לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2007, 12:48
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
האם בת 17 צעירה מכדי להינשא?

הצעת החוק להעלאת גיל הנישואים מ-17 ל-18 מעוררת ויכוח בין אלה המתנגדים לה, שטוענים כי לא הוכח שנישואי קטינות נדונו לכישלון, לבין תומכיה, שטוענים כי קטינות שנישאות נפגעות פיזית ונפשית.

היום (ג') מתקיים בכנסת כנס מיוחד בנושא השאת קטינות, לקראת הצעת החוק שיעלו מחר חברי הכנסת זהבה גלאון (מרצ-יחד) ומיכאל מלכיאור (עבודה) לקריאה טרומית.

מתנגדי הצעת החוק טוענים כי גיל 17 הוא גיל די מבוגר לנישואים. מפלגת ש"ס, ששריה התנגדו להצעה, טוענת כי "הגיל הקיים עונה על הצורך באיזון בין בגרותו של אדם לבין ההכנה לקראת הנישואים והוספת חינוך תייצב את הסיכוי לנישואים".

תופעת נישואי קטינות שכיחה בישראל במיוחד בקרב אוכלוסיות של העדה הגרוזינית, קהילת ברסלב, העדה הקווקזית ובמגזר הערבי. עו"ד סוניה בולוס מהאגודה לזכויות האזרח חיברה עבור חברי הכנסת מסמך, בו נטען כי "תופעת נישואי קטינות קשורה קשר הדוק לתפישות סטריאוטיפיות שעל פיהן מקומה הטבעי של האשה הוא בבית והתפקיד העיקרי שלה הוא לידת ילדים וגידולם".

בולוס מציינת, כי "זוגות רבים שבהם האשה נישאה בהיותה קטינה, נקלעים לקשיים גדולים וחלקם הגדול של הנישואים האלו עולה על שרטון (...) נישואים בגיל צעיר פוגעים בבריאותה הפיזית והנפשית של הקטינה. ברובם המכריע של נישואי קטינות הנערה נכנסת להריון בסמוך לעריכת טקס הנישואים".

מנגד, בש"ס מחזיקים בחוות דעת משפטית שקובעת, כי "יש להותיר את המצב על כנו, שינוי חקיקה הוא לא הדרך שראוי לבצע באמצעותה את שינוי המצב. במקום להשקיע מאמצים בחיפוש פיתרון מתחת לפנס ראוי להשקיע עבודה חינוכית בהכנה לקראת הנישואין".

לא ברור כמה קטינות מתחתנות בישראל בכל שנה. באגודה לזכויות האזרח מציינים, כי "קשה לאמוד את ממדיה של התופעה מכיוון שבמקרים רבים הנישואים נערכים באופן לא רשמי והם נרשמים בשלב מאוחר יותר, כשהנערה כבר בת 17".

"מצטערת על האפשרויות שהתפספסו"
לירון (שם בדוי), בת 22 ממרכז הארץ, התחתנה בגיל 17 והתגרשה לפני כשנה וחצי. לירון, שהגיעה ממשפחה דתית וחזרה לפני כשנה בשאלה, סיפרה כי הנישואים היו עבורה הדרך היחידה ליציאה לעצמאות. "תמיד רציתי לצאת שלא יגבילו אותי וזו הדרך היחידה שראיתי. היום אני מבינה שזה לא פותר שום דבר".

לדברי לירון, אם לילד בן שנתיים, בתחילת הנישואים היא היתה מאושרת מהעצמאות שקיבלה, אך במהרה הבינה שבן הזוג שבחרה לא מתאים לה והיחסים ביניהם הידרדרו עד כדי גירושים. "לא לקחתי בחשבון את האופציה שאני יכולה להישאר לבד עם הילד, יש הרבה דברים שאני לא יכולה לעשות עכשיו, אם בכלל. הייתי רוצה לעשות צבא וללמוד, לבלות ולנסוע לטייל, אבל היום אני מוגבלת מהבחינה הזאת", סיפרה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3473540,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-11-2007, 07:49
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
חוק אנטי-דתי בעליל, שרק יזיק לכל עם ישראל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "האם בת 17 צעירה מכדי להינשא?"

החילונים עושים את זה בלי נישואין. החוק הזה יעשה אפלייה ברורה וחדה לחרדים, שזה בלתי נסבל.

אני מכיר בחור חרדי שלפני כמה שנים - בגיל 17 התחתן עם בחורה בגיל 20, יש להם כבר ילדים ושניהם מאושרים.

יש לנו גם בעייה דמוגרפית חמורה, בנוסף לה רצחו לנו 6 מיליון יהודים בשואה, וצריכים להגדיל את הילודה היהודית. הערבים בין כה שמים פס על החוק. נהפוך הוא: אם זה יהיה לא חוקי, האם תהיה חד-הורית ותקבל עוד יותר כסף מהממשלה.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 21-11-2007 בשעה 07:54.
ישן 21-11-2007, 12:34
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
אז אתה נגד יחסי מין עד גיל 18 גם לחילונים?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "כמה הערות:"

1. לא יקרה כל נזק אם החרדים יתאפקו עוד שנה. גם אם רוצים לשמור על קדושת חיי המשפחה.

ת: אז אתה נגד יחסי מין עד גיל 18 גם לחילונים?

2. רוב בנות ובני ה17 שמתחתנים לא עושים את זה בגלל אהבה גדולה. במקרה הטוב המשפחה מפעילה מכבש של לחצים, ובמקרים היותר גרועים כופים ממש את הנישואים על הבחורה. החוק בא להגן ממצבים כאלו.
ת: 1. כתבת שקר "במקרה הטוב"? לא נכון, יש מקרים. 2. דווקא בגיל 40 ומעלה יש הרבה יותר שעושים את זה בגלל כסף וממניעים כלכליים. 3. נערים חילונים שמקיימים יחסי מין עם ילדות צעירות, בהרבה מקרים הם מטילים מכבש לחצים על הילדות. הלחץ שמטילים נערים פי כמה יותר חמור מאשר הלחץ של ההורים של הילדה שבסופו של דבר מעוניינים בטובת הילדה ולא בטובתם הם.

3. הטיעון של השואה לא עומד היום. הדור הרביעי מגיע היום לגילאי 17-18, ובשבילם השואה היא הסטוריה עתיקה. נכון שזה נורא ואיום,ונכון שחייבים לזכור. אבל הזמן עושה את שלו.
ת: למרות שכבר עברו כל כך הרבה שנים, מספר היהודים בעולם לא חזר למספר שהיה לפני השואה.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 21-11-2007 בשעה 12:46.
ישן 21-11-2007, 12:51
  ציבי ציבי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.03
מה עניין ביל יחסי המין לגיל הנישואין?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "אז אתה נגד יחסי מין עד גיל 18 גם לחילונים?"

