לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-12-2007, 01:15
  desup desup אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.07
שאלה לעוברי גיבוש חובלים

שלום

רציתי לשאול לגבי המגמות בגיבוש חובלים. אני יודע שיש 3 מגמות, אלקטרוניקה, מכונה ושייט. עכשיו יש לי כמה שאלות לגבי זה והגיבוש. הבנתי שבגיבוש עצמו כבר מחלקים למגמות את כל האנשים שעוברים אותו בהצלחה, עכשיו אפשר לשנות מגמה? נגיד אם בגיבוש אמרו לי שאני אלך לאלקטרוניקה ואני רוצה מאוד שייט, זה אפשרי לשנות?
השאלה השניה היא גם חובל אלקטרוניקה ומכונה, נחשב למפקד ספינה? והאם יש הבדל ביניהם לבין חובלי מגמת שייט מבחינת הדרגה? (אם זה כן מפקד מדור)
השאלה האחרונה יש לי גיבוש בערך עוד חודשיים, אני מאוד מקווה לעבור ורציתי לשאול אם אנשים שעברו יודעים מה מחפשים בשביל כל מגמה? על סמך איזה קריטריונים יכניסו למגמת שייט ועל איזה לאלקטרוניקה? אם אני צריך להתבלט במשהו ספציפי בשביל זה? אני פשוט מאוד רוצה מגמת שייט כי ממה שהבנתי זה יותר מושך אותי.

בתודה שחר

נערך לאחרונה ע"י desup בתאריך 12-12-2007 בשעה 01:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-12-2007, 02:46
צלמית המשתמש של e13290
  e13290 e13290 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי desup שמתחילה ב "שאלה לעוברי גיבוש חובלים"

הלן,

הייתי בגיבוש חובלים של ה4.11 ועברתי לאלקטרניקה. את כל הדברים שאני אומר אני אומר על סמך דברים שנאמרו לי בגיבוש ע"י המפקדים ולא על סמך ידיעה מוחלטת אז קח את זה בעירבון מוגבל.

החלוקה למגמות הולכת ככה: בסוף הגיבוש יש לך ראיון עם המילואימניק שלך. אם אתה רוצה להגיע לאחת המגמות המקצועיות של הקורס (מכונה או אלקטרוניקה) אתה צריך להביע את רצונך בפני המילואימניק (חשוב לזכור להגיד לו את זה!). אם תמצא מתאים תזומן לראיון אם ראש מדור אלקטרוניקה של קורס חובלים (רס"ן).
בראיון הוא שואל אותך עלייך, על התחביבים שלך ואת ציונך בבית הספר. בסוף הגיבוש אתה עובר למגמת שייט ואם הועדה מוצאת אותך מתאים אתה מתקבל לאחת המגמות. אני מאוד רציתי להגיע למגמת אלקטרוניקה ומבחינת המקצועות בבית הספר אני דיי מתאים (פיזיקה, מחשבים, מתמטיקה ואנגלית 5יח"ל), ובנוסף הראיון הלך לי דיי טוב...

אי אפשר לעבור מגמות במהלך הקורס כי החיל ממלא מכסות מסוימות שהוא מקבל אנשים אחרי הגיבוש, אבל זה צה"ל ותמיד יש יוצאי דופן.

בוגר קורס חובלים במגמת מכונה או אלקטרוניקה הופך למפקד מחלקת אלקטרוניקה או מכונה. עקרונית אתה לא יכול להיות מפקד סטי"ל אם אתה לא בוגר שייט אבל אם תרצה בעתיד להתקדם בחיל הים יש הסבות (לראייה, מפקד החיל הנוכחי היה צ'יף מכונה).
כעיקרון אם אתה לומד מגמות ראליות ויש לך ציונים גבוהים יקחו אותך לאלקטרוניקה או מכונה. בשביל להתקבל לשייט תפציץ בגיבוש ואם אתה מגיע לראיון תגיד שלא מעניין אותך להגיע למכונה או אלקטרוניקה ואתה מעדיף ללכת לשייט. לא יקחו אותך בכוח.

אם יש לך עוד שאלות, שוט.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 12-12-2007, 10:35
  desup desup אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.07
תודה ושאלה נוספת
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי e13290 שמתחילה ב "הלן, הייתי בגיבוש חובלים של..."

קודם כל תודה רבה על כל מה שאמרת זה עזר לי להבין פה את הדברים יותר נכון, תראה לי בתכלס, יש לי ממוצע ציונים יחסית גבוהה ואני לומד פיסיקה ומחשבים 5 יחידות ואנגלית ומתמטיקה ב-5 יחידות, ככה שלפי מה שאתה אומר הסבירות שיקחו אותי למכונה\אלקטרוניקה גבוהה. עכשיו בטוח יהיה לי ראיון עם מילואימניק שאוכל להגיד לו שאני רוצה שייט?
דרך אגב מה מיוחד במגמות המקצועיות, שלא בשייט ומה מיוחד בשייט? תוכל לפרט קצת על זה?
אני מאוד מקווה לעבור את הגיבוש בהצלחה ואם כן אני כבר רוצה שזה יהיה למגמה שאני הכי ארצה פשוט אין לי הרבה מידע על כל אחת מהמגמות. גם אם תוכל להביא לי קישור או להסביר לי איזה מיומנות וידע צובר כל חובל בכל אחת מהמגמות קורס חובלים אשמח לדעת.
רציתי גם לדעת בראיון עם המילואימניק שלך איזה שאלות הוא שואל אותך?

בתודה שחר

נערך לאחרונה ע"י desup בתאריך 12-12-2007 בשעה 10:43.
ישן 12-12-2007, 12:09
צלמית המשתמש של e13290
  e13290 e13290 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי desup שמתחילה ב "תודה ושאלה נוספת"

את זה אתה צריך לשאול מישהו שנמצא כבר בקורס. תראה, כל מגמה מכשירה אותך לתפקיד שונה. אותי אישית משכה התעסקות עם מכ"מים ועם ל"א ולכן רציתי להגיע לאלקטרוניקה. אין חומר מקיף על המגמות באינטרנט. דבר עם אנשים שהיו\נמצאים בקורס.

עזוב, תתרכז באיך לעבור את הגיבוש ולא איך להגיע למגמה המועדפת עלייך. הידע שלך על כל מגמה הוא כלכך קטן שאין לך באמת מושג מה אתה רוצה.

ולגבי השאלות: אני לא זוכר במדויק. שאלות כלליות עלייך, איך היית בגיבוש, איפה היית טוב ואיפה פישלת. הוא שואל למה מגיע לך להיות בקורס חובלים, ומנסה עד כמה אתה באמת רוצה להגיע לקורס (שואל אותך שאלות על יחידות אחרות שרשמת בדף שאתה מקבל). זהו פחות או יותר שיחה דיי קצרה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י e13290 בתאריך 12-12-2007 בשעה 12:16.
ישן 12-12-2007, 19:00
  C6W C6W אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי desup שמתחילה ב ":)"

קודם כל שיהיה לכם המון בהצלחה, אבל לצערי לא נהיה באותו גיוס. החבר'ה של ה4.11 מתגייסים עם הגיבוש של שבוע לפנינו ושבוע אחרינו, לא כולל האלה מהגדנ"ע שמתגייסים באוקטובר, איתם אתם תהיו.
בקשר למגמות, באמת שעד שאנחנו לא בקורס קשה לדעת על כל מגמה, בכלליות לא קשה לדמיין על מה זה מכונה, אלקטרוניקה זה לוחמה אלקטרונית ושיט זה הקצין נשק וניווט וכו'..
לבחור מאלקטרוניקה אולי אני טועה אבל נראה לי שמכונה ואלקטרוניקה לא יכולים להיות בדבורים, אבל כן בסטי"לים. המכונה ואלקטרוניקה הם חובלים לכל דבר בדיוק כמו שיט, יש הרבה חובלים בספינה. בסופו של דבר המפקד הראשי צריך להיות ממגמת שיט.
מויקיפדיה:

מגמות הקורס
הצוערים בקורס מחולקים לשלוש מגמות התמחות:
  • מגמת שייט: הכשרה לתפקיד קצין נשק, או קצין גילוי, ניווט וקשר בספינת טילים (סטי"ל) או בצוללת, או כמפקד דבור או דבורה (כלי הביטחון השוטף).
  • מגמת מכונה: הכשרה לתפקיד קצין מכונה ("צ'יף") בסטי"ל או בצוללת.
  • מגמת אלקטרוניקה: הכשרה לתפקיד קצין אלקטרוניקה בסטי"ל או בצוללת.

נערך לאחרונה ע"י C6W בתאריך 12-12-2007 בשעה 19:04.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:05

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר