לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-12-2007, 17:29
צלמית המשתמש של Fxtrage
  Fxtrage Fxtrage אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.09.06
שאלה DSLR חדשה

אני מתכנן טיול גדול לאוסטרליה בעוד כמה חודשים
וכחלק מההכנות לטיול הגעתי למסקנה שה300D הישנה והנאמנה שלי לא תעמוד בו
אומנם המצלמה עובדת והכל טוב ויפה אבל מתחילים להרגיש את הגיל. בין אם בחיי סוללה, תקלות שונות ורגעיות ובעיות בכפתור המחשף שהתחילו. (המצלמה עברה איתי 3 שנים של צבא וכו ככה שזה לא פלא...)
בכל מקרה.
אני צריך יעוץ לגבי מצלמה חדשה.
אין ספק שזו תיהיה DSLR.
תקציב יש, עד 13K.
מבחינת הדרישות. עדיפות *לקנון מכיוון שהעדשות האחרות שיש לי תואמות קנון ולכן הן לא נכללות בהוצאות (חוץ מעדשת 10-20 שתיהיה בקרוב )
רצוי בתקציב הזה להכניס גוף + עדשה טובה ה28-200 של סיגמא לא מבריקה במיוחד. למרות שכעדשת טיול היא נהדרת ומספקת גמישות גדולה.

אם אפשר רעיונות בצורה של קיטים שלמים.
גוף + עדשה אשמח מאוד לרעיונות
המצלמה הזו מיועדת לצילומי נוף, טבע "טיול" (לא הגדרה של סגנון צילום אבל מבינים לאן אני חותר). דגש צריך להיות על חוזק של הגוף מאחר והטיול הינו על גבי אופנוע.

תודה
עמית
* לא מקובע על קנון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-12-2007, 23:38
צלמית המשתמש של AmosBZ
  AmosBZ AmosBZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.07
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Fxtrage שמתחילה ב "עמוס מה ההבדל בין הניקון..."

אז עזוב פול פריים כי כמה שה-5D פצצה של מצלמה חסרים לה כמה חידושים.

אני הייתי אומר לך אתה רוצה להשקיע יש לך כס לך על ה - D300 לפי דעתי המצלמה הטובה בשוק כיום.
בתור שוות ערך לתוצעות.

אני אישית רוצה לקנות אחת במרץ. תקרא עליה בפורומים ובאתרי review, היא ממש, ממש, מתקדמת אחלה פוקוס מהירה בטירוף. אומנם לא פול פריים אך שווה כל שקל מכל אספקט שאפשר להסתכל עליו גם מחיר וגם ביצועים.

אני לא יודע מהקנוניסטים יגידו עכשיו על תריבו בגללי אבל.....

לפי דעתי ה - 40D, זה צעצוע, אני החזקתי אותה ביידים, היא יותר כבדה מהניקון ומרגישה כמו צעצוע, לא כמו מצלמה שאמורה כבר להיות מקצועית. הניקון D300 הרבה יותר מתקדמת ממנה, בחיישן הפיקוס הרבה יותר אזורים, הרבה הרבה פחות רעש ב-ISO הגבוה וכמו תמיד יותר חזקה.

נערך לאחרונה ע"י AmosBZ בתאריך 14-12-2007 בשעה 23:41.
ישן 15-12-2007, 15:28
צלמית המשתמש של RedHunter
  משתמש זכר RedHunter RedHunter אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל RedHunter שלח הודעה דרך MSN אל RedHunter Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי AmosBZ שמתחילה ב "טל אני יכול להגיד לך דבר כזה,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AmosBZ
טל אני יכול להגיד לך דבר כזה, זה בדוק שניקון רואות פחות מוסך, דבר בדוק זה משהו שגם הקנוניסתים הכי גדולים אומרים.

אין בעיה, אני רק אשמח לראות הוכחות לפני שאתה אומר דברים כאלה.

מי שמשתמש המון במצלמה שלו מגיע איתה למוסך, לקנון זה קורה יותר וחבל שדווקא שם הם נכשלות.

שוב, איפה כתוב שהן מגיעות יותר ל"מוסך" ואיפה כתוב ששם הן נכשלות? המצלמה שלי אצלי יותר משנתיים ופעם אחת לא הכנסתי אותה לתיקון.מלבד זאת, שמעתי על מקרה של מצלמת קנון ששרדה ב100,000 יותר קליקים מאשר מה שהיצרן הבטיח. ואני יכול לכתוב בדיוק כמוך ולומר שלא שמעתי על מצלמת ניקון שזה קרה לה.

עכשיו היה לבן דודי חבר שיצא אם עוד שני חברים לטיול בהרי ההימלאיה.

המצלמה של חבר של בן דודי מסוג קנון מתה אחרי 4 ימי טרק ממש אגרסיבי, והניקון שרדה עד חזרתה לישראל.

גם פה אני יכול לתת לך "דוגמאת נגד".
מכר שלי יצא לטיול באיטליה לפני כשבועיים עם חבר, באותו הזמן ירד הרבה מאוד גשם שם. המצלמה של חבר שלו (ניקון D80) נהרסה עוד ביום הראשון והמצלמה של המכר שלי (קנון 10D) שרדה עד סוף הטיול (שבוע וחצי). אגב, החבר שלו קנה 3 ימים אחרי זה מצלמת קנון.

המכלול הדיגיטאלי של קנון נכון להיום יותר טוב בכמה תחומים, כמו שאמרתי מקודם, אך מבחינת חוזק יש להם עוד מה ללמוד.

מחכה להוכחות שלך עדיין.. ולא רק לדוגמאות, כי גם לי יש כאלה..

התגובות שלי באדום..

www.talnitzan.co.il

ישן 15-12-2007, 20:27
צלמית המשתמש של AmosBZ
  AmosBZ AmosBZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.07
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי RedHunter שמתחילה ב "[QUOTE=AmosBZ]טל אני יכול..."

טל היקר.....

תסתובב בפורומים בחו"ל, תשאל המון צלמי חתונות, כאלו שיש להם קנון, הם יגידו לך שהם במוסך ורובם אף פשוט זורקים לפח וקונים חדש בשביל לא להסתכן. כי אין מה לעשות בחתונות צריכים ציוד אמין, שלא יפשל, כי אם יפשל תתכונן לתביעה.

אני כרגע בחופשת מחלה ארוכה, אך אני צלם לילה, צפון, אני אחד היחידים אם ניקון, כל הוותיקים אם קנון והדבר היחיד שהוסכם עליו, קנון באותה תקופה באמת אכלה את ניקון כמעט בכל היבט, אך היסכימו איתי שלקנון יש מחלה שהיא פגיעה הרבה יותר. אין מה לעשות סוג של ניסיון רב בבניה של מצלמות.

ואל תשווה לי טיול לאיטליה אם הרבה גשם, מול טיול להימלאיה, שתיקים ניזרקים, נחבטים ונרטבים משלג, אקלים מאוד רע לציוד אלקטרוני עדין, מכל סוג.

ואמרתי אני מאוד תומך ברוב המכלול הטכנולוגי של קנון, אך אני חוזר ואומר לקנון יש מחלה גוף המצלמות חלשות.

אלא אם כן אתה הולך וקונה להנאתך MK, לא משנה מאיזה סוג, אז אתה מוציא הרבה כסף אם אתה רוצה גם מבנה חזק וגם טכנולוגיה גבוהה וחדשנית.

ואני מוסיף שלפי דעתי ניקון תישאר גם אחרי קנון, וזוהי רק דעתי.

ישן 16-12-2007, 03:14
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי AmosBZ שמתחילה ב "טל היקר..... תסתובב בפורומים..."

ואלאק על מה אתה מדבר? אני "מסתובב" בחו"ל הרבה ולא רק בפורומים אלא ברחובות.
לא שמעתי לא על קנוניסטים ש"הרבה" במוסך וגם לא על ניקוניסטים.

לכל חברה יש את המצלמות ה"עמידות יותר " שלהן ואלו המצלמות הטובות יותר, מה לעשות.
אתה חושב ש D70 או קנון 400D זו אינדיקציה? תראה יציעי אולימפיאדה או צלמים בספארי או צלמים שיוצאים לעיראק ולמדבר סהרה, תראה מה הם מעדיפים, לא פורומים בחו"ל כאילו זו אינדיקציה....

ולא אמרתי את זה כי הם מעדיפים רק קנון (למרות שקנון שולטת ביציעים, זו פשוט עובדה) אלא בגלל שהם מעדיפים מצלמה שתחת חבילה אחת נותנת יותר ועד היום קנון עושה את זה מעל כול. אולי עם ה D3 או ה 300D המצב ישתנה ויתאזן אבל אל תצפה שזה יתהפך .
אם סוברו יוציאו דגם על מחר אתה חושב שמרצדס כבר לא יהיו מספר 1?

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 16-12-2007 בשעה 03:18.
ישן 16-12-2007, 09:22
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "[b]ואלאק על מה אתה מדבר? אני..."

אכן תמוה כל הדיון פה.
בדומה למשה, בחיים לא שמעתי סיפורים כמו שאתה (עמוס) מספר פה.

מילא כשטענת שה- D300 עדיפה בהרבה על ה 40D... גם אני חושב שה-300 פצצה אבל לא הייתי ממהר להמליך אותה לגמרי כמובילה משמעותית, אבל אתה עוד משווה אותה לגופי FF (ועוד רץ איתה עד ספינות הדגל)??
לא עושים דברים כאלה. זה פשוט לא רציני.

מצלמות קנון רואות מוסך יותר מאשר ניקון? מילא אם היית טכנאי בארליך, שרואה מלא מצלמות - ניחא... היית יכול להגיד משהו, אבל גם זה אתה לא (וגם לו היית, הייתי צריך לבדוק את יחס הכניסה לתיקון ולחלק אותו ביחס המכירה בארץ. במידה ומוכרים יותר קנון - זה משפיע, בעיקר בתחום המקצועי).
קיצר - קישקוש בלאבוש.
לחברים פה בפורום יש גם ניקון וגם קנון, ואנחנו יודעים מי נכנס לתיקון ומי לא. בינתיים, גם ניקון וגם קנון ביקרו במוסך של ארליך.

אני שמח שאתה ממש פרו-ניקון, מחמם את הלב, אבל בבקשה לא לדבר שטויות.
זה ברור שניקון עדיפים על קנון, אבל לא בגלל מה שאתה אמרת

ישן 16-12-2007, 23:14
צלמית המשתמש של petia
  משתמש זכר petia petia אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל petia שלח הודעה דרך MSN אל petia Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי eyalpa שמתחילה ב "די זה באמת שטויות !? וחוץ..."

מאיפה הסקת שאמרתי שניקון טובה יותר כאשר בכלל עניתי לאביחי על תגובתו?
רוב צלמי הספורט משתמשים במצלמות קנון עם קצב אש מטורף של עד 10FPS (כמו המצלמות 1D markII/III).
לאחרונה קנון פישלו עם בעית פוקוס עוקב עד כדי כך שהכריזו על ריקול.
משיצאה הD3 עם קצב אש של 9-11 FPS ומאז שרוב צלמי הספורט רק מהללים אותה, על איכותה ודיוקה גם מבחינת הפוקוס העוקב אני מרשה לעצמי להניח כי הסטטיסקה בקרב משתמשי קנון בענף הספורט הולך להשתנות.
על תקפוץ למסקנות על מי יותר טובה, רק מהסיבה הזאת לא הגבתי לאשכול הזה.

רכשת ציוד צילום ורוצה לשתף אותנו בחווית הקנייה? לחץ כאן!

ישן 16-12-2007, 09:59
  משתמש זכר צחי עקיבא צחי עקיבא אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.02.07
שלח הודעה דרך ICQ אל צחי עקיבא Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי AmosBZ שמתחילה ב "טל אני יכול להגיד לך דבר כזה,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AmosBZ
טל אני יכול להגיד לך דבר כזה, זה בדוק שניקון רואות פחות מוסך, דבר בדוק זה משהו שגם הקנוניסתים הכי גדולים אומרים.

מי שמשתמש המון במצלמה שלו מגיע איתה למוסך, לקנון זה קורה יותר וחבל שדווקא שם הם נכשלות.

עכשיו היה לבן דודי חבר שיצא אם עוד שני חברים לטיול בהרי ההימלאיה.

המצלמה של חבר של בן דודי מסוג קנון מתה אחרי 4 ימי טרק ממש אגרסיבי, והניקון שרדה עד חזרתה לישראל.

המכלול הדיגיטאלי של קנון נכון להיום יותר טוב בכמה תחומים, כמו שאמרתי מקודם, אך מבחינת חוזק יש להם עוד מה ללמוד.

באמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר.
אבא שלי מצלם כבר 30 שנה, רק עם קנון, ורק מצלמה אחת הייתה "במוסך", וגם זה בגלל שהיא נפלה מגובה רציני. כמו כן גם דודה שלי וגם משפחה שלי מארה"ב מצלמים עם קנון(הכוונה במצלמים זה בתור מקצוע, לא תחביב, ככה שכמעט כל יום המצלמות שלהם בשימוש) ומצלמות שרואות אצלהם "מוסך" זה כמו שהם יעברו היום לצלם בניקון.
אני חייב להוסיף פה לכל מה שאמרו ולהגיד לך שזה נחמד אם אתה ממש אוהב ניקון ולא חוטא בקנון, אבל כדאי שתבדוק את מה שאתה אומר לפני שאתה סתם מדבר. מקרה של חבר שלך בהימלאיה לא קובע שכל הקנונים ככה.
אני לא אומר שקנון שורדות הכל, רק שאי אפשר לקבוע דבר כזה כמו שאתה קבעת בצורה כל כך חד משמעית....

נערך לאחרונה ע"י צחי עקיבא בתאריך 16-12-2007 בשעה 10:03.
ישן 16-12-2007, 16:20
  eyalpa eyalpa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל eyalpa שלח הודעה דרך MSN אל eyalpa
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fxtrage שמתחילה ב "DSLR חדשה"

לכל העונים , אני רוצה להגיד את הדבר הבא ->
אני אישית הייתי הולך לקנות קודם אביזרים !
הוא אמר שזה טיול אופנוע? ---> צריך תיק עמיד מאוד.
הוא הולך לעבור המון המון טבע , לכן הייתי ממליץ גם על מעיל גשם למצלמה.
אחרי זה הייתי פונה למקום אחר...
על מה יש לבן אדם כבר ביד ויכול לנצל?
יש לו קאנון? עדשות?
שימשיך עם קאנון ........
הוא כבר עובד עם קאנון מה המטרה ללכת וללמוד מערכת חדשה תוך כדי טיול???
אתה הרי רוצה להוציא את המירב , להנות ולא לשבת וללמוד את המצלמה !!
עדשות ורסאליות , קיימות , אך עדיין הייתי ממליץ לקנות ככה :

ב 13 אלף :
להשקיע 1000 שקל על הגנה
2500 עדשה וארסלית - 18-200 שתישב על גוף אחד.
קונה עוד גוף ב 6000 שקל
קונה עוד 2 עדשות
f4 70-200
10-20
חצובה טובה ...
וזהו !
כמובן שבחו"ל יותר זול ותקנה את זה בדיוק במסגרת המחיר

ישן 16-12-2007, 17:19
צלמית המשתמש של Fxtrage

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי eyalpa שמתחילה ב "לכל העונים , אני רוצה להגיד..."

קודם כל
לגבי חצובה, אין כלכך מקום על האופנוע בשביל חצובה ואין כלכך טעם. אני לא מתכוון לצלם מאקרו ולא להפוך את הטיול לטיול צילום. אולי מונופוד כי הוא הרבה יותר קטן וורסיטלי.
לגבי זכוכיות, ה 28-200 לא ממש עושה לי את זה. וגם לא כל דבר אחר שיבוא מנגד אם כבר ואמרו את זה נכון להשקיע בשתי עדשות שיקחו את הטווחים האלו. ואולי בעדשה רחבה גם כן. (אוסטרליה מרחבים , נופים צריך בכל זאת....)
לגבי פלטפורמה. הרעיון של לקנות את המצלמה מראש הינו בשביל להתרגל אליה.
טכנית אין לי בעיה להתרגל למערכת חדשה וזה משהו שלא מרתיע אותי.
להפך. מה שכן חבל לי להוציא 6-8 אלף על גוף שאני אתאכזב שלא קניתי אחרבגלל פחד ממעבר פלטפורמה.
בנוסף לכל הדיון של קנון וניקון.
א. מצלמות קצה לא רלוונטיות ( אלא אם משה תורם לי את המרק 3 שלו לשנה.! וגם אז היא כבדה מאוד....)
ב. מצלמת קצה באה ביחד עם זכוכית קצה. אחרת זה כמו לקחת פרארי ולתת לילדה מפוחדת לנהוג בה. ( לא משהו נגד נשים ורכב אבל זה הדימוי הקלאסי , לא כלכן נהגות ראלי מלידה.) להמשך המטפורה , הרכב יסע (רוב הסיכויים,) אבל לא כמו שהתכוון המשורר.
ג. אני לא יוצא למסע צילום אוסטרליה. שכל מטרתו של הטיול היא צילום. אלא חלק ממנו ואפילו חלק שולי, כמה שניתן לומר. לכן המטרה היא לצמצם הכל למינמום. בנוסף
ואני אזכיר שוב, אופנוע זאת פלטפורמה נוסעת קטנה יחסית שצריכה לסחוב אותי + תיק עם כמה בגדים + ציוד לינה בישול וכו, תיק אוכף עם מים ודלק + כמה מפות וזהו.
אופנוע זאת לא חייה עם הרבה מקום. לכן כל מיני רעיונות ייעודיים לא רלוונטים.
תיק רציני זה רעיון טוב אבל התיק הזה טוב ככל שהוא יהיה תלוי על הכידון ומחובר בצורה כזו שהמצלמה תיהיה זמינה בכל זמן. לכן גם מארז משולש קלאסי ועוד שתי עדשות בתוך התיק הגדול מספיק. תאמינו לי שאפשר לקחת מארז קלאסי ולמגן אותו יופי יופי (מי שמכיר מארזים של פאליקן.)

לגבי שאר הדברים והתגובות.
פלאש חיצוני אני לא מתכוון לסחוב איתי. גם לא לייטספיר או כל דבר בסגנון, מהסיבה הפשוטה שהם יהרסו מהר מאוד ואינם שווים את ההשקעה. מה גם שאני חוזר לשורות הראשונות. מטרת הטיול היא להנות ולטייל לא לצלם את אוסטרליה בכל רגע.

בנתיים מהדיון פה מצטיירות לי שתי חבילות:
גוף : D300 ניקון
עדשה: 18-200 VR
עדשה: 10-20 sigma
או
גוף: D40
טלה: קנון 70-200 F4
רחבה: סיגמא 10-20
יום-יום: טמרון 17-50 2.8

בכל מקרה לאיזו חבילה שאני אבחר בסוף יצורפו הדברים הבאים:
batterypack +2 bat's - בגלל המרחקים בין נקודה לנקודה וצפי למחסור בנקודות חשמל לטעינה.
פולרייזר ( חובה.)
3 כרטיסי 4 גיגה. מהסיבה הפשוטה שלא שמים את כל הביצים בסל אחד.
כנראה גם פילטר אפור מדורג, אני לא סגור עדיין. אני רוצה לראות עוד כמה תוצאות של זה בניסיונות שאני עושה פה בארץ במדבר. אבל השיפור לטובה.

עמית
* עוד אופציה זה למצוא mark 2 במצב טוב (הדיגיטלית כמובן)
ואז להשקיע בשתי עדשות טובות ומתקבלת פלטפורמה מאוד מאוד עמידה
ישן 16-12-2007, 17:58
  eyalpa eyalpa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל eyalpa שלח הודעה דרך MSN אל eyalpa
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי Fxtrage שמתחילה ב "קודם כל לגבי חצובה, אין כלכך..."

דעתי הליגיטימית ?
אם במהלך הטיול אתה תצתרך הרבה יותר את הקטע של עכשיו לעכשיו , בניקון העדשה 18-200 טובה יותר.
אבל אני יכול להכניס לך עוד אופציה ... לקחת חיה אמיתית , 50-500 , זה אם אתה לא מפחד ממשקל ומונופוד.
ולקחת איתה את ה 10-20
וכמובן איזה עדשה חמודה כמו 18-85 .... 18-200 ......

כמובן שזאת הפניה לכיוון אחר בכלל מהכיוון הרגיל , זה כאילו יותר קטע של טבע , חיות , בלי פחד של זום , ובלי פחד של פיספוס , כי בסה"כ עם ליין כזה של עדשות יהיה קשה מאוד לפספס משהו בטווח של קילומטר

ישן 19-12-2007, 19:51
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי צחי עקיבא שמתחילה ב "הבעיה כאן היא לטייל עם עדשה..."

תראה, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אם אתה רוצה טווח, אתה צריך מספר עדשות... מה שמוריד לך את היכולת לצלם כל דבר מבלי לפרק את מה שמורכב לך על הביונט, וככל שתוסיף עוד עדשות, אתה תשלם במשקל (ובכסף).
הפתרון של עדשה אחת שעושה הכל מספק איכות בינונית מאוד.
אם אתה רוצה גם הרבה טווח, וגם הרבה איכות - זה עולה במשקל.
אני אישית טיילתי במקסיקו עם תיק צילום הכולל גוף DSLR וארבע עדשות.
בטורקיה טיילתי עם אותו התיק, רק שנוספה לו ה 10-20 בנוסף לשתי עדשות מקרו, 50 1.8 והקיט (שלא לדבר על הפלאש המאסיבי, פילטרים ושונות כמו בקבוקי מים).

זה אפשרי במיוחד אם אתה גבר (מלשון בנאדם ממין זכר שמאסתו ממוצעת פלוס).
לדעתי, אם אתה מחפש איכות - הפתרון שנתתי הוא טוב מאוד.
אם אתה מחפש נוחות, לך על SD800 של קנון, מצלמה נחמדה מאוד, שוקלת כמה מאות גרמים בודדים (אם בכלל).

ישן 19-12-2007, 22:10
צלמית המשתמש של Fxtrage

בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "תראה, אי אפשר לאכול את העוגה..."

מתן, אני לא מתכנן ליפול אבל אני גם לא אידיוט, ברור לי שחלק מרכיבת שטח על אופנוע אומרת שפוגשים את הרצפה במקרה כזה או אחר.
לא בעיה לטייל עם תיק ובו כמה עדשות כשאתה מטייל עם רכב
אלא כשאתה מטייל על אופנוע, שמכיל את כל הציוד שלך לשנה.
זה משהו אחר לגמרי. במיוחד שזה אופנוע והוא מוגבל מקום.
ולכן זה טיפה שונה. 50-500 נותנת המון טווח אבל זאת לא עדשה נוחה לטיול שכזה.

למשה: אולי לעוס וטחון אבל יש פה הרבה דברים שמאוד רלוונטים
למי שכן מתכנן לטייל עם הציוד, נכון שזה שונה מאשכול של, "צריך מצלמה תקציב 1000 ש"ח"
לדעתי יש באשכול הזה הרבה יותר מאשכול כמו שהזכרתי למעלה.
אבל אם משנותיך כצלם אתה אומר שזה מטופש.
מה אני אגיד. קטונתי.
הרי אני לא מתכוון לצלם חתונה
אלא לטייל עם ציוד, ולדעתי כן חשוב להתאים את הציוד לסוג הטיול ולצורת הטיול
אחרת במקום חלק מהחוויה הצילום נהפך לעונש.
יכול להיות שאני טועה. אבל משום מה יש לי הרגשה שלא.
בקשר להשוואות בין מצלמות, אני משאיר את זה לפיל אסקי ואחרים. באמת שאין לי את הזמן או את האמצעים לבדוק כל גוף לרמות שהוא ואני מודה לו על עבודתו.

עמית
ישן 20-12-2007, 15:38
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי Fxtrage שמתחילה ב "א. כי אני צריך להחליף את זאת..."

זה תלוי עד כמה חולה טיולים אתה.
אם אני הייתי עושה את הטיול הזה, הייתי לוקח DSLR ומכין לה תיק שיעמוד בספיגת הזעזועים מנפילות.
חלק מכובד מהתקציב הייתי משקיע בתיק שכזה.
אפילו משהו custom made מרופד מאוד עם ספוגים וקלקר.
מצלמת פילם היא בעלת אותה הבעיה של העדשות כמו מצלמה דיגיטלית. אתה בעיקר פוחד על העדשות ולא על הגוף אז אתה לא פותר פה שום דבר, ובלי קשר - פילם זה מעאפן.
עזוב שזה יקר מאוד, האיכות פחות טובה, אתה לא יכול להשתולל עם תמונות, אתה יכול לאבד סרטים, אתה יכול לשרוף סרטים בטעות... אין סוף של אופציות רעות. אין ספק שהמצלמות הדיגיטליות עדיפות מהבחינה הזו, מה גם שהן מאפשרות לך סגנונות צילום כמו HDR ותיקוני חשיפה במקום - דבר שאי אפשר לעשות עם פילם. ברגע שצילמת תמונה בפילם - זהו, נגמר. אתה לא יודע אם זה טוב או לא, ואולי שרפת את כל השמים, או שהנושא שלך חשוך לחלוטין?

אני מנסה להסביר לך שאתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
ברור לי שאתה רוצה מינימוס ריזיקה ומקסימום איכות.
אני מעדיף לסכן את הציוד שלי בשביל מקסימום איכות - ואנשים אחרים יעדיפו למקסם את הבטיחות של הציוד ולשלם באיכות. כל אחד ומה שמתאים לו.
מה גם שאני לא יודע למה אתה צריך עדשת טלה בטיול... אני מעולם לא נזקקתי לאחת, אלא בעיקר ל 10-20 בשביל לתפוס את הנופים, כמה פילטרי ND אם אתה פוגש מים בדרך, ועדשת פריים 50 מ"מ בשביל פורטרטים. אם יש לך כסף, אתה יכול אפילו להביא 85 1.4 שהיא אחת יצירות בצילומי פורטרטים.
10-20, איזו ביניים איכותית 17-70 2.8 ו-50 מ"מ כלשהי (אפילו 50 2.8 מקרו שהיא מעולה לפורטרטים וגם תאפשר לך לצלם מקרו אם זה מעניין אותך).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:31

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר