23-02-2008, 12:39
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
|
|
אז ככה
שלום לך,
אוי, אני מטורפת על סלמון..
האמת היא שאני יכולה להמליץ על מקום טוב אבל בנמל תל-אביב. מה שכן, יש לי כמה טלפונים ומיילים של אנשים שאוכל לשאול בשבילך אם תרצה (פשוט ראיתי את ההודעה שלך בשבת ולכן עדיין לא התקשרתי...).
אני בודאי שלא קוראת לעצמי מומחית, אבל אני כבר יודעת לזהות מה נראה טוב ומאוד טעים. אמר שף בסדנה שהייתי בה, שלא כל כך כדאי לקנות בשוק - הדגים אמנם יכולים להיות טריים, אבל לעמוד בחוץ על קרח כל היום זה לא משהו. הדג צריך להיות חלק במגע ולא רירי. העיניים (אם יש לו...) צריכות להיות מבריקות ויפות ולא חלולות וכבויות. הזימים (אם עדיין יש לו...) צריכים להיות אדומים יפים ובוהקים כמו יין טוב :+) והכי חשוב, וגם הכי פשוט - לדג לא הכי טרי יש ריח של...דג. לדג סופר טרי יש ריח של ים.
אופן הטיפול - אני לא הייתי שומרת דג במקרר יותר מיום אחד. אני מפונקת :+) אפשר להקפיא ואני מעדיפה שלא. אם כבר, אני מעדיפה להכין אותו קודם ואז להקפיא (מנות גורמה לעבודה, למשל..). עדיף להקפיא דג מנוקה - הוא יחזיק יותר זמן. אני לא הייתי הולכת על יותר משבועיים-חודש.
מתכונים מעולים מעולים יש לי בשפע, אם רק תרצה. חמש דקות ותכניס לכיס הקטן מסעדות יוקרה :+)
שוה לעשות טיול לנמל. הם אורזים את הדגים בואקום, ועוטפים אותם בקילוגרמים של קרח. צידנית מוכנה באוטו - ויש אחלה ארוחה.
מקוה שעזרתי,
נעמה :+))
|