לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2007, 15:16
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wayne שמתחילה ב "אחת הסיבות שבגללה אני חושש להתגייס"

ליעל את המערכת, לתת קצת אמון בחיילים, ולצ'פר את הרופאים.

קצת מאוחר מדי התחילו עם מסע הפרסום לעודד מלש"בים לגשת לעתודת רפואה (מי לא ראה את כל הפוסטרים של "רוצה להיות רופא קרבי?" בתל-אביב, הרצליה, וכו') ועכשיו יש מחסור ענק. ככה זה שרופא צריך לקבל עד 300 אנשים ביום. אין זמן ואין זין לעשות בדיקה כמו שצריך, ולכן הרופא כמעט תמיד יתן לך עצה\תרופה שאתה כצורך היית יכול לעשות לבד.

דלקת עניים? הנה לך, טיפות. כאב ראש? קח אספירין ועוף לי מהמשרד. בגלל המחסור באנשי מקצוע גם בדרך כלל יש חובש ש"ממיין" חיילים שכל מה שרוצים זה לראות רופא שיודע על מה הוא מדבר. ככה שמישהו שעבר קורס אלמנטרי של 3 חודשים מחליט אם אתה באמת חולה או לא.

מזכיר את החיילים במחסומים שמחליטים מדעת עצמם אם מישהו באמת חולה או לא, אם הערבי הזה סתם משקר או שאישתו באמת הולכת ללדת.

רק שבמקרה שלנו (חיילי צה"ל חולים שמבקשים טיפול) אין תירוץ ליחס.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-12-2007, 15:38
  גולבו כחולות גולבו כחולות אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.02
מניסיון מדובר בלא יותר משטות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wayne שמתחילה ב "אחת הסיבות שבגללה אני חושש להתגייס"

אני משרת זמן רב בצבא ומעולם לא נתקלתי בתופעות הנ"ל, לכל היותר מדובר בשטות של העיתנאי/ת.

יש בצבא רופאים מעולים, יש טיפול מצויין ולכל דורש וכל חייל מקבל סל שירותי טיפולים שבקופת החולים היה לוקח לו חודשים והרבה מנהלים בכדי לקבל.

לדוגמא, ניתוחים על ימין ועל שמאל בלי בחינה מדוקדקת מדי אם זה נחוץ, החייל מבקש החייל מקבל.
רופא מומחה על כל תלונה ולו הקלה ביותר - בזמן שירותי הצבאי ראיתי רופאים מכל הסוגים והמינים גם בבעיות פעוטות ביותר, אף פעם ואף אחד לא מנע ממני טיפול ולא עצר בעדי, רופאים וטיפולים שלא קיבלתי לאורך 18 שנות אזרחותי קיבלתי בקלות לאורך חודשים מעטים בשרות הצבאי(אורטופדים, נוירולוגים, רופאי עור, שמיעה, אלרגיה ועוד ועוד ועוד).
בנוסף כל חייל שממתין לתור יותר מ 3 שבועות יכול לשנות את ההפניה למרפאה אזרחית רק מה? אנשים חיים בסרט ! לצערי בטיפול מסויים שעברתי לקח לי חצי שנה להיפגש פעמים רבות עם רופאים צבאיים כדי להגיע לאיזושהיא נקודת מפנה ואחרי זה כשהופנתי כבר לגורמים אזרחיים שיטפלו בי לקח לי חצי שנה עד שזה קרה - מסקנה: בצבא טופלתי מהר יותר ובאופן מקצועי יותר !.

ואסור לשכוח ישנם המון חיילים שפונים על לא כלום לרופא בגלל שהם רוצים קצת חופש שקט מנוחה או איזה פטור, הרופא מקבל כל אחד במלוא הרצינות הראויה ובגלל זה נותן על כל בעיה הפניות, כך קורה שחייל שנכנס לרופא על זה שהוא "לא מרגיש טוב" יוצא עם 4/5 הפניות - בגלל זה נוצר עומס.

בכל אופן יש צורך לראות את התמונה בכללותה, חייל בצבא יכול לבצע עשרות בדיקות באופן חופשי וללא כסף (בדיקות דם, צילומים, סי טי, מיפוי עצמות ועוד ועוד) בדיקות ששוב באזרחות היה לוקח לו זמן רב הרבה יותר לבצעם ועל כל שעל היה צריך לשלם ולראות עוד רופא שיאשר.

זכור לי שפעם אחת באזרחותי נזדקקתי לבדיקות דם ורק לאחר ריב ארוך עם רופאה בכירה אושר לי לבצע את הבדיקות כיאילו מדובר בבדיקת די אנ אי יקרה, לעומת זאת בצבא ביצעתי בדיקות דם פעמים רבות על כל פעם שביקשתי או שנצטרכתי ללא כל שאלה או בעיה.

בקשר לחיילת, אז היא התעלפה אז מה ? זה אומר שהיא עומדת למות וצריכה תוך דקה להגיע לבית חולים ? לא, יכולה היא לחכות תחת השגחה רפואית לפינוי, אפשר לחשוב שאם היא הייתה מתעלפת בבית הייתה זוכה ליחס מקצועי וטוב יותר.

לסיכום אני לא אומר שהמערכת הרפואית הצבאית היא מושלמת אומנם הטיפול לחייל הוא מהטובים ביותר, שיחכו כל אלו שאומרים שלא ויגיעו לאזרחות ויאלצו להתמודד עם הבירוקרטיה ועם הסחבת שיש במערכת הבריאות האזרחית ואז הם ילמדו להעריך את זה הצבאית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:40

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר