12-12-2007, 02:46
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 13.11.05
|
|
הלן,
הייתי בגיבוש חובלים של ה4.11 ועברתי לאלקטרניקה. את כל הדברים שאני אומר אני אומר על סמך דברים שנאמרו לי בגיבוש ע"י המפקדים ולא על סמך ידיעה מוחלטת אז קח את זה בעירבון מוגבל.
החלוקה למגמות הולכת ככה: בסוף הגיבוש יש לך ראיון עם המילואימניק שלך. אם אתה רוצה להגיע לאחת המגמות המקצועיות של הקורס (מכונה או אלקטרוניקה) אתה צריך להביע את רצונך בפני המילואימניק (חשוב לזכור להגיד לו את זה!). אם תמצא מתאים תזומן לראיון אם ראש מדור אלקטרוניקה של קורס חובלים (רס"ן).
בראיון הוא שואל אותך עלייך, על התחביבים שלך ואת ציונך בבית הספר. בסוף הגיבוש אתה עובר למגמת שייט ואם הועדה מוצאת אותך מתאים אתה מתקבל לאחת המגמות. אני מאוד רציתי להגיע למגמת אלקטרוניקה ומבחינת המקצועות בבית הספר אני דיי מתאים (פיזיקה, מחשבים, מתמטיקה ואנגלית 5יח"ל), ובנוסף הראיון הלך לי דיי טוב...
אי אפשר לעבור מגמות במהלך הקורס כי החיל ממלא מכסות מסוימות שהוא מקבל אנשים אחרי הגיבוש, אבל זה צה"ל ותמיד יש יוצאי דופן.
בוגר קורס חובלים במגמת מכונה או אלקטרוניקה הופך למפקד מחלקת אלקטרוניקה או מכונה. עקרונית אתה לא יכול להיות מפקד סטי"ל אם אתה לא בוגר שייט אבל אם תרצה בעתיד להתקדם בחיל הים יש הסבות (לראייה, מפקד החיל הנוכחי היה צ'יף מכונה).
כעיקרון אם אתה לומד מגמות ראליות ויש לך ציונים גבוהים יקחו אותך לאלקטרוניקה או מכונה. בשביל להתקבל לשייט תפציץ בגיבוש ואם אתה מגיע לראיון תגיד שלא מעניין אותך להגיע למכונה או אלקטרוניקה ואתה מעדיף ללכת לשייט. לא יקחו אותך בכוח.
אם יש לך עוד שאלות, שוט.