28-11-2007, 02:55
|
 |
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
אופנת המחאה הקרבית: חולצות "אני לא משתמט"
שלושה לוחמים מכרו כבר למעלה מ-2000 חולצות הנושאות את הכיתוב • לדבריהם, פנו אליהם גם חברות פרטיות המעוניינות להפיצן באופן מסחרי • "הגיע הזמן שאנשים יתביישו להיות משתמטים, ולא שאנחנו, החיילים, נרגיש פראיירים"
אורי טל, "במחנה"
שלושה חיילים שמאסו בתופעת ההשתמטות משירות בצה"ל החליטו לקחת את הנושא לידיהם ולצאת במחאה מקורית. השלושה, כולם לוחמים, הדפיסו חולצות הנושאות את הכיתוב "אני לא משתמט", והחלו למכור אותן לכל דורש בעלות הייצור שלהן. לדבריהם, נמכרו עד כה למעלה מ-2000 חולצות.
"אי-אפשר לצאת מנקודת הנחה שאם אני לא אשרת, מישהו אחר יעשה את זה במקומי", אמר רב"ט אסף רובין, אחד מהשלושה, המשרת כנהג טנק בחטיבה 401. "אנחנו מקווים להחזיר את הבושה ללחיים. הגיע הזמן שאנשים יתביישו להיות משתמטים, ולא שאנחנו, החיילים, נרגיש פראיירים", הוסיף סמל ברק ברעם, מ"כ טירונים בגדוד 932 של חטיבת הנח"ל, גם הוא מיוזמי המהלך.
הצורך במחאה מאורגנת עלה לאחר שהשלושה בילו סוף שבוע משותף בבית. "חבר שלנו, שלא התגייס, הציע לנו לצאת איתו בערב לפני החזרה לבסיס", סיפר סמל ברעם. "אמרנו שאנחנו לא יכולים, כי הרי יש צבא, והוא אפילו לא חשב שזה יכול להיות בעייתי. אחרי זה, פשוט חשבנו שהגיע הזמן למחות. הרעיון עלה בצחוק, אבל עם הזמן הוא נראה יותר ויותר נכון".
להמשך קריאה לחץ כאן

|