חילוניות אינה חלק מהחירות המינית. יש חילונים וחילוניות שמתירים לעצמם חופש מיני ויש שאינם. בעולם החרדי נוח לחשוב כי החילונים שקועים בהילולה מינית מתמשכת. היום אני כבר מבוגר לכך, אבל בצעירותי חיפשתי את מוקדי ההילולה המינית שהעולם החרדי מדבר עליה, ולא מצאתי.
השאלה בנושא הנישואין בגיל צעיר אינה באה לענות על הצרכים המיניים של המתבגר. יש כאן עניין של בשלות מנטלית. גם אם הבחורה כבר בשלה פיזית להוליד ילדים, עדיין חסרה לה בשלות שכלית. אגב, זה נכון גם לגבי גברים.
עובדים סוציאלים טוענים כך, אנשי מדע טוענים כך.
נישואין מוקדמים לא מובילים בהכרח לאושר. הסטטיסטיקה מאשרת זאת. הבעיה עם הנישאים בגיל צעיר היא שהם משתייכים לקבוצות חברתיות סגורות ומסרבים לראות את המציאות.
אם אתה משתייך לקבוצה חרדית כלשהי, הרשה לי להציע לך כיצד לבדוק טענה זו.
גש לבית מרקחת המצוי בשכונה חרדית ונסה לברר מה מחזור מכירת כדורי הפרוזק, או דומיו. ע"פ השוואה עם שכונה שאינה חרדית תוכל לדעת אם צדקתי או לא.
נ.ב. - אני מניח שאין הרבה סיכויים שהצעתי תקרום עור, משום שקשה להאמין שתקבל נתונים אמיתיים מבית מרקחת. על כל פנים מי שהצליחו להגיע לנתונים (דרך הספקים של בתי המרקחת) טוענים שיש עליה מתמדת בצריכת הפרוזק ודומיו בחברות החרדיות והערביות. המחקר הוא מלפני כשנתיים ויש בו נקודה נוספת. גם בידואיות החלו לצרוך כדור זה.
ישן 21-11-2007, 12:56
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
קודם כל,אתה צריך לדעת שאני בת :-)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "אז אתה נגד יחסי מין עד גיל 18 גם לחילונים?"

1. דעתי האישית היא שלא צריך לקיים יחסי מין לפני גיל 17-18. הסיבה היא שצוואר הרחם של הבחורה עדיין לא הגיע למלוא גודלו, ולא מסוגל לספק הגנה נאותה מפני זיהומים. למרבה הצער, הגיל שאפשר להתחיל יורד בכל שנה, והיום זה כבר לא נדיר למצוא ילדים וילדות בגיל 12 עם ניסיון. מה בוער להם כל כך? תשאל אותם.
2. סעיף2 לא ברור לי בכלל. אני מדברת על נערות בנות 15-16, ממגזרים מסוימים, שההורים שלהם מכריחים אותם באיומים להתחתן. במקרים קיצוניים זה מסתיים ברצח של האומללה שהעזה לסרב. רוב בני ה40 הם עצמאים לגמרי, וקשה מאד לכפות עליהם דברים כאלו. אתה מדבר על מקרים של ג'יגולו צעיר שרוצה להתחתן עם אלמנה עשירה בשביל הכסף? זה ממש לא דומה.
3. מספר היהודים בעולם הולך וקטן בגלל נישואי תערבות ולא בגלל ההשמדה השיטתית בזמן מלחמת העולם השניה. אני,בכך מקרה, מעדיפה את העם היהודי קטן ואיכותי. ונניח שיהיו 60-70 מיליון יהודים בעולם. מצבינו יהיה יותר טוב?

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 21-11-2007 בשעה 12:59.
ישן 21-11-2007, 14:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

את צודקת, אבל החוק לבדו לא יצליח לעצור אותן. זה עניין חינוכי, שדורש טיפול במישור הזה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי poli1 שמתחילה ב "בהחלט כן"

יש מגזרים שלמים שמעודדים חתונות בגילאים צעירים עד כדי אבסורד (ערבים וחלק מהחרדים). החוק
יכול למנוע מהם רישום כנשואים, אבל אל טקס פרטי שלא ידווח למדינה ובסיומו הצעירה תהיה בדיוק
באותו מצב כאילו נישאה.
הטיפול בתופעה צריך להיות בהקשר חברתי רחב יותר, של הבהרה שתופעות נוסח המאה 15 לא
תיסבלנה פה. למרבה הצער, בגלל סיבות הקשורות בפוסט מודרניזם בכלל וברצון להיות פוליטיקלי
קורקט, זה לעולם לא יקרה. ה"רגישות התרבותית", והפחד מהצבעתן של החמולות נגד המחוקק
שיעז להעלות על דל שפתיו חוק שכזה, ימנעו כל סיכוי שדבר שכזה יקרה אי פעם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:05

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר