לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-11-2007, 14:28
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
אלוף גרשון הכהן: כוחות היבשה לא שכנעו את חלוץ

החלק השני של הכתבה בנושא מתאר הלחימה בעתיד מעניין מאוד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470880,00.html
אלוף גרשון הכהן: כוחות היבשה לא שכנעו את חלוץ

הרמטכ"ל הקודם "לא השתכנע שביכולתם של כוחות היבשה לספק לו רעיון", אמר האלוף בכנס על מלחמת לבנון השנייה. הוא גם העלה את השאלה, האם צה"ל מוכן כיום ללחימה בשתי חזיתות חנן גרינברג
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]
פורסם: 13.11.07, 13:40

"הרמטכ"ל במלחמת לבנון השנייה, דן חלוץ, לא השתכנע שביכולתם של כוחות היבשה לספק לו רעיון לפעולה שתביא את התוצר המבוקש". כך אמר הבוקר (יום ג') מפקד המכללות בצה"ל, אלוף גרשון הכהן, בכינוס ב"יד לשיריון" שבלטרון.

הכינוס עסק בהכרעה בלוחמת היבשה לאחר מלחמת לבנון השנייה. אלוף הכהן התייחס בדבריו להיערכות הצבא לעשור השני של המאה ה-21. הוא ציין כי בפני ישראל כמה חזיתות שבהן יכול להתפתח עימות. לדבריו, המציאות יוצרת מצב שבו יש צורך בלחימה באזור רווי אוכלוסייה, תוך קושי בזיהוי מחבלים שנטעמים בסביבה אזרחית.

"נשאלת השאלה האם אפשרית כיום מתקפה בשתי זירות בד בבד, כמו במלחמת ששת הימים - נניח בפיקוד המרכז ובפיקוד הדרום", שאל האלוף - והשיב: "זה קשה יותר בגלל ההיקף הרב של הכוחות והמשאבים שצה"ל צריך להשקיע".

"חמאס לא יעלה לירושלים בדיבזיות ממוכנות"

הכהן ציין כי ניתן לראות מאפיינים לחימה באזור רווי אוכלוסייה ברצועת עזה. "חמאס לא מתכנן לנסוע לירושלים בדיבזיות ממוכנות, אלא ליצור מציאות שתחייב אותנו להיכנס לרצועת עזה". הוא הוסיף את האתגר אל מול היקפים גדולים של רקטות וטילי נ"ט (נגד טנקים), שעמם צה"ל יצטרך להתמודד בבוא העת. חלק מהרקטות והטילים משוגרים מכלי רכב בעת נסיעתם, מה שמקשה את הפגיעה בהם.

"גם לחימה בממד העומק התת-קרקעי מתרחשת בעזה, ואני חושב שזה קורה גם בסוריה", אמר אלוף הכהן. "זה מעמיד אותנו בנחיצות רבה של כוחות חי"ר, ובמידה רבה לוקח מאיתנו את היכולת לממש את העליונות הטכנולוגית שלנו.

"צריך להיות כאן צבא שבנוי על כישורי בסיס, ושמסוגל להתארגן כל הזמן למשימה במהירות ולהתפרס במקום חדש. אם דיברנו על צבא קטן וחכם עם יכולות טכנולוגיות וראש יהודי שייתן לנו את העליונות המבוקשת, המציאות מחייבת אותנו לשילוב;

מצד אחד כוחות של צבא קטן וחכם שייתן פתרונות ייחודים שמאפשרים התגברות על בעיות, ומצד שני צבא רחב היקף שיוכל להיות גמיש. לא נוכל לחשוף את כולם ליכולות וירטואזיות של הכוח הקטן יותר. אנו נמצאים בדרישה של היקף רחב של כוחות, מלווה ביכולות ייחודיות".

בכינוס נשא דברים גם מפקד המכון לעיצוב המערכה, תת-אלוף איתי ברון. הוא התייחס למאפייני הצבא הסורי, וציין כי הסורים מתאימים עצמם לסביבה החדשה, קרי שיפור יכולות התגוננות והרחבה של יכולות ירי הרקטות לסוגיהן.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-11-2007, 21:04
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "אלוף גרשון הכהן: כוחות היבשה לא שכנעו את חלוץ"

אני מתקשה להבין את החדשנות המחשבתית.

בנושא שלנו מול הפלשתינים, הייתי בטוח שלנו אמור להיות יתרון.
יש ברשותנו אמצעי ירי מדויקים ושטוחי מסלול בעלי טווח שמאפשר ירי צליפה ממחוץ לטווח של תשתית הנ"ט של חמאס.
יש ברשותנו מערכות תצפית וירי שיודעות לזהות וגם לירות מהשמים. זה אמור לגרום לחמאס לאבד כל הזמן אנשים בדרג הלוחם שלו (נושאי נק"ל, חי"ר חמאס\גא"פ\ועדות התנגדות) ובמקביל לדחוף את הארגונים לרכז מאמץ (אנשים, מכונות, משאבים) בייצור שינוע ושיגור רקטות.
התוצאה של זה אמורה להיות זיהוי שלנו את דפוסי ההתארגנות לשינוע חומרי הגלם ואח"כ שינוע הרקטות אל המצבורים ואל אתרי השיגור ואפילו את דפוסי הנסיגה לאחר שיגור. משהו כמו הקלטה של תצפית על תא שטח ואז הרצה אחורה של הסרט וניתוח דפוסים.

אם ניקח בחשבון שלאחר שנתיים של ירי רקטות הרמה המבצעית שלהם היא הידועה, נדמה לי שמצבנו אמור להיות די נוח.

ודבר אחרון- לו אני דרג פוליטי, לא הייתי אומר כל הזמן "שחררנו את הצבא ממגבלות". הייתי מעדיף לתת הנחיות לצבא אודות המדיניות אותה יש להוציא לפועל באמצעים צבאיים. הייתי מעדיף לומר לציבור שולחי (הלקוחות!!!) "הנה- צבאנו מונחה מעתה לקיים מגע אש רצוף עם כל תנועה שסביר להניח לגביה כי תוביל לשיגור חימוש לעבר גבול ישראל".
אחרי הכל, אם מסירים את המגבלות מהצבא, לא סביר אח"כ להשתומם על כך שפגז ארטילרי פוגע במשהו שאינו יעד מבחינתנו. הרי לא היו מגבלות... ומי שאחראי ל"אין מגבלות" הוא מי שהסירן.
הייתי עושה סבב של יחידות מוד"ש, פלס"רים מחס"רים ומי לא על עוטף עזה כדי לתרגל שת"פ תצפית-כוח לוחם וההמשך מובן.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 13-11-2007, 21:36
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "הם יורים רקטות כבר שש..."

יש לי פער בתמונת המצב בכל הנוגע למתרחש באזור גבול עזה עקב מגבלה שלי בביצוע מילואים.
אני בזהירות יכול לדבר באויר על כך שאולי אנחנו לא מחזיקים מספיק קנים או כלי יריה אשר מסוגלים להחשיד (בדרך תצפית) וגם להעסיק באש תנועות רגליות ורכובות של אוביקטים בתוך עזה.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 13-11-2007, 22:43
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "יש לי פער בתמונת המצב בכל..."

אני מצטער לערבב כאן פוליטיקה, אבל אין ספק שכל מה שקורה סביב העימות ברצועת עזה הוא פוליטי.

אם לא מגדירים לצבא מה המשימה, אז הצבא לא יכול לתכנן. אם לא מבינים שמול אויב שעובד בשיטה מסויימת יש להילחם בשיטה מסויימת, וזה כולל גם את האפשרות לפגיעה בבלתי מעורבים, והדרג המדיני לא מוכן לקחת אחריות אמיתית על תסריט שכזה כולל לעמוד מול העולם בהיבט ההסברתי - כל עוד זה לא מתבצע אז הקיפאון ישאר.

רגב, כל מה שאתה אומר נכון. ברור שלצבא יש תיאורתית את היכולת לסיים את הסיפור, אבל חייבת להיות כאן הנחיה של הדרג המדיני, וכל זמן שהדרג המדיני משחק בנדמה לי, אז גם צה"ל משחק בנדמה לי.

מנסים כל הזמן לשכנע אותנו שעושים הכל, בפועל לא עושים כלום. גולני נכנס ק"מ פנימה, כמה קנים יורים מטח, איזה טיל מוצא כמה משגרים ... הכל בבל"ת. אם לא תהיה החלטה נחרצת של הדרג המדיני כלום לא יזוז.

"כוחות היבשה לא שכנעו את חלוץ ...." נו באמת, עוד פעם שולחים את אלחנן להוציא לכולם את הערמונים מהאש ?

ישן 13-11-2007, 23:08
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צנחן1 שמתחילה ב "אני מצטער לערבב כאן פוליטיקה,..."

אני פשוט מנסה להפיץ את מה שאני מאמין בו בציבור הקוראים. זה הכל.

לגבי יכולות צה"ל, אין חולק.

אני מנסה להניע את מי שקורא כאן לשאול את עצמו השכם והערב
"מה עושים משרתי הציבור בשביל ציבור הלקוחות?"

ואז אם השאלה הזאת שכל אחד יבעט בשליח הציבור בו הוא בחר. ורבותי, בבקשה לבעוט בכל הכח.
האנשים האלה לוקחים הביתה כסף שאנחנו משתכרים בזיעת אפינו, שנלקח מאיתנו בצורת מיסים.
כבר 60 שנה אנחנו מוכיחים לעצמנו שמקור כוחנו וחוסננו אינו הטנק או הטיל (גיל או חתול שמיל).

אם לפורום הזה קוראים צבא ובטחון, אני גורס שהמרכיב המכריע בבטחון הלאומי הישראלי הוא החינוך, כי דורות של לוחמינו הצליחו הודות לכך שחונכו ליזום, לאלתר, להיות חברים ואחים לנשק, לתרום ולעזור.

אם נדמה שבזמן האחרון הכח המניע הזה נחלש, נראה לי שמותר בפורום צבא ובטחון לדבר גם על זה.

לא רק קוטר הקנה או מספר מאך של מטוס, לא רק כושר נשיאה של כטב"מ וכושר חדירה של רש"ק.

האיש שמפעיל כל כלי וכלי, האיש שעוזר לאיש השני. מה מניע אותם? האם אנחנו צריכים להניח שהדלק לשכבת הלוחמים והמשרתים בצבא הוא בלתי-נגמר?

ומה עם חינוך שיגרום למי שלא מתאים להיות לוחם או איש צבא לרצות ולתרום ולעשות למען הקהילה והאומה שבה הוא חי?

הרי אם לצה"ל יש תקנים ל-X אנשים ומחזור גיוס יולי 2007 מסתכם ב-X+3800 איש, לא נרצה אותם עוזרים בבתי חולים? בתי אבות? חקלאות? תנועות נוער? אמנות וספורט? יישובים מתקשים?
האם לא נכון שזוהי גם תרומה לחוסן הלאומי, ללכידות חברתית ולכן לבטחון הלאומי?
אני מאמין שכן.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:10

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר