23-01-2008, 20:57
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אולמרט נואם בכנס הרצליה: "המצב הבטחוני בצפון הטוב ביורת ב25 שנים האחרונות"
אולמרט ציין שיפעל לקידום המהלך המדיני ללא התייחסות לשיקולים אישיים ומפלגתיים. הוא ציין
שגם הוא חיפש בעבר (במשך 40 שנה) סיבות למה ל-א לקדם מהלך מדיני, אבל הוא הפנים שאין
ברירה. באשר לדו"ח וינוגרד, הוא ציין ש"יקבל את הביקורת, יפנים חלק, וימשיך הלאה".
הוא "רמז" על התקיפה בסוריה (לפי מקורות זרים...), כהוכחה לחיזוקה של ישראל בשנה וחצי
האחרונות.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
נאומו של אולמרט אינו קל לעיכול. מדובר בגיבוב שקרים שקשה להתמודד עימו, גם לשונא-אמת
ותיק מסוגו של אולמרט.
האיש הזה, שלמפקדי המילואים אין אמון בו (לו היה יכול לגייס 50 מ"פים למכתב תגובה - כבר
היינו רואים מכתב כזה...), שלמשפחות השכולות אין אמון בו, שלציבור הרחב אין אמון בו - לא
ממש מוטרד, מעבר לחשש הכן לחלוטין לאבד את "מקום העבודה שלו" (אמנם הדוברת שלו, איילה
חסון, מנסה למצוא אצלו "התרגשות אותנטית, אבל האמת היא שעור של פיל הוא דק לעומת מה
שיש לאיש זה).
אולמרט איש חכם וחריף, ויועציו (סיירת אט"ד) והוא מבינים שהדרך ה-י-ח-י-ד-ה שנותנת לו
סיכויים לשרוד, היא מציאת סולם עבור אהוד ברק (שבהחלט לא רוצה לשבור את מנהגו
ולקיים איזושהי הבטחת-בחירות שלו...). סולם זה הוא כמובן מכירת הלוקש על "השגת שלום".
אולמרט הולך על כיוון זה בכל הכוח (ושש"ס לא יטעו - הוא מניח שהם יפרשו, אבל הוא בונה על
האִיתרוּג שיזכה לו מהתקשורת ומאנ"ש (מי שוקרא את יואל מרקוס, שעד לפני חודשיים דרש
את התפטרות אולמרט, והיום מגן על אולמרט בלהט מדהים, עד כדי כינוי ליברמן במילה "עריק",
כאילו יש לו חובת שירות בממשלת אולמרט - מבין בדיוק כמה יפה עובדת השיטה).
השקרים המטופשים על המצב המצויין בצפון (האיש לא התבייש להגיד ש"חזבאללה ירה אף
רקטה בשנה וחצי האחרונות" - והוא צודק, רק אל-קאעדה ירו...). העובדה שבדרום המצב
הבטחוני הוא בגדר מלחמה (כפי שפלוני, אהוד אולמרט, הגדיר זאת בשבוע שעבר...), גם היא לא
ממש מטרידה אותו...
אולמרט גם לא התבייש להגיד שטעה ב40 שנה האחרונות, ודרך השמאל היא הנכונה. זכותו
המלאה להודות בטעות (למי שמאמין לו שבאמת הוא "גילה את האור" בגיל 60 פלוס...), אבל
נשאלת השאלה אם הוא מודה שביילין צדק והוא טעה, מדוע שלא יתכבד ויפרוש, ויפנה מקומו
למי שלפי שיטתו-שלו, צדק כל העת (למשל, ביילין)? אין דבר מגוחך יותר מאשר אדם שאומר
"טעיתי כל הדרך, אבל עכשיו אני אומר לכם שאני צודק"...
שיהיה ברור, אני לא מאמין בכך שהוא ראה את האור של "תהליך השלום". אני חושב שכמו קודמו
הוא ראה את האור של "עומק העקירה כעומק החקירה".
אגב, לא התייחסתי לדבריו ה"מסתוריים" על הפעולה בסוריה, שכן נראה מגוחך המאמץ שלו לקחת
קרדיט על מבצע מוצלח של חה"א (לפי מקורות זרים, שאיכשהו, ידעו לספר המון - מעניין איך זה
קרה...), ולהציגו כהוכחה לכך שלמד לפעול נכון (כאילו שהחלטה על מבצע נקודתי מלמד על יכולתשל האיש לנהל משבר מתמשך כמו מלחמה - בניגוד למשל לדרך ניהולו את המתרחש
בשדרות, שבה הוא מבקר מדי פעם באישון לילה ותמיד מתרשם לטובה...).
האיש הזה לא ראוי להיות ראש ממשלה, לא ראוי להיות שר, לא ראוי להיות ח"כ, לא ראוי להיות
איש ציבור - וזה עוד לפני שמתחילים לדון בעניין החקירות הפליליות נגדו.
|