לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-11-2007, 13:39
  דרור1 דרור1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.06.07
צה''ל מגביל את המפקדים בהטלת עונשים- כתבה ושאלות

כתבה שהתפרסמה היום ב'ידיעות אחרונות', וכמה שאלות שיש לי לאחריה-

''האם המושגים 'מסדר אמריקאי', 'מסע פילים' או 'הצמדה' עדיין מעוררים בכם צמרמורת או כאבים בשרירים שנים אחרי שסיימתם את הטירונות? לילדים או לאחים הצעירים שלכם זה כבר לא יקרה.
כל חייל שעבר בבסיסי הטירונים המיתיולוגיים לא ישכח את ה'קדרים', אותם עונשים יצירתיים שעליהם החליטו המ''כים, סמלי המחלקות והמ''מים להטיל על חיילים שלא עמדו במשימות או שפשוט לא ביצעו את הפקודה בדיוק כפי שהם רצו.
והעונשים היו יצירתיים. 'עונש המריצה'- חייל אוחז ברגליים של חברו וזה אמור לרוץ על הידיים, 'מסדר אמריקאי' שבמסגרתו מוציאים את כל הציוד ומחזיקים אותו באוויר, 'מסעות פילים'- מסעות קצרים עם הקיטבג על הגב ועוד. כעת הם חלק מההיסטוריה.
בשנה האחרונה קיבלו המפקדים בבסיסי הטירונים של זרוע היבשה פנקס כיס מיוחד שהגביל רשמית את המ''כים בענישת חיילים. ראש מחלקת כושר קרבי בצה''ל, אל''מ צבי מיואל, קבע סרגל מאמצים חדש לענישה ולפיו מ''כ או סמל מחלקה יכולים להטיל על חייל 20 כפיפות מרפקים לכל היותר, 10 עליות מתח, 30 תרגילי 'סמוך קום' וריצה מנק' לנק' שהמרחק ביניהן לא יעלה על 60 מטרים. על כל טירון מותר להטיל עד 3 תרגילים כאלה, לא יותר מ-4 פעמים ביום. ''אנחנו לא מאמינים בענישה גופנתי כדרך חינוך'', אומר קצין בכיר בזרוע היבשה.
גם עונש ה''הצמדה'' המפורסם, המחייב את הטירונים להיות צמודים כל העת לעצמים כמו מיטה או שק השתנה, וכעת למפקדים הצעירים מותר להצממיד טירון רק לחפצים ''ערכיים'', אשר אינם מעמיסים עומס פיזי שעלול להזיק לבריאותו או להשפילו, כמו אפוד, קסדה או מימייה.
ועוד: שעות ביציאה או ריתוק שבת יכולים לתת המ''כים רק באישור המ''מ וביידוע המ''פ. למפקדים אסור עוד למנוע מהטירונים ללבוש מעילים או כובעי גרב כשקר כאמצעי חישול, ואי אפשר עוד להעיר מחלקה ב-3 בלילה כדי לטרטר אותנ סתם ככה''.

ועכשיו לשאלות:
1. לגבי השעות ביציאה או ריתוק- לא הבנתי מה הפואנטה בלהעביר את ההחלטה דרגה אחת למעלה. הרי מן הסתם המ''פ או המ''מ סומכים על המ''כים שלהם, אז כשיועבר להם שהמ''כ השאיר חייל 4 שעות ביציאה, הוא לא פשוט יפטור את העניין ב'אין בעיה'?
2.אני לא ממש רואה את עצמי אומר למ''כ ''אבל כתוב בעיתון שאסור לך'' אם הוא יטרטר אותי...מה יש לעשות? כל החוקים האלו כבר מיושמים?

תודה ותהנו מהקריאה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-11-2007, 14:01
  amits88 amits88 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.03.04
.......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דרור1 שמתחילה ב "צה''ל מגביל את המפקדים בהטלת עונשים- כתבה ושאלות"

בקשר לשאלה הראשונה שלך אני מסכים איתך כי מ"מ או מ"פ לא ישברו למפקדים שמתחתיהם את המילה...!..אז אם מ"כ חושב שמגיעה שבת לחייל ונתן לו אותה במקום בלי התייעצות עם המ"מ למשל אז גם אם זה לא מקובל על המ"מ החייל יקבל את השבת בכל מקרה פשוט המ"מ יביהיר למכי"ם לא לחלק שבתות ללא התייעצות זה עניין של שבירת מילה מול חיילים.

ולשאלה השניה שלך, גם אצלנו היו חוקים כאלה ואחרים בנוגע לקדרים, העניין הוא שהם נאכפים רק כשיש קצינים ממ"פ ומעלה בשטח, לפעמים גם מ"מים אוכפים אבל בעיקר מ"פים ומעלה, בקיצור הפתרון היצירתי ל הסמלים והמכי"ם שרוצים להעניש חייל אז או שזה בשטח, המ"כ לקוח תכתה שלו וקורע להם תתחת או הסמל את המחלקה זה לא משנה או אם זה בבא"ח אומרים למאזין להעיר את ה"כוכב" נותנים לו זמן, ובד"כ אף מגד לא מסתובב ב3 בלילה ברחבי הבאח ככה שאלה הזמנים האולטימטביים, ולפעמים גם הקצינים מעלימים עין, כאלה שתומכים בקדרים.

מקווה שעניתי על שאלותיך.

ישן 07-11-2007, 14:08
  הציוני האחרון הציוני האחרון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
גם ככה כבר מהמחזור הצעיר שלי[אוגוסט 6]כבר לא ראיתי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי amits88 שמתחילה ב "......."

טרטורים רציניים[טירונות חי"ר] וגם מכ"ים שהיו מניאקים[לי היה עוד אחד בסדר]לא טירטרו ממש בצורה שתגיד לעצמך זה מוגזם....אני זוכר שהסמל היה עושה את הטרטור הקבוע שלו למפריעים היומיים[אבל זה בסדר אי אפשר שיהיה שכונה]לא משהו רציני בכלל גם לטרבלמייקרים הרציניים לא עשו משהו מטורף.
זה סתם הופך את זה בצורה 'רשמית',אבל תחלאס גם מהמחזור שלי[ונראה לי גם לפני]לא היו טרטורים רציניים...בניגוד למחזורים וותיקים[עתיקים]אוגוסט 4-מרץ 5 וכדומה...
בהצלחה חבר'ה.הכל חרטא כל הטרטורים האלה גם ככה

ישן 07-11-2007, 14:33
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי הציוני האחרון שמתחילה ב "גם ככה כבר מהמחזור הצעיר שלי[אוגוסט 6]כבר לא ראיתי"

אז בוא אני אספר לך משהו

החוקים האלו כבר קיימים משנת 2003, אין לי מושג איזה גורם יחצ"ני של הצבא החליט להוציא את זה עכשיו, אבל מה שברור זה שההחלטות האלו רק פוגעות בסופו של דבר בחיילים ובהכשרה שלהם.

אני מאמין שרוב האנשים יסכימו איתי שכל החוויה של טירונות זה המשמעת הנוקשה והטירטורים, אולי זה מבאס בזמן שזה קורה לך, אבל כשאתה חוזר הביתה יש לך מה לספר לחברים.

כל מיני גורמים מנסים להפוך את הטירונות לקורס סטרילי שמכשיר את האזרח להיות חייל מקצועי, הם שכחו לגמרי שכדי להיות חייל טוב יש עוד ערכים חוץ ממקצועיות, ואי אפשר להעביר אותם דרך שיעור בכיתה (אין מה לעשות - משמעת, רעות, חתירה למגע ועוד ערכים הם דברים שניתן להשיג רק דרך הרגליים - שום שיעור לא יכול להחדיר אותם באמת לחייל)

כשאני הייתי חייל, החיילים הותיקים היו מספרים לי על תיזוזים שלנו אסור היה לעשות (לדוגמא: כשירדנו למצב 2 היינו חייבים להוריד את האפוד והנשק לפני שירדנו למצב, הם עשו את זה עם ציוד מלא) כשאני הייתי מפקד אסרו עליי לעשות את כל מה שהמפקדים שלי עשו לי.

ישן 08-11-2007, 14:35
  Nin_Modern Nin_Modern אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.12.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי bnm שמתחילה ב "איך החלטות כאלו פוגעות בחיילים ?"

הקטע בטירטורים הוא לא להשפיל, הוא להפוך אותך לממושמע יותר וככה אפשר להעביר את התכנים המקצועיים ביותר קלות.
תחשוב על מחלקה בתחילת הטירונות שמתאמנת כל היום ביבשים לדוגמא, לא מעניין במיוחד, אחרי כמה זמן המחלקה תאבד עניין ותעשה שכונה, לתת שעות ביציאה זה לא אפקטיבי, ועל זה יעיד כל מי שעבר קורס חובשים.
טירטורים זה כן אפקטיבי. למה? כי אחרי איזה חודש וחצי שאתה עושה "דגל-עץ, 15 שניות, זוז" לכל אחד יימאס והוא יבין שהוא מתנהג כמו אידיוט, ואם המחלקה תדע מתי להפסיק עם השטויות לכולם יהיה טוב יותר.

ברור שיהיו כאלה שתרד להם המוטיבציה מכל הטירטורים, אבל במידה הנכונה (כלומר אתה לא שובר מנטלית את המחלקה כל פעם שהם עושים קצת שכונה) אתה בצורה עקיפה משפר את המקצועיות.

ככה לפחות אני חושב, אני לא מ"כ ולא עברתי שום קורס פיקודי, אבל כן עברתי פעמיים טירונות קרבית, וכנראה בדרך לשלישית... ואתה מבין איך זה עובד אחרי כמה פעמים.
ישן 08-11-2007, 18:02
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי bnm שמתחילה ב "[font=Verdana]נכון שהטירטורים..."

זאת הבעיה בידיוק, שמקשרים בין ההשפלות לטירטורים - מפקד שמשפיל צריך להיות בכלא, זה חד משמעי.

אבל לטרטר זה חלק מתהליך ההכשרה של החייל וזה מה שהופך מתלמיד תיכון מפונק לחייל.
תתן לחייל הכשרה מקצועית בלבד והוא ירגיש כאילו זה עוד שיעור בתיכון.

הפיקוח צריך להיות מבוצע על ידי המ"מ, הסמ"פ, המ"פ ומפקד הענף - לראות שהטירטורים מבוצעים בגדר העונש החינוכי ולא בגדר התעללות לשם הנאה.

אבל להוציא חוקים שבעצם לא מאפשרים למפקד לתת שום עונש, זה טמטום לשמו, זה לא נותן שום אפשרות ללמד את החייל משמעת מה היא.

כשהייתי מפקד טירונים באמצע המחזור מפקד מז"י הוציא הוראה חד משמעית שאסור לתזז בכלל, אפילו לא מצב 2. התוצאה הייתה שחיילים חטפו שבתות על ימין ועל שמאל, לא היה שום מענה אחר. חיילים פנו למפקדים שלהם והתבכיינו (ברור שהם התבכיינו, ככה זה שאין משמעת) שהם מעדיפים שיתזזו אותם ולא יתנו להם שבתות. בנוסף לזה החיילים התלוננו (ואני לא מדבר אפילו על המפקדים) שהטירונות הייתה הרבה יותר עלובה מהרגע הזה, כל החוויה של הטירונות נעלמה. חוץ מזה חלק מהמפקדים מצאו רעיונות מקוריים איך כן להעניש חיילים - לתת להם לכתוב על דף נייר איזה משפט 500 פעמים, אישית אני חושב שזה הרבה יותר משפיל מלרדת למצב.

ואת התוצאות ראינו טוב מאוד, למרות שהאנשים עצמם היו איכותיים הרמה החיילית שלהם שאפה לאפס, רק כשהם הגיעו לותיקות (או במחזור השני שלהם כמפקדים) ועשו להם "חינוך מחדש" הם הגיעו לפוטנציאל שלהם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר