סערה פרצה בגרמניה בסוף השבוע בעקבות הפרסום ב"הארץ", אודות דרישת ישראל לפתיחתו של הסכם השילומים מ-1952. כלי התקשורת הגרמניים דיווחו בהרחבה על יוזמתו של השר רפי איתן, המופקד מטעם הממשלה על המשא ומתן בנושא עם שלטונות ברלין.
בתגובה, מיהר דוברו של שר האוצר הגרמני, פיר שטיינברוק, לפרסם הכחשה, לפיה השר לא ידון עם איתן בנושא בביקורו הקרוב בישראל. זאת, למרות שאיתן כבר הגיש בקשה להיוועד עם עמיתו הגרמני.
איתן העלה את היוזמה כך שגרמניה תשתתף בסיוע לניצולים, שהממשלה התחייבה לו לאחרונה. השר טוען שההסכם המקורי לא התייחס לתוחלת החיים הארוכה של הניצולים ולבואם לישראל של מאות אלפי ניצולי שואה ממדינות בריה"מ שלעבר. בכיר במשרד החוץ הגרמני אמר ל"הארץ" כי קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הורתה לנציגיה להתייחס באהדה לעניין.