02-02-2008, 13:31
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 08.10.04
|
|
קודם כל אני רוצה להדגיש לך שמג"ב הם בעצם גם שוטרים וגם לוחמים. שזה אומר שאתה תיהיה לוחם עם זכויות של שוטר רגיל. זה אולי לא נשמע משהו אבל אחריי כמה זמן מתרגלים לאהוב את זה.
אז ככה נתחיל מהיציאות שלך שהן 11 - 3 כל השירות.
הטירונות די קלה בגלל שמג"ב זה 05 ואין אימון מתקדם, אבל שלא תטעה קורעים לך את התחת שם כמו שצריך כדי שתיהיה כמו כל לוחם אחר ובסופו של דבר לוחם מג"ב משתווה ללוחם גולני. הסיבה שמג"ב זה 05 היא שיש מקומות במבצעית שאין צורך בלוחמים 07 אלא פשוט לוחמים שיעמדו באיזה מחסום סטטיסטת. אם תגיע לאיו"ש או ירושלים אקשן לא יהיה חסר לך. עוד תלמד בטירונות על הפס"ד שזה באמת כיף אתה הולך עם מגן ואלה ובעצם מרביץ לאנשים. אה והכי מבאס זה שאתה מקבל מ - 16 ארוך בטירונות ואיתו גם בעצם אתה יוצא הביתה אחריי חודשיים.
המשמעת שם היא משמעת ברזל!!! והמפקדים חיות!!! תאמין לי שאם תיהיה נצנץ בטירונות אז יש להם דרכים לשבור אותך. אני ראיתי אנשים חסונים בעלי כושר טוב שהיו נצנצים ואחריי חודשיים הם בכו כמו ילדות קטנות. אני לא צוחק...
וקצת על מג"ב ככה בכללי : יש לך אחריי הטירונות 3 קורסים ימ"ס (שהם יחידת מסתערבים שלא רואים בעיניים ומחסלים ערבים על ימין ועל שמאל), מכי"ם (שזה הכי מומלץ לעשות ישר אחריי הטירונות כי זה בעצם הדלת שלך לעתיד גם באזרחי) וחובשים. לכל שאר היחידות כגון מטילן, ימ"ר ויסמ"ג אתה יכול להגיע מהמבצעית.
יכול להיות ששחכתי משהו אז תשאל אם יש לך עוד שאלות. בגדול אני מאוד שמח לשרת במג"ב ואני מקווה שגם אתה תיהיה מרוצה מזה...
|