לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-11-2007, 13:56
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
כללי ברק: ארה"ב מפירה זכויות אדם

נשיא בית המשפט העליון לשעבר ברק אמר כי בניגוד לישראל בה בית המשפט מגן על זכויות האדם, בארצות הברית עושים דברים שלא יעשו. בנושא הפרדת הרשויות, הוא אמר: "אם שמים סימן שאלה על מי שמנהל את הרשות השופטת - המשמעות שהממשלה מנהלת אותה ואז אין דמוקרטיה"

אבירם זינו
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]
פורסם: 24.11.07, 13:20

נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרון ברק, השווה היום (שבת) בין מצב זכויות האדם בישראל לזה שבארצות הברית. הוא אמר כי בית המשפט העליון מגן על זכויות האדם בישראל, בניגוד לנעשה בארצות הברית.

בכנס הפורום למשפט וחברה של מכללת נתניה, שנערך במלון נווה אילן, אמר ברק: "האמריקנים נתפסו עם המכנסים למטה אחרי ה-11 בספטמבר. האמריקנים עושים דברים שלא יעשו. אני חושב שיש שם הפרות של זכויות אדם שלא יעשו והם עוד יצטערו על זה וישלמו על כך פיצויים. לא כן אנחנו. משום שבית המשפט העליון הכין את הכלים. הוכנו הכלים להתמודדות עם המציאות הזו שלצערנו היא לא רק 11 בספטמבר. הכנו כלים שמגנים על זכויות האדם גם בתקופת שלום וגם בתקופת מלחמה".

הוא לא פספס את ההזדמנות לתקוף את שר המשפטים, דניאל פרידמן. ברק: "אני והנשיא שמגר, שזה יחד בערך 20 שנה שמרנו במיוחד מכל משמר שלא תהיה התערבות. היו לי ששרי משפטים שהיו לי קשים מאוד. אבל אף פעם לא נשברו הכלים, משום שגם אני וגם שר המשפטים הבנו שמערכת היחסים בינינו חשובה יותר מאגו של כל אחד".

לגבי הפרדת הרשויות, אמר השופט בדימוס ברק: "אין דמוקרטיה בלי הפרדת רשויות, אין דמוקרטיה בלי רשות מחוקקת, אין דמוקרטיה בלי זכויות אדם. אני נזעקתי ברגע שהממשלה שאלה את נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, איפה כתוב שהיא מנהלת את מערכת בתי המשפט. באותו רגע אני נזעקתי משום שבאותו רגע מה שקרה הוא שגדר הביטחון, בין הרשות השופטת לרשות המבצעת נבקעה. משום שאם שמים סימן שאלה על מי מנהל את הרשות השופטת המשמעות היא שהממשלה מנהלת את הרשות השופטת וברגע שזה קורא אין עצמאות לרשות, ואז אם אין עצמאות - אין דמוקרטיה".

לכתבה המלאה

אהבתי
ציטוט:
"אם שמים סימן שאלה על מי שמנהל את הרשות השופטת - המשמעות שהממשלה מנהלת אותה ואז אין דמוקרטיה"
ואם שמים סימן שאלה על מי מנהל את הממשלה - המשמעות שהרשות השופטת מנהלת אותה ואז אין דמוקרטיה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר