04-02-2008, 09:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
|
|
|
בכל חצי האי ערב - ערב הסעודית - אין אפילו בית כנסת אחד
ערב הסעודית היא ארצם של הערבים, וזה מובן שאין שם בתי כנסת.
אבל, למה ובאיזו זכות מחזיקים הערבים מסגד על הר הבית שלנו, על המקום הכי מקודש לעם ישראל. למה מכה וכל ערב הסעודית אינם מספיקים להם לתפילות שלהם.
חצי האי ערב - זה של הערבים. אנחנו מסכימים לזה.
אבל, דרושה הסכמה גם מערבים, ובמיוחד מערביי ישראל שחלקם עולים למכה מדי שנה, שארץ ישראל היא של היהודים.
רק אז יוכלו הערבים להיחשב לנאורים ונדע שהרצון שלהם לשלום הוא אמיתי וכן.
לערבים יש עוד עשרות ארצות בנוסף לערב הסעודית, ולמרות כל זה הם לא מרוצים, ומה שחסר להם זה חלקיקים מארצם היחידה של עם ישראל - ארץ ישראל.
אזהרה חמורה ביותר: החמדנות הזאת תביא אותם למצב שבו גם מה שיש להם, ומה שמגיע להם - ערב הסעודית - גם את זה הם יפסידו. כמו שכתוב בתלמוד מסכת סוטה שכל מי שחומד מה שלא שייך לו, מפסיד גם מה שיש לו.
תנו רבנן סוטה נתנה עיניה במי שאינו ראוי לה מה שביקשה לא ניתן לה ומה שבידה נטלוהו ממנה, שכל הנותן עיניו במה שאינו שלו מה שמבקש אין נותנין לו ומה שבידו נוטלין הימנו. וכן מצינו בנחש הקדמוני שנתן עיניו במה שאינו ראוי לו מה שביקש לא נתנו לו ומה שבידו נטלוהו ממנו. אמר הקב"ה: אני אמרתי יהא מלך על כל בהמה וחיה ועכשיו (בראשית ג) ארור הוא מכל הבהמה ומכל חית השדה, אני אמרתי יהלך בקומה זקופה עכשיו על גחונו ילך, אני אמרתי יהא מאכלו מאכל אדם עכשיו עפר יאכל, הוא אמר אהרוג את אדם ואשא את חוה עכשיו איבה אשית בינך ובין האשה ובין זרעך ובין זרעה. וכן מצינו בקין וקרח ובלעם ודואג ואחיתופל וגחזי ואבשלום ואדוניהו ועוזיהו והמן שנתנו עיניהם במה שאינו ראוי להם מה שביקשו לא ניתן להם ומה שבידם נטלוהו מהם. (תלמוד מסכת סוטה, דף ט א-ב)
נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 04-02-2008 בשעה 09:55.
|