לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-12-2007, 12:27
  eladzazon eladzazon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.02.05
שאלה [שאלה] רשת אלחוטית + רשת מקומית (החלטתי לגשת לאנשים שיודעים)

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות
אני היום מתחבר לרשת שלי בכבל רשת פשוט למודם.
המחשב השני מתחבר ב USB למודם.

ויש לי מכשיר WIFI שהוא בעצם PSP שמתחבר לאינטרנט אלחוטי, אבל בגלל שאין לי אז הוא לא יכול להתחבר

ראיתי וקראתי קצת

הגעתי לדבר הזהכרטיס רשתוEW7317UGוEdimax
פרוטוקול תקשורת אלחוטית: 802.11b , 802.11g , סוג החיבור: USB 2.0 , מיקום: נישלף , איפיון מיוחד: אלחוטי , מותג: Edimax
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=403087

אממ ורציתי לדעת איך זה עובד, אני יכול בעצם להגדיר שמצד אחד אני מתחבר לאינטרנט דרך המודם שלי הביתי בחיבור רשת כרגיל, ומצד שני לשדר אינטרנט אלחוטי דרך הכרטיס האלחוטי הזה למחשב אחר \ למכשירי WIFI PSP?

המודם שלי אינו אלחוטי ואין לי כוונה לקנות מודם אלחוטי.

אגב, אם אני יקנה כמה כרטיסים כאלה לכל המחשבים בבית (3) זה מומלץ? או שעדיף להעביר כבל (כי זה לא סיפור כזה גדול פשוט אני חייב לקנות נתב בשביל זה, הנתב שלי נדפק)

שווה לקנות נתב חדש או כזה כרטיס לכל המחשבים (המרחק ביניהם לא גדול, חדר סמוך.

אלעד
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-12-2007, 14:09
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
תלוי אם ה-PSP יכול לעבוד במצב Ad-Hoc.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eladzazon שמתחילה ב "[שאלה] רשת אלחוטית + רשת מקומית (החלטתי לגשת לאנשים שיודעים)"

הסבר קטן: ברשת אלחוטית ישנם 2 מצבי פעולה: הראשון הוא מצב רגיל בו יש ראוטר אלחוטי (או Acces Point אלחוטי) שלעומתו עובדים מכשירים עם כרטיס רשת אלחוטי.המצב השני הוא כאשר אין ראוטר אלחוטי ואז כרטיסי הרשת האחלוטיים יכולים לדבר בינם לבין עצמם בצורה ישירה.

אם ה-PSP תומך במצב עבודה של AD-HOC אז בהחלט אתה יכול להתקין כרטיס רשת אלחוטי על המחשב המחשבים, לקנפג אותו לעבוד במצב AD-HOC, להפעיל את מנגנון שיתוף האינטרנט על כרטיס הרשת האלחוטי ואז ה-PSP יוכל לקבל אינטרנט דרכו.

קח בחשבון שבחיבור כזה אין לך אבטחה או הצפנה של הנתונים, לכן מומלץ לוודא שלא מופעל לך על המחשב המארח אפשרות של שיתוף קבצים ותיקיות המנותב לכרטיס הרשת האלחוטי על מנת שלא כל שכן עם לפטופ יוכל להכנס לך למחשב.

כמו כן, זמינות האינטרנט ב-PSP תהיה תלויה במחשב המארח (זה עם כרטיס הרשת האלחוטי). במידה והמחשב יההי כבוי, תקוע, עמוס בצורה חזקה או סתם עושה RESTART, הדבר ינתק את ה-PSP מהאינטרנט.

אפשרות אחרת היא לרכוש ראוטר אלחוטי:
http://www.zap.co.il/models.asp?Sog...4&orderby=price

ההפרש במחיר הוא לא גדול ואז צורת החיבור שלך תהיה:
ראוטר מחובר למודם בכבל רשת.
מחשב א' מחובר לראוטר בכבל רשת
מחשב ב' מחובר לראוטר בכבל רשת
PSP מחובר לראוטר אלחוטית.

היתרונות בחיבור שכזה הם:
א) תוכל להגדיר הגנות והצפנות על הרשת האלחוטית כדי שלא כל אחד בסביבה יוכל לחדור אליה.
ב) האינטרנט יהיה זמין לכל ההתקנים המחוברים בלי תלות אחד בשני. ה-PSP יוכל לקבל אינטרנט גם אם שני המחשבים יהיו כבויים.
ג) תהיה לך רשת בין שני המחשבים. כלומר, תוכל לשתף תיקיות,קבצים ומדפסות בין שני המחשבים (תוכל לגשת ממחשב א' לתיקיה של מחשב ב', או להדפיס ממחשב א' במדפסת המחוברת למחשב ב').

ישן 17-12-2007, 13:05
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
תמיד שמח לעזור :)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eladzazon שמתחילה ב "אוקיי נתחיל בתודה רבה על..."

אתה מחבר את הראוטר ישירות למודם הכבלים הרגיל ואת כל המחשבים אל הראוטר.
כמו בתיאור השני שלך:
http://img110.imageshack.us/img110/672/1234fs1.jpg

לרוב הראוטרים האלחוטיים יש גם אפשרות לתפקד כמו ראוטרים קווים, וברוב המקרים יש להם כ-4 יציאות רשת.
את המחשבים הנייחים אתה יכול להחליט אם אתה מחבר בכבל רשת לראוטר, או, במידה והם נמצאים רחוקים או מסיבה כלשהי לא ניתן להעביר כבל אפשר לרכוש להם כרטיס אלחוטי.

מבחינת חברת הכבלים אתה לא צריך לבצע שום דבר. הם לא תומכים בראוטרים או מתעסקים איתם, התפקיד שלהם נגמר ברגע שהמודם עובד כמו שצריך, ולא משנה מה אתה מחבר אליו.

לגבי ספקית האינטרנט, גם כאן אתה לא צריך לבצע שום שינוי מבחינת הספקית, אולם צורת החיבור שלך לאינטרנט תשפיע על צורת כיוון הראוטר.
אם אתה מחובר בחיבור עם חייגן (כלומר, על המחשב אתה צריך להפעיל תוכנת חייגן עם שם משתמש וסיסמה) אזי אתה צריך להגדיר זאת בראוטר שהוא יחייג בשבילך.

אם אתה מחובר בחיבור ללא חייגן (בגלל שאמרת שאתה מחבר את המודם לשני מחשבים בו זמנית, אחד דרך כרטיס הרשת והשני דרך USB והיות ורוב ספקיות האינטרנט חוסמות אפשרות של להתחבר יותר מפעם אחת בו זמנית עם חייגן, הייתי מהמר שאתה נמצא בחיבור ללא חייגן בבזק בינ"ל), אתה פשוט צריך להגדיר לראוטר לקבל אינטרנט (נקרא הרבה פעמים DYNAMIC IP) בלי שום הגדרה מיוחדת ופשוט לגלוש.

מה שכן, אם אתה מתקין ראוטר אלחוטי חשוב להשקיע את הזמן המינימלי על מנת להפעיל בו הצפנה, כדי שהשכנים החביבים שלך לא יגלשו על חשבונך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:01

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר