לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-01-2008, 11:17
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
הדבר היחידי שיכריע את המלחמה מול המחבלים בעזה:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי davidb66 שמתחילה ב "פיגוע ירי בעין השלושה, מזרחית לרצועת עזה: מתנדב מחו"ל הרוג ע" צלף פלשתיני."

לפנות 5000 משפחות ערביות +פיצויים

חייבים מייד לפנות 5000 משפחות ערביות, לשלם להם פיצויים ואת כל השטח להעביר לבעלות יהודית. ככה על כל פיגוע או ירי. כמובן לתת פיצויים רק לאלו שיתברר מעל לכל ספק שהם לא עסקו בטרור. זה יהיה חלקם הצנוע של הערבים לביטחון. צריכים להעמיס את כובד הביטחון גם על הערבים - האוכלוסיה שמהם יוצאים המחבלים. גם אם הם לא אשמים, אבל גם הנפגעים בפיגועים לא אשמים. גם החיילים שמסכנים את חייהם גם הם לא אשמים. אבל זהו המחיר של מלחמה שלא מאבחן בין אשמים ולא אשמים. את המחיר צריכה לשלם גם האוכלוסיה שממנה יוצאים המחבלים.

כשהם יראו שהם מפסידים שטח, זה יפגע באידאולוגיה שלהם, ואז הם יפסיקו, לא יהיה להם ברירה. חיי אדם לא שווים להם כלום, אבל שטח, הרי על זה בדיוק הם נלחמים. אם יפסידו את זה הם יבינו שהלחימה שלהם רק מרחיקה להם את המטרה.

בכל זאת נראה לי שחיים אדם שווים יותר משטח. ויותר נכון לקחת מהם שטח מאשר להרוג אותם.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-01-2008, 11:54
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אני הייתי מציע הצעה דומה אך בצורה שונה במקצת.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "הדבר היחידי שיכריע את המלחמה מול המחבלים בעזה:"

הרעיון הוא להקים רצועת בטחון נקיה מהתישבות ערבית בשטחי רצועת עזה.

אזורים מהם נורים קסאמים תגורש מהם האוכלוסיה האזרחית, השטח ייושר ותוקם גדר עם שלטים המזהירים כי כל מי שעובר את הגדר, דמו בראשו.

ישראל תשמור לעצמה את הזכות להחליט האם לספח את אותם שטחים לישראל או שדינם יקבע במו"מ עתידי.

האפקט המושג הם:
א) הרחקת הקאסמים מהגבול. אם יגדילו בעתיד את טווח הקסאם, רצועת הבטחון תהיה עמוקה יותר.
ב) חזרה על אפקט ה"נכבה". ההרגשה שהם מגורשים שוב מביתם תעורר את זעם התושבים על ההנהגה.
ג) שמירה על מצב של חיכוך מינימלי בין הפלסטינים לישובים ישראלים אשר מפחיתה את כמות הפיגועים.
ד) ניתן להציג זאת כפעולה שבוצעה מתוך שיקולי בטחון ולא "התישבות מחדש ברצועת עזה".

ישן 15-01-2008, 12:32
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אני הייתי מציע הצעה דומה אך בצורה שונה במקצת."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stoned
ד) ניתן להציג זאת כפעולה שבוצעה מתוך שיקולי בטחון ולא "התישבות מחדש ברצועת עזה".

ומה רע ב "התישבות מחדש ברצועת עזה"? נראה לי שאם המחבלים יראו שהשטח מסופך לישראל, זה ירתיע אותם יותר, בגלל שזו תהיה פגיעה פגיעה קטלנית באידאולוגיה שלהם למנוע מהיהודים את המדינה העצמאית.

וגם, אז ישלמו פיצויים לתשובים, אפשר לשלם אפילו יותר מ100 אחוז של ערך הנדל"ן.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 15-01-2008, 13:01
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
מספר בעיות:
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "[QUOTE=stoned]ד) ניתן להציג..."

א) אותם ישובים יהיו חשופים להתקפות עליהם.
ב) הרבה יותר קל לצה"ל להחזיק שטח נקי מהישבות בתור רצועת בטחון מאשר להחזיק ישוב.
הרעיון הוא להחזיק שטח אשר כל חדירה אליו מצד הפלסטינים תזכה לאש באופן אוטומטי מהצד הישראלי. בצורה כזו אתה ממקסם את הסיכוי לפגוע במחבלים פלסטינים ומקטין את הסיכון להפגעות חיילי צה"ל.
ג) התישבות ישראלית בעזה מרמזת כי יש לישראל מניעים אחרים מאשר בטחונה בצעדים אלו והדבר יכול להצר את צעדינו מבחינת יחס העולם אלינו.

אתה יכול לספח את השטח לישראל גם בלי להתישב בו.
אני לא שולל שהתוצאה הסופית תהיה התישבות ישראלית בחלק מרצועת עזה, אולם אני כן חושב שהתישבות ישראלית כעת תיצור יותר נזק מאשר תועלת.

ישן 15-01-2008, 15:18
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
מספר בעיות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "מספר בעיות:"

א. גם שדרות, עין השלושה, אשקלון...
ב. ר' סעיף א'. ניתן לייצר שטחי הריגה וגם לקיים יישובים.
ג. לגיטימי שמדינה תקים יישובים בשטחה הריבוני ותיישב בהם את אזרחיה. אם נהיה תלויים באישור העולם לגבי מגמות התיישבות ובנייה, נישאר רק עם תל אביב...

הרעיון הוא לגבות מחיר ממשי, מוחשי, מן האוייב. ניתן כבר היום להגדיר את מרחב הירי כאזור סטרילי, בלי להיכנס אליו, ולפגוע בכל מי שמסתובב שם. אבל כניסתם של כוחות צה"ל לשטח, תפישתו, סיפוחו ויישובו יעבירו לאוייב מסר ברור - יש לכם מה להפסיד, והנה אתם מפסידים.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:27

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר