לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-01-2008, 20:16
צלמית המשתמש של Pootsa1
  Pootsa1 Pootsa1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.11.05
דרכים לצאת מהגדוד

אני הייתי לוחם במשך שנתיים ואז נפצעתי והורד לי הפרופיל ל45.
אחרי סיפור מאוד ארוך, שבו כמה קצינים הפלילו אותי באוסף שקרים לא ייאמן, המג"ד אמר לי "אתה תסבול על זה, אני אזיין אותך". מה שקורה עכשיו זה שהמג"ד מחזיק אותי בכח בגדוד (שרחוק 9 שעות נסיעה מהבית שלי), בתפקידים שהיו שמורים לאליטה של דופקי הנפקדות וחסרי המשמעת.

השאלה שלי היא ככה: איך אפשר להכריח אותו להוציא אותי לגדוד, או יותר נכון, איך אפשר לצאת מהגדוד בדרך שלא כוללת בתוכה אישור מג"ד. ת"ש? רפואית? קב"ן? טופס 55? שיחה המח"ט-אפשרי? קבילה? למישהו יש עוד רעיון?

יש להבהיר שאני לא מחפש דרכים לא לגיטימיות לצאת (כגון עריקות וכו').
אני לא מחפש דרכים להיות קל"בניק, עובדה שהייתי לוחם שנתיים, מפקד ויצאתי לקצינים, אני פשוט לא מסוגל להישאר בגדוד שלי, במיוחד אחרי מה המג"ד אמר לי

תודה מראש.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-01-2008, 20:23
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Pootsa1 שמתחילה ב "דרכים לצאת מהגדוד"

מכיוון שאתה לא מספר את הסיפור וממילא אי אפשר לדעת את התמונה הגדולה משמיעת צד אחד בסיפור, אי אפשר לדעת אם הגשת קבילה תעזור לך להגיד שלום לגדוד.
אבל, אם הדברים הם כמו שאתה מציג אותם, ו"הפלילו" אותך (לא הסברת אפילו על מה מדובר), והמג"ד אמר לך שהוא יזיין אותך, כדאי שתפנה לנציב קבילות החיילים במכתב מפורט על מהלך האירועים, לא בבקשה לצאת מהגדוד כי הנציב הוא לא מש"קית ת"ש, אלא בבקשה לפתוח בירור בנושא.

אתה אומר שאתה רוצה דרכים לגיטימיות, ואתה כותב ת"ש, רפואי וקב"ן כדרכים לצאת?
זה לגיטמי אם יש לך בעיות אמיתיות, לא אם יש לך בעיות עם המפקדים. רד מהרעיונות האלה.

טופס 55 אתה יכול להגיש. אבל, בהנחה שהמג"ד לא רוצה שתצא, אני לא חושב שזה ריאלי.

לסיכום, על פניו, נראה שכדאי שתגיש קבילה.

ישן 03-01-2008, 00:02
צלמית המשתמש של Pootsa1

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "מכיוון שאתה לא מספר את הסיפור..."

אתה צודק. ניסחתי לא נכון את השאלה.
התכוונתי בכללי אילו דרכים מאפשרות לי לצאת מגדוד בלי אישור מג"ד, בהנחה שבאמת יש לי את הבעיות הנ"ל (קב"ן, רפואי, ת"ש)

אם ניכנס למקרה שלי, בעיות ת"ש בהחלט שיש לא ניכנס לזה, רפואי יש כבר אמרתי (פרופיל 45 לא בכדי) ובקשר לקב"ן, באמת שאני לא מרגיש שאני מסוגל נפשית לשרת בגדוד אחרי כל מה שקרה (אני מרגיש שזה מספיק חמור בשביל להוציא אותי מהגדוד, אבל קטונתי מלדעת אם זה באמת מספיק, ואת זה הקב"ן יחליט, אם וכאשר אפנה אליו).

אז לוודא שהבנת אותי נכון, האם קיימת בעיית ת"ש שיכולה להוציא חייל מגדוד, ואם אפשר לפנות לקב"ן ולקבל אי-כשירות לשרת בגדוד, אך לא לצאת על 21 נפשי?

ישן 03-01-2008, 00:20
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Pootsa1 שמתחילה ב "אתה צודק. ניסחתי לא נכון את..."

כן, ניתן לשנות שיבוץ בעקבות בעיה נפשית, ללא הורדת פרופיל בכלל, וללא הורדת פרופיל ל21 בפרט.
עם זאת, לעתים מורידים פרופיל(ז"א מתווסף סעיף רפואי-נפשי), לפרופיל שהינו בתחום הכשירות הרפואית.

פרופיל רפואי לא בהכרח מונע שיבוץ במקום בו אתה נמצא נכון לעכשיו, יש מגבלות רפואיות שלא מאפשרות שיבוצים מסויימים מסיבות שונות.

בעיות ת"ש חמורות בהן זקוקים לך בבית מסיבות שונות יכולות לשנות שיבוץ.

בשום אופן אני לא ממליץ על פיברוק בעיות, אלא על מתן מענה לבעיות קיימות.

לגבי ההפללה, על איזה סעיף נשפטת? מה העונש?
מעבר לפעם בה לא היית בבית, לא היו נסיונות של היחידה ליצור עמך קשר שלא צלחו? שקר מוחלט?

ישן 03-01-2008, 00:28
צלמית המשתמש של Pootsa1

היה אולי עוד נסיון אחד (שגם אז באמת שלא הייתי בבית)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "כן, ניתן לשנות שיבוץ בעקבות..."

ושוב, בלי להודיע מראש ובלי כלום.

בקשר לפיברוק בעיות, אין מה לדאוג, זה לא האופי שלי.

מבחינת משפט לא נשפטתי, לדעתי מכיוון שפשוט אין הוכחות, כי הכל שקר.

אבל המג"ד אמר לי בשיחה, אתה עוד תסבול על זה, אני אזיין אותך אתה תראה. ואיזה פלא, למרות התנגדות נחרצת מד רופא היחידה, הצליחו להוציא בבקשת המג"ד אישור רפואי מיוחד שאשאר בגדוד, ועוד פלא-שהגעתי לנשקיה (נשק חסר=נשקיה) כולל קריצה מהמג"ד בזמן שהוא מודיע לי על זה, וכמו שאמרתי, התפקיד הזה בנשקיה הוא תפקיד זוועתי, שהיה שייך לאליטות של עברייני הגדוד לפני.

חבל שסא"ל יכול להתעלל ככה בחייל.

ישן 02-01-2008, 23:56
צלמית המשתמש של Pootsa1

קודם כל הזמנים הנ"ל ממש לא מדויקים.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "9 שעות? אתה בטוח?"

באר שבע נהריה באוטובוס שלוש שעות? איך בדיוק? זה לא הולך חלק כמו באוטו או רכבת ולא תמיד האוטובוס השני מגיע בדיוק כשאתה יורד מהראשון. במיוחד אם זה לא אוטובוס אלא הסעות שמארגן הצבא.
במקרה הנ"ל שלי זה ככה.
בית שלי-תחנה מרכזית באר שבע חצי שעה. באר שבע-תל אביב שעה וחצי. תל-אביב-חצור 3 שעות וחצי.
זמן המתנה ממוצע להסעה מהגדוד- שעה וחצי שעתיים. הסעה מחצור עד הבסיס שלי-45 דקות עד שעה (אפילו יותר אם נתקעים מאחורי משאית בעליות של רמת הגולן. כל זה מסתכם ב שבע שעות+45 דקות (כאשר לקחתי את הזמנים היותר נמוכים). כל זאת בהנחה שאיך שירדתי מהאוטובוס אחד עליתי לשני. אתה מוזמן לבדוק באתרי חברות התחבורה הציבוריות.

אבל זה לא חשוב בכלל!
בנושא שלי, ההפללה היא: הייתי בגימלים חודש וחצי, בהוראת המ"מ לא הפקדתי את הנשק בחר"פ (שהפלטופ מארס לא ייעלמו להם מהמחלקה), במשך כל החודש וחצי הנ"ל לא לקחו ממני את הנשק, כאשר פעם אחת שלכו איזה מ"כ שגר בדרום שיעבור דרכי וייקח את הנשק, הוא התקשר אליי כשהוא כבר בדלתי, אך אני התנדבתי באותו זמן לעזור בסדרה של "אחריי!" שהייתה בגבעות גורל (שלושה ימים).

מה שהם הפלילו אותי זה שהם התקשרו אליי כל יום, באו לבקר אותי כמה פעמים וכל פעם שיקרתי להם שלא הייתי בבית, שחלק מהפעמים הם התקשרו אליי ואמרתי שאני לא בבית, ואז הם התקשרו למש"קית נפגעים (שאיתה הייתי בקשר יומיומי כמעט) והיא אמרה שהרגע דיברתי איתה ואמרתי שאני בבית. (דיברתי איתה על זה, והיא טוענת שזה לא נכון). המציאו עליי שברחתי עם הנשק, הכל רק כדי לכסת"ח את עצמם על זה שהם לא באו לקחת את הנשק (ניסו גם להעלות אותי משפט על משקפת שבכלל לא הייתי חתום עליה). במשך חודש וחצי מ"מ ומ"פ מזגו רעל לאוזן של המג"ד (שגם ככה הוא לא כזה סימפטי ללא-קצינים), לכן כשהגעתי למג"ד לשיחה, פתאום נתקלתי בכל השקרים הללו, ואפילו לא ניתנה לי כמעט אפשרות להגיב ("שתוק לא רוצה לשמוע אותך" מצד המג"ד כל פעם שאני מנסה לדבר). לכן, מילה שלי מול מילה של מ"מ ומ"פ, מספיק להאשים אותי. בצבא לא צריכים את הדבר הקטן הזה שנקרא מניע (בוא נגיד שלהם היה מניע לשקר, כי המ"פ כבר נקבל בעבר על ידי חייל שלא בוקר, ולי אין, כי לא היה לי מה לעשות עם הנשק בבית, והנשק חזר בריא ושלם לגדוד עם חזרתי), לפחות בגדוד שלי.

ישן 05-01-2008, 19:05
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Pootsa1 שמתחילה ב "על מנת שקבילה תעבוד, צריך שמישהו יעבור על החוק הכתוב"

פ"מ 31.0308 בקשה לשינוי שיבוץ:
14. משך הטיפול הכולל בבקשתו של חייל - שלושים וחמישה יום, לכל היותר, ממועד הגשת הבקשה למפקד היחידה.
15. לא קיבל החייל תשובה, ועברו ארבעים יום מיום הגשת טופס הבקשה - רשאי לפנות ישירות לבקו"ם לקבלת התשובה.

לגבי קב"ן למיטב זכרוני שבועיים, תוכל לבדוק בצורה מדוייקת במדור ברה"ן במקרפ"ר.
אני לא זוכר את המספר של המדור ספציפית אבל טלפון מדור פניות מקרפ"ר הינו 03-7379220/1, תוכל לבקש שם טלפון של מדור ברה"ן.

לגבי שיחת מח"ט, אני מצטער אני אפילו לא מכיר את המושג ולא חייתי בעולם הזה, כמו גם, לא יודע איפה אפשר לקבל תשובה לשאלה הזו, אם בכלל קיים ערוץ כזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר