14-11-2007, 05:25
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי moco10 שמתחילה ב "תגובה מאוד איטית לאתרים עם פורטים חריגים דרך ברק"
מסייג את דברי: כל מה שנאמר כאן הוא לכאורה, ואינו בהכרח נכון. אין להסתמך על דברי כאמת מוחלטת ויש לבדוק את הדברים לבד....
היית יכול פשוט לשאול פה / לחפש בפורום. על פניו, ברק מתעדפים תעבורה בפורטים של HTTP על פני כל תעבורה אחרת. מה שאומר שכשהקווים שלהם סתומים (מצב שכנראה נכון רוב שעות היממה) - הפורטים של HTTP יקבלו עדיפות על הפורטים שהם לא. כלומר אם יש מספיק תעבורת HTTP שרצה, כל תעבורה אחרת, פשוט לא תהיה לה הזדמנות לעבור על הקווים (timeout). כשהקווים עמוסים לקראת סתומים לגמרי, תרגיש באיטיות, כי מנגנון השליחה מחדש של TCP יצליח בסופו של דבר לדחוף את הפאקט שהוא מנסה לשלוח בזמנים שבהם הקווים התפנו קצת.
כל מה שאני אומר לעיל - מניסוי וטעייה/תהייה/תעייה. חברת ברק הכחישה מאז ומעולם את העובדה שהם מבצעים משהו כזה. ישנן עדויות כאן בפורום של אנשים שהצליחו לשכנע אותם לעבור לטווח כתובות IP שהם לא עושים עליו את התיעדוף הזה (בלי שהם מודים בזה שהם עושים אותו...) - ואז הבעייה נעלמה והמהירות נהייתה טובה...
לא ניתן להוכיח שהם אכן עושים את מה שאמרתי לעיל, משום שאין לך שליטה על ציוד התקשורת שלהם, ורק הם יודעים מה הם עושים. כל שאפשר לעשות הוא להסתכל על מבחן התוצאה, ולהשוות אותו עם ידע ברשתות תקשורת, ולהסיק לבד מסקנה (שאולי נכונה, ואולי לא...) לגבי הגורמים למה שרואים במבחן התוצאה. לדעתי האישית, זה נראה כמו נסיון להשאיר את הקווים קטנים יותר, לגבות מחיר רגיל, לומר ללקוחות שהם סתם מקשקשים, ובסופו של דבר, להראות רווחים נאים יותר בסוף השנה עבור המשקיעים. (כשר אבל מסריח. אני בכלל לא בטוח שיש לי בעייה עם זה שהם עושים את זה. ייתכן מאוד שזו זכותם המלאה, ויש צדקנים שיגידו שזה אפילו טוב, כי המטרה היא הרי לחסום תעבורת P2P - אבל גם במקרה הזה - למה לא להגיד ללקוח את זה - שידע שזו מדיניות החברה - נכן שהוא ירצה לעבור למתחרה שלא עושה את זה - אבל זה בעייה שלכם שהחלטתם שזה מה שאתם עושים - הלקוח יבין בסופו של דבר מי האשם בסיפור - ולקוחות נוטים לא לחזור אל נותן שירות ששיקר להם / מרר להם את החיים... כך שאני באמת לא מבין את הקונספט של לבצע הגבלה ולהכחיש שהיא קיימת - ההגבלה עצמה פוגעת בחברה - והשקר פוגע בחברה לטווח ארוך. ושוב אני מזכיר ואומר - יכול להיות מאוד שהכל עורבא פרח, ושכל מה שהמתלוננים כותבים כאן בפורומים - זה בכלל עובדים של חברות מתחרות. יכול להיות מאוד. אני כן יכול להעיד שאני באופן אישי ראיתי את הבעייה הזאת במו עיני... אבל אני מקרה אחד, ואין להשליך מכך.)
עובדה אחת שכן בטוחה - כל מי שסיפר על בעייה כזו כאן בפורום, ועזב את ברק לטובת בזק בינלאומי, נעלמה הבעייה שלו - למרות שברק טענו שהבעייה במחשב/במודם/בקו/בכל דבר אחר שהוא לא הם... הבעייה היא שבדיוק השבוע התפרסמה הודעה בפורום של מישהו בבזק בינלאומי שמראה (אלא אם כן זו תקלה זמנית) - לפחות לכאורה - שאולי גם הם מתחילים לנקוט בטקטיקה דומה, מה שיהיה די עצוב אם זה נכון, כי זה אומר שכבר כל הספקים בארץ עושים את זה (זו התוצאה העגומה של שוק פתוח שהפך לטריפל-פול בגלל אוזלת ידו של הממונה על ההגבלים העסקיים - כמו שחברות הסלולר מתאמות מחירים וטקטיקה - עכשיו קורה גם באינטרנט הישראלי)...
|