הפער הגדול יחסית שיש בין דרג הקצונה לדרג החוגרים בסטי"ל. שמעתי מהרבה אנשים על תנאי השירות הלא פשוטים בכלל בסטי"ל, ניקיונות שלא נגמרים, טחינת צעירות וכדומה, אבל אין לי ספק שהמצב שתואר בכתבה הזאת אינו מכנה משותף לכל הספינות בחיל. תמיד אפשר ליפול על קצינים טובים יותר וטובים פחות, קצינים שיעשו ממך עובד ניקיון עלוב וקצינים שיתייחסו אליך בכבוד (למרות שזה לא אומר שלא תנקה, והרבה), אבל זה לא ייחודי לחיל הים. השילוב של הגורם הזה עם הבדלי הדרגים שנובעים מההכשרה הנפרדת, הוא הבעייתי פה, אבל הוא לא קורה בכל ספינה. ולבסוף, למען האמת לא אתה ולא אני נוכל כנראה לדעת אי פעם מה קרה שם באמת, אז אין שום סיבה שתצא בהצהרות לגבי מי אשם במותו של החייל. ייתכן ועבודת הפרך שהחיילים תיארו הייתה רק גורם שולי, ייתכן שלא.
ישן 03-11-2007, 18:35
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
כחייל ששירת באח"י חץ
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rio182 שמתחילה ב "לגבי הכתבה ששודרה אתמול ב"עובדה" על הסטילים."

והייתי באותה התקופה בספינה שכל הסיפור קרה בוא אני אסביר לך משהו על הכתבה.
הכתבה לצערי ניסתה לקשר בין שני דברים לא קשורים: התנאים שיש לחיילים לספינות לבין ההתאבדות של ולאד ז"ל.
שני הדברים האלו אם אתה שואל אותי לא קשורים כלל,ובכתבה עשו עירבוב..
ולאדי ז"ל מעולם לא התלונן על הקושי בספינה ועל זה שרע לו,הוא אהב את הספינה ואת האנשים והיה חודש אחד מקבלת דרגת הסמל שהיו מוציאות אותו מהמטלות של הצעירים.
בספינות כן,ישנם הרבה דברים שחייבים לשנות ומהר וכל מה שהעלו זה נכון: היחס של הקצינים,החוסר התחשבות,החוסר הבנה מצד החובלים שכל מה שנאמר פה תמיד נאמר ותמיד יאמר.
שאתה צעיר בספינה אתה חלק מהצד תורן,ואלו בעצם הצעירים שהמטלות נופלות עליהם:זקיפויות,פנטרי ועוזר טבח ושאר עבודות שחורות אחרות וברגע שאתה מקבל סמל אתה יוצא מהם.
סמל מקבלים בשנה ו4 חודשיםבצבא, אחרי מבחן שלב ואז החיים מבחינת מטלות נראים אחרת אבל החרא הוא אותו החרא בקטע עם הקצינים שאני לא ארחיב עליו.
ולגבי הכתבה,היא הייתה מגמתית לחלוטין לצערי ולא הזכירו עוד גורמים אפשריים למוות של ולאד,ואני לא אזכיר אותו כאן,כי הוא היה חבר שלי,אהבתי אותו ואני עדיין מכבד אותו.
אני מחכה ליום שבאמת הסיפור הזה ייסגר,והדברים בספינות יתחילו להשתנות..
ולגבי החוכמולוג שאמר ששחררו את החיילים בשעה 23:00,שלא יצפו לישון 8 שעות בלילה: הספינה הייתה ברגילה ספינתית ולא הייתה סיבה ממשית לשחרר את החבר'ה שנשארו מאוחר יותר מ20:00.
ישן 03-11-2007, 20:15
  itzikc20 itzikc20 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.05
כחייל שמשרת באח"י חרב

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Rio182
השאלה שלי היא כזאת: הכתבה גרמה לי לספק לגבי איך מתנהל אורך החיים בסטילים האם זה משנה איזה קורס אני עושה או שכל אחד שעולה על הספינה הוא אוטומטי צעיר ונדרש לעשות את כל המטלות הקשות?
האם קורס ארוך מעלה את הפז"מ וכך כאשר עולים על הספינה נישאר זמן קצר יותר עד שמקבלים דרגת סמל ומתעסקים פחות בעבודות הקטנות. והשאלה הכי חשובה: האם מתגייסים שמויינו כטכני ימי לסטיל כלומר חיילים שישרתו במי"ק של הספינה נדרשים לעשות את אותן מטלות שעושים חיילים שמתגייסים ללא כל ידע באלקטרוניקה או הסכמה (כלומר מכונאים וחשמלאים בעיקר)?

אענה על השאלות שלך לפי הסדר:
1.ברמת העיקרון כל צעיר יטחן יותר, יש 4 מחלקות בסטי"ל, גנ"ק, אלקטרוניקה, מכונה ונשק, כאשר כל המחלקות חוץ ממכונה עושים צד תורן עד שהם יוצאים ממנו, שנה ו4 עד שנה ו8 פחות או יותר. למחלקת מכונה יש את הדברים שלה בגלל זה הם לא עושים צד תורן, לפי מה שאני רואה בחיי היומיום הפזמניקים יותר טוחנים, בגלל שהצעירים צריכים ללמוד למכונאי תורן.
2.כן קורס ארוך יעלה את הפז"מ וישאר לך פחות זמן להיות בצד תורן.
3.אכן כן, כמו שאמרתי למעלה, לא משנה מה התפקיד שלך, חוץ מהתפקיד שלך אתה איש צוות בספינה לכל דבר, אני טכנאי מכ"מ, נמצא במי"ק ועושה צד תורן עדיין.
  • בעניין הכתבה, תלוי איזה בן אדם אתה, איך אתה לוקח את הדברים ולאיזה ספינה אתה הולך, צד תורן בסופו של דבר זה התקופה הכי חוויתית בספינה, זה תקופה של חצי שנה +- שעוברת מהר, אל תשכח שאתה לוחם בסופו של דבר. יש קטעים מעצבנים בספינות כמו תרגול בקנ"ז, זקיפויות בשעות לא שעות אחרי שאתה חוזר מהים עייף מת, מסדרי ניקיון אבל זה המחיר שצריך לעשות בשביל שהספינה תצטרך לתפקד, יש כאלה שיראו את זה בתור תפקיד של עבדים ויש כאלה שיקחו את זה לכיוונים אחרים תלוי בך. בסה"כ שאתה מסתכל על כלל השירות, רוב השירות הוא לא הצד תורן. בקיצור תיהיה אופטימי בוא לאח"י חרב.

נערך לאחרונה ע"י itzikc20 בתאריך 03-11-2007 בשעה 20:18.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:30

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר