07-11-2007, 13:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.06.07
|
|
|
צה''ל מגביל את המפקדים בהטלת עונשים- כתבה ושאלות
כתבה שהתפרסמה היום ב'ידיעות אחרונות', וכמה שאלות שיש לי לאחריה-
''האם המושגים 'מסדר אמריקאי', 'מסע פילים' או 'הצמדה' עדיין מעוררים בכם צמרמורת או כאבים בשרירים שנים אחרי שסיימתם את הטירונות? לילדים או לאחים הצעירים שלכם זה כבר לא יקרה.
כל חייל שעבר בבסיסי הטירונים המיתיולוגיים לא ישכח את ה'קדרים', אותם עונשים יצירתיים שעליהם החליטו המ''כים, סמלי המחלקות והמ''מים להטיל על חיילים שלא עמדו במשימות או שפשוט לא ביצעו את הפקודה בדיוק כפי שהם רצו.
והעונשים היו יצירתיים. 'עונש המריצה'- חייל אוחז ברגליים של חברו וזה אמור לרוץ על הידיים, 'מסדר אמריקאי' שבמסגרתו מוציאים את כל הציוד ומחזיקים אותו באוויר, 'מסעות פילים'- מסעות קצרים עם הקיטבג על הגב ועוד. כעת הם חלק מההיסטוריה.
בשנה האחרונה קיבלו המפקדים בבסיסי הטירונים של זרוע היבשה פנקס כיס מיוחד שהגביל רשמית את המ''כים בענישת חיילים. ראש מחלקת כושר קרבי בצה''ל, אל''מ צבי מיואל, קבע סרגל מאמצים חדש לענישה ולפיו מ''כ או סמל מחלקה יכולים להטיל על חייל 20 כפיפות מרפקים לכל היותר, 10 עליות מתח, 30 תרגילי 'סמוך קום' וריצה מנק' לנק' שהמרחק ביניהן לא יעלה על 60 מטרים. על כל טירון מותר להטיל עד 3 תרגילים כאלה, לא יותר מ-4 פעמים ביום. ''אנחנו לא מאמינים בענישה גופנתי כדרך חינוך'', אומר קצין בכיר בזרוע היבשה.
גם עונש ה''הצמדה'' המפורסם, המחייב את הטירונים להיות צמודים כל העת לעצמים כמו מיטה או שק השתנה, וכעת למפקדים הצעירים מותר להצממיד טירון רק לחפצים ''ערכיים'', אשר אינם מעמיסים עומס פיזי שעלול להזיק לבריאותו או להשפילו, כמו אפוד, קסדה או מימייה.
ועוד: שעות ביציאה או ריתוק שבת יכולים לתת המ''כים רק באישור המ''מ וביידוע המ''פ. למפקדים אסור עוד למנוע מהטירונים ללבוש מעילים או כובעי גרב כשקר כאמצעי חישול, ואי אפשר עוד להעיר מחלקה ב-3 בלילה כדי לטרטר אותנ סתם ככה''.
ועכשיו לשאלות:
1. לגבי השעות ביציאה או ריתוק- לא הבנתי מה הפואנטה בלהעביר את ההחלטה דרגה אחת למעלה. הרי מן הסתם המ''פ או המ''מ סומכים על המ''כים שלהם, אז כשיועבר להם שהמ''כ השאיר חייל 4 שעות ביציאה, הוא לא פשוט יפטור את העניין ב'אין בעיה'?
2.אני לא ממש רואה את עצמי אומר למ''כ ''אבל כתוב בעיתון שאסור לך'' אם הוא יטרטר אותי...מה יש לעשות? כל החוקים האלו כבר מיושמים?
תודה ותהנו מהקריאה
|