03-11-2007, 20:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.04.05
|
|
|
כחייל שמשרת באח"י חרב
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Rio182
אני כרגע בטירונות סטילים בבה"ד חיל הים בחיפה
אנחנו כרגע עברנו את השבוע הראשון מתוך 3 של הטיורנות ולאחר מכן אנחנו מתמיינים לקורסים
השאלה שלי היא כזאת: הכתבה גרמה לי לספק לגבי איך מתנהל אורך החיים בסטילים האם זה משנה איזה קורס אני עושה או שכל אחד שעולה על הספינה הוא אוטומטי צעיר ונדרש לעשות את כל המטלות הקשות?
האם קורס ארוך מעלה את הפז"מ וכך כאשר עולים על הספינה נישאר זמן קצר יותר עד שמקבלים דרגת סמל ומתעסקים פחות בעבודות הקטנות. והשאלה הכי חשובה: האם מתגייסים שמויינו כטכני ימי לסטיל כלומר חיילים שישרתו במי"ק של הספינה נדרשים לעשות את אותן מטלות שעושים חיילים שמתגייסים ללא כל ידע באלקטרוניקה או הסכמה (כלומר מכונאים וחשמלאים בעיקר)?
תודה רבה ואני אשמח לתשובות ממכם...
|
אענה על השאלות שלך לפי הסדר:
1.ברמת העיקרון כל צעיר יטחן יותר, יש 4 מחלקות בסטי"ל, גנ"ק, אלקטרוניקה, מכונה ונשק, כאשר כל המחלקות חוץ ממכונה עושים צד תורן עד שהם יוצאים ממנו, שנה ו4 עד שנה ו8 פחות או יותר. למחלקת מכונה יש את הדברים שלה בגלל זה הם לא עושים צד תורן, לפי מה שאני רואה בחיי היומיום הפזמניקים יותר טוחנים, בגלל שהצעירים צריכים ללמוד למכונאי תורן.
2.כן קורס ארוך יעלה את הפז"מ וישאר לך פחות זמן להיות בצד תורן.
3.אכן כן, כמו שאמרתי למעלה, לא משנה מה התפקיד שלך, חוץ מהתפקיד שלך אתה איש צוות בספינה לכל דבר, אני טכנאי מכ"מ, נמצא במי"ק ועושה צד תורן עדיין.- בעניין הכתבה, תלוי איזה בן אדם אתה, איך אתה לוקח את הדברים ולאיזה ספינה אתה הולך, צד תורן בסופו של דבר זה התקופה הכי חוויתית בספינה, זה תקופה של חצי שנה +- שעוברת מהר, אל תשכח שאתה לוחם בסופו של דבר. יש קטעים מעצבנים בספינות כמו תרגול בקנ"ז, זקיפויות בשעות לא שעות אחרי שאתה חוזר מהים עייף מת, מסדרי ניקיון אבל זה המחיר שצריך לעשות בשביל שהספינה תצטרך לתפקד, יש כאלה שיראו את זה בתור תפקיד של עבדים ויש כאלה שיקחו את זה לכיוונים אחרים תלוי בך. בסה"כ שאתה מסתכל על כלל השירות, רוב השירות הוא לא הצד תורן. בקיצור תיהיה אופטימי
בוא לאח"י חרב.
נערך לאחרונה ע"י itzikc20 בתאריך 03-11-2007 בשעה 20:18.
|