לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-11-2007, 09:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בעקרון יש לי סימתיה בסיסית למי שבעדנו, אבל אני חושש השלטון הנוכחי רע לגרוזינים עצמם..
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "השלטון הנוכחי הוא פרו אמריקאי ופרו ישראלי"

ברית המוצעות אמנם התפרקה, אבל כל העולם מכיר לחלוטין בכך שרוב המדינות שהיו חלק מבריה"מ
(לא כולן) הן אזור השפעה רוסי.
רוסיה תומכת הן באבחזים והן באוסטים, שדורשים עצמאות מגרוזיה, ומקיימת את האוטונומיה שלהן,
וגרוזיה לא יכולה לעשות דבר בנידון.
העובדה שהממשלה הגרוזינית היא אנטי-רוסית, בדיוק בתקופה שרוסיה חוזרת למעמדה כמעצמה
מהדרג הראשון, היא בשורה רע לעם הגרוזיני. ממשל פוטין לא הצליח לחזק את רוסיה בזכות מדיניות
נרפית. פוטין הוא האיש שהצליח לדכא ביד ברזל את הברדק בצ'צ'ניה (אחרי הכשלון במלחמה
הראשונה, בימי ילצין)., ע"י הטבעתו בדם, בעיקר בדמם של מנהיגי המרד. פוטין הוא האיש שהפך
הגז והנפט של רוסיה לנכסים פוליטיים. הוא הוריד את אוקראינה לברכיים, וגם גרוזיה תלוייה נואשות
בדלק וגז רוסיים - ופוטין מספיק נחוש בשביל לאשר שימוש בהם כנשק פוליטי, גם בתקופה של חורף
קשה.

סאאקשווילי נחת על גרוזיה מבחוץ, וחושב שבתוך יומיים הוא יעשה שם מדינה מערבית. הדברים לא
עובדים ככה. הדרך לרפורמה בגרוזיה לא יכולה לעבור בנתיב שעוקף את מוסקווה, והנחישות שלו
לא להבין זאת, מסכנת את שלטונו. זה חבל, כי הוא האיש הוא פרו-ישראלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2007, 10:08
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אני הצגתי את הידיעה מתוך האספקט הישראלי ולא הגרוזיני
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בעקרון יש לי סימתיה בסיסית למי שבעדנו, אבל אני חושש השלטון הנוכחי רע לגרוזינים עצמם.."

לבטח שלעם הגרוזיני היה טוב יותר תחת שלטון "שמש העמים", למרות שלגרוזינים לא היתה כל עדיפות בתקופת שלטונו.

המצב בגרוזיה קשה ביותר מפאת לחציו של פוטין ובדודה מהסביבה הקרובה מבחינה כלכלית.
האמריקאים, כהרגלם מגלים אימפוטנטיות ולא נכנסו לאותם המקומות מהם הרוסים יצאו.
אם וכאשר פוטין (ואינני יודע האם האופוזיציה נשענת עליו), המצב בגרוזיה עשוי להשתפר אבל מצב המערב בכללותו כולל מצבה של מדינת ישראל יפגע קשות מכך.

כיום המקום הכמעט יחיד באירפה בו יכולים מטוסים אמריקאיים לנחות ולהמריא באופן חופשי, כולל העברת אמצעים חיוניים למדינת ישראל היא גרוזיה. אם היא "תאבד" למערב מדינת ישראל עשויה להנזק.

אני כותב דברים אלו מתוך ראליות פקוחה, ללא היבט פוליטי כל שהוא.
ישן 03-11-2007, 10:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
דן, גם אם האופוזיציה לא נשענת עליו שיירות, קבל כנתון שהוא הבוחש מאחורי הקלעים.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אני הצגתי את הידיעה מתוך האספקט הישראלי ולא הגרוזיני"

גרוזיה היא אזור השפעה רוסי יותר מ200 שנה. פוטין רוצה קווקז יציב וממושמע, וגרוזיה מוחלשת עם
שתי אוטונומיות פרו-רוסיות, בהחלט מסייעת לו בזהץ
סאאקשווילי לא מבין שבעימות ישיר עם רוסיה, הוא יובס מבלי שרוסיה תצטרך לירות ירייה אחת. הם
פשוט יכבו לו את האור, באמצעות מניעת אספקת אנרגיה (הבג"ץ הרוסי לא גיד שהפסקת אספקה
לגרוזיה תגרום אסון הומניטארי...), ואיש בעולם לא יצייץ לטובת גרוזיה. אם הוא יבין זאת, הרוסים
יבלעו אותו הצפרדע שבישיבתו שם (כפי שבלעו את עובדת היות יושצ'נקו נשיא אוקראינה), אבל
אם יילך ראש בראש (כפי שיושצ'נקו נזהר לא לעשות), הם ימצאו דרך להחליפו.
באשר לתיאוריות שלך על גרוזיה בימי סטאלין: גרוזיה סבלה קשות בימי סטאלין. העובדה שהיום
פחות זוכרים את הרע, היא תופעה טבעית. גם למאו יש סינים אדיוטים שמתגעגעים...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:18

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר