לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2007, 10:35
  manymore manymore אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.09.07
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "פתרון נכון, אך לא מוסבר..."

אוקיי.. אני לא לגמרי הבנתי את כל שאר הרמזים אבל אני אסביר איך הגעתי..

בזמן מלחמת ההתשה צה"ל עשה מבצע שמטרתו הייתה "גניבה" של תחנת מכ"ם סובייטית שהוצבה במצרים. תחנת המכ"ם עזרה ליירט כמה מטוסים ובגלל שהטכנולוגיה הייתה כה חדישה רצו בצה"ל ללמוד אותה ולכן הוחלט במבצע חטיפה. במבצע השתתפו לוחמי גדוד 50 של הצנחנים (אז) וסיירת הצנחנים וכמו כן גם טייסי המסוקים שעשו את עבודתם בצורה מדהימה. המבצע היה הצלחה מוחלטת (שני קרונות המכ"ם ובלי אף הרוג) ועד היום נחשבת לאחד המבצעים הנועזים בתולדות צה"ל (ולומדים אותו גם בגיבוש טייס ).

(אני ממש ממליץ לכם לקרוא בהרחבה, באמת מדהים: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...+%E8%E 9%E9%F1)

עכשיו, הדבר הראשון שגרם לי לחשוב על תרנגול 53 זה "הקומוניסט שהגיע לארץ הקודש", והסקתי שאולי זו תחנת המכ"ם הסובייטית אותה הצליחו להבריח לארץ.

משם חשבתי שאותם "משוטטים" הם לוחמי סיירת הצנחנים: סיירים - משוטטים..

מפה זה כבר די ניחוש:
"ההתחלה הייתה במשינה" זה אולי רמז לזה שזה במצרים - רכת לילה לקהיר.

"ונמשך בתעשייה בטחונית חזקה" אולי זה רמז על זה שלמדו את המערכות החדישות שהיו בתחנת המכ"ם ומשם פיתחו ציוד חדיש לתעשיית הביטחון.

רק משגע אותי מי זה הגן המסובב, אין ספק שזה אחד המעורבים במבצע. אולי חיים בר לב שהיה הרמטכ"ל אולי דוד עברי שתיכנן את המבצע - אין לי מושג. אני אשמח שמישהו יגיד לי!

זה מספיק מפורט?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:20

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